افزایش سواد فضای مجازی از دغدغه های اصلی فرهنگی در کشور است/ رسانه ها نقش مهمی در مطالبه گری راه اندازی شبکه ملی ارتباطات دارند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۲
کد مطلب: 4983
 
کارشناس فضای مجازی و بازی های رایانه ای گفت: تقویت مطالبه گری توسط رسانه ها می تواند فضا را برای تسریع راه اندازی شبکه ملی ارتباطات فراهم کند.
فضای مجازی
فضای مجازی
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ مهدی حق وردی طاقانکی در گفت و گو با خبرنگار لادیز اظهار کرد:  ارتبا ط بین انسان ها با استفاده از زیرساخت های مخابراتی را تحت عنوان اینترنت یاد می کنیم  اما اینترنت در کشور ما قبل از فراهم شدن زیرساخت فنی و فرهنگی وارد کشور شده است و بدون زیرساخت فنی و محتوایی در اختیار کاربران قرار گرفته است که این موضوع چالش ها و مشکلاتی را در کشور ایجاد کرده است.
وی افزود: حضور اطلاعات رد و بدل شده در داخل مرزهای جغرافیایی کشور، موضوعی است که در حوزه فنی استفاده از فضای مجازی بسیار با اهمیت  و مورد توجه همه کشورهای جهان است اما متاسفانه  بخش عمده ای از ترافیک اینترنت و اطلاعاتی رد و بدل شده در فضای مجازی از کشور خارج و دوباره وارد کشور می شود و این آسیب های جدی را متوجه کشور ما می کند که کاهش سرعت اینترنت و ایجاد معضلات  امنینتی به دلیل خروج اطلاعات از کشور از جمله این آسیب هاست.
حق وردی با اشاره به لزوم راه اندازی شبکه ملی ارتباطات، خاطرنشان کرد: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بهترین راه جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور است ، امروزه  اکثر کشورهای جهان نیز برای پوشش حفره های امنیتی تبادل اطلاعات در فضای مجازی از شبکه ملی ارتباطات استفاده می کنند.
وی تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات ترکیبی از اینترنت ملی و اینترنت جهانی است که برای جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور دیتابیس ها و سرورهایی در داخل کشورفراهم می شود اما متاسفانه کار جدی برای راه اندازی شبکه ملی ارتباطات در کشور صورت نگرفته است و راه اندازی این شبکه مغفول مانده است که باید در شورای عالی فضای مجازی بررسی ، پیگیری و اجرایی شود.
کارشناس فضای مجازی و بازی های رایانه ای با اشاره به نقش دانشگاه در ایجاد فرهنگ فضای مجازی ، تصریح کرد: دانشگاه ها درایجاد زیرساخت های فنی، محتوایی  و فرهنگی می توانند نقش بسیار موثری ایفا کنند، در واقع تولید محصولات و رسانه های بومی مبتنی برشبکه ملی اطلاعات برای  تامین زیرساخت فنی  و با استفاده از دانشجویان تحصیلات تکمیلی می تواند تبعات محصولات خارجی را  تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
وی بیان کرد: تولید محتوا از دغدغه های اصلی در بحث فضای مجازی است که در این بخش، اطلاعات عظیمی در بحث دانشگاهی تولید شده که متاسفانه به مرحله انتشاردر فضای مجازی نرسیده است.
وی با اشاره به اهمیت افزایش سواد فضای مجازی در کشور، اذعان کرد: سواد فضای مجازی، اطلاع رسانی به مردم برای افزایش اطلاعات  در حوزه فنی و محتوایی و استفاده از سرویس های فضای مجازی است که یکی از دغدغه های اصلی فرهنگی به شمار می رود چرا که سواد فضای مجازی جامعه بالا نیست و از طرفی دیگر اختلاف چشمگیری بین سواد فضای مجازی والدین و فرزندان وجود دارد که این  موضوع باعث شده تا والدین دربسیاری از موارد نتوانند وظیفه نظارتی خود را انجام دهند و تبعات منفی استفاده از فضای مجازی برای نسل جوان و نوجوان افزایش یابد.
حق وردی با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی رهبرمعظم انقلاب موضوع ساماندهی فضای مجازی است، افزود: با توجه به دغدغه رهبر انقلاب درباره فضای مجازی، شورای عالی فضای مجازی برای هماهنگی بین  قوه ای ، فرا قوه ای و ارگان ها و نهادها راه اندازی شد اما در این حوزه فعالیت خوبی نداشت و رهبرانقلاب نیز در این خصوص از شورای عالی فضای مجازی گلایه کردند و فرمودند که اتفاقی باید درباره ساماندهی فضای مجازی می افتاد، رخ نداده است.
وی  با اشاره به نقش رسانه ها در مطالبه گری راه اندازی شبکه ملی ارتباطات ، عنوان کرد: تقویت مطالبه گری توسط رسانه ها می تواند فضا را برای تسریع  راه اندازی شبکه ملی ارتباطات فراهم کند، در حوزه شبکه ملی اطلاعات و بازی های کامپیوتری که یکی از تاکیدات رهبرانقلاب است مطالبه گری کمتری  اتفاق افتاده است، مردم و رسانه ها باید در این زمینه مطالبه گری از مسئولین ونهادها داشته باشند تا مشخص شود که  دلیل عدم پیشرفت شبکه ملی اطلاعات چیست؟ چرا نهادهای فرهنگی مانند رسانه ملی و سایر نهادها در حوزه ارتقای سواد فضای مجازی وارد  نشدند؟  
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark