امربه معروف و نهی از منکر در فضای مجازی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۲
کد مطلب: 2773
 
هرچند دنیای مجازی به نوعی تداعی کننده جهانی واقعی است که در آن زندگی می کنیم، اما انجام امربه معروف و نهی از منکر در این فضا با فضای جامعه تفاوت دارد، هم از حیث مصادیق و هم از حیث انواع.
امربه معروف
امربه معروف
به گزارش پایگاه خبری  لادیز؛ یکی از دستورات دین که می تواند به صورت گسترده در شبکه های اجتماعی اتفاق بیفتد، امر به معروف و نهی از منکر است، البته این واجبات در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیز اتفاق می افتد ولی کسی با این دید به آن ها نگاه نمی کند.
از اعتراض به پیام های بی محتوا و گفت و گوهای شخصی در فضای عمومی گرفته تا درخواست منبع برای اخبار غیر مستند.
هرچند دنیای مجازی به نوعی تداعی کننده جهانی واقعی است که در آن زندگی می کنیم، اما انجام امربه معروف و نهی از منکر در این فضا با فضای جامعه تفاوت دارد، هم از حیث مصادیق و هم از حیث انواع.
فریضه امر به معروف و نهی از منکر یکی از اصل های فرهنگ سازی در رویکرد دینی و شرعی ما می باشد. در حقیقت تعاملات در فضای وبلاگی و اینترنت بخشی از زندگی ما و یک واقعیت است و برای کسی که مسلمان باشد فضای وبلاگ یا رفتار شفاهی، گفتمان یا رفتار علمی از لحاظ مشمولات امور دینی هیچ تفاوتی وجود ندارد.
هر چند می توان در مورد برخی از معروف ها و منکرات که در فضای حقیقی اتفاق می افتد ولی امکان امر و نهی آن نیست یا احتمال تاثیر کم است، در فضای مجازی  می توان امر به معروف و نهی از منکر کرد.
در واقع عمل به این تکلیف مهم در فضای مجازی کاری بنیادی  نیازمند مطالعه و اتخاذ تدابیر مناسب و مبتنی بر همکاری است و اساس آن همفکری و فعالیت بر مبنای دانش و شناخت است، در این زمینه ابتدا باید مصادیق معروف ها و منکراتی که در فضای مجازی اتفاق می افتد و یا می توان در فضای مجازی در مورد آن امر و نهی  کرد را مشخص نمود.
در مورد انجام امر به معروف و نهی از منکر در نظر گرفتن مخاطب، فضا و قالب امر و نهی بسیار اهمیت دارد، ممکن است در جایی یک پوستر و یا تذکر کوتاه کافی باشد ولی در جایی نیاز به توضیح و تفصیل داشته باشد، باید امر و نهی به گونه ای باشد که بیشترین تاثیر را گذاشته و کمترین مفسده را به جود آورد، اگر این تذکرات با احترام  و به گونه ای داده شود که القای نگاه از بالا نکند بسیار مفید خواهد بود.
در مواردی که تذکر اثرگذار نیست و شخص از عمل خود دست بر نمی دارد نیز می توان از طریق قانونی اقدام کرد، به هر حال از طریق امر به معروف و نهی از منکر می توان روی عملکرد افراد در فضای مجازی اثر گذار بود.
لازم است از ظرفیت های دینی در جهت پیشبرد تمامی مسایل کشوری خصوصا در فضای مجازی گام برداشت و این مسئله زمانی اتفاق خواهد افتاد که سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها، ادارات، موسسات، سازمان های مردم نهاد و حتی مردم وارد میدان شده و به حرکت های جاری کشور نفسی تازه ببخشند و از فریضه های دینی استفاده های لازم و کافی را ببرند. یکی از راه‌های خنثی‌سازی توطئه‌های استکبار جهانی و نظام سلطه، اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه می باشد.
حال که دشمنان این مرز و بوم به جنگ بس طولانی و فرسایشی اقدام نموده اند می‌بایست ما نیز سربازان خود را آماده سازیم و مردم عادی را نیز هوشیار نماییم. در این جنگ نرم می بایست اخلاق، ایثار و از خودگذشتگی و استقامت را توشه میدان نبرد نماییم و در این راه سنگین قدم برداریم. امروز اگر خواهان جامعه‌ای پاک و عاری از گناه و اشتباه هستیم، باید این امر مقدس را در جامعه رواج دهیم و همه در این زمینه مسئول هستند.
 
انتهای پیام /
 
Share/Save/Bookmark