مخالف استمرار ارز ترجیحی هستم/ خواسته مجلس از دولت کاهش آثار تورمی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۵
کد مطلب: 19172
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با اصل موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافقم، گفت: چالش ما با دولت بر سر راهکارها برای کاستن از اثرات تورمی حذف ارز ترجیحی و حمایت از اقشار آسیب پذیر است.
به گزارش لادیز؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و راهکارهای جایگزین آن در بودجه ۱۴۰۱، اظهار کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال آینده پیش‌بینی‌شده و ردیف‌های جایگزین آن نیز در ارقام جداول بودجه آمده است.

وی با بیان اینکه هفته قبل در کمیسیون اقتصادی با حضور مسئولان سازمان برنامه و بودجه جلساتی در خصوص ارز ترجیحی داشتیم، افزود: با وجود بندهایی در لایحه بودجه اما از نظر ما این اعداد و ارقام ذکر شده با ابهاماتی روبه‌رو است، بنابراین باید بگویم جداول بودجه ۱۴۰۱و جزئیات، آن‌گونه که بایدوشاید نتوانسته مسیر حرکت بودجه کشور را برای مجلس روشن کند.

 

مجلس با نگاه کارشناسانه لایحه بودجه را بررسی می‌کند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به قوانین مربوط به تأیید سند بودجه توسط مجلس، گفت: به واسطه اهمیت آثار و تبعات تصمیمات این‌چنینی بر کشور، مجلس به‌صورت کارشناسی لایحه بودجه را بررسی می‌کند، بخصوص هر سیاستی که بر کالاهای اساسی مردم مؤثر باشد.

پورابراهیمی بیان کرد: ما در مجلس با یک نگاه کارشناسانه سعی می‌کنیم با دولت به تعامل برسیم تا زیانی به مردم در این روند وارد نشود.

 

با اصل موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافقیم اما.../ اهداف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی محقق نشد

وی گفت: بنده شخصاً با وجود و استمرار این نوع اعطای ارز مخالفم و آن را به صلاح کشور نمی‌بینم. هدف از اعطای این ارز رسیدن کالاهای اساسی با قیمت مصوب به دست مردم بود که محقق نشده است. دلیل آن این است که هر جا که سیاست چندنرخی ارز در اقتصاد کشور اعمال شد، رانت و فساد مانع از اثرگذاری آن شده است که با تشدید نظارت هم این مشکلات برطرف نخواهد شد.

این نماینده مجلس با اشاره به عدم نظارت در تخصیص ارز ترجیحی در دولت قبل، بیان کرد: حتی اگر نظارت افزایش یابد، با ادامه این روند همچون گذشته شاهد افزایش پرونده‌های فساد در سیستم‌های قضایی خواهیم بود.  پس باید ریشه و پایه گل‌آلود کردن آب، خشک شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اثرات تورمی حذف ارز ترجیحی، تاکید کرد: چالش ما با دولت بر سر راهکارهای کاستن از این شک تورمی و تاکید بر پوشش فشار تورمی و حمایت از اقشار آسیب پذیر است.
 
پورابراهیمی ادامه داد: لذا با اصل موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافقیم و در نحوه این عملکرد حتماً با دولت تعامل داریم، زیرا نگران سیاست‌های جبرانی و عواقب تورمی آن هستیم.

 

میزان تورم کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفتند، بیشتر از کالاهای دیگر است
 

وی در پاسخ به این‌که گروهی از کارشناسان با استناد به افزایش قیمت ۴۰۰ درصدی کالاهای غیر اساسی در مقایسه با افزایش ۲۰۰ درصدی کالاهای اساسی تا حدی این سایست را تایید نموده‌اند ادامه داد: گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار ایران که در سال دوم اعطای ارز ترجیحی منتشر شد، نشان از این داشت که روش تخصیص ما در اعطای این‌گونه یارانه‌ها باید تغییر کند و به‌جای تخصیص به مافیای واردات به مصرف‌کننده تعلق گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: گزارش‌ها بانک مرکزی و مرکز آمار ایرام در پایان سال ۹۸ نشان می‌داد، که میزان تورم در کالاهای اساسی که ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت کرده‌اند، به‌مراتب بیشتر از کالاهای غیراساسی بوده است؛ این گزارش و میزان تورم در کالای اساسی نشان می‌دهد که این روند نباید ادامه‌دار باشد.

 

پیشنهاد مجلس به دولت؛ پرداخت یارانه‌ها یکجا شود

پورابراهیمی در مورد طرح تجمیع یارانه‌های پرداختی به خانوار در سال آینده، گفت: پیشنهاد مشخصی که ما این سرفصل‌ها را به‌صورت یکجا در نظر گرفته شود از سوی دولت به مجلس ارائه نشده است. کلیات لایحه بودجه نحوه سیاست‌های جبرانی و یارانه‌ای برای دهک‌های مختلف را جداگانه و در ردیف‌های مختلفی در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: به نظرم اگر امکان داشته باشد بهتر است تا همه یارانه‌ها یکجا پرداخت کنیم؛ چه مواردی که در گذشته پرداخت می‌شد و باید به‌روزرسانی شود و چه مواردی که اخیراً به یارانه‌ها اضافه شده و یا چه موضوع جبران حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی که در بودجه آمده است. این روش در سیاست‌های حمایتی می‌تواند به شفافیت بودجه کمک کند.

 

کالای اساسی به قیمتی مناسب به دست مردم برسد/ هیچ تصمیمی هنوز برای حذف ارز ترجیحی گرفته نشده است
 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: رویکرد مجلس این است که کالای اساسی به قیمتی مناسب به دست مردم برسد تا اینکه مبلغی به صورت نقدی، شرایط و رویکردی خاص در اقتصاد را ایجاد کند، به همین واسطه رویکرد کارت اعتباری بیشتر مدنظر مجلس است.

پورابراهیمی ادامه داد: اگر یارانه‌ها و مابه‌التفاوت حذف ارز ترجیحی بتواند به صورت یکجا تجمیع و به‌گونه‌ای در اختیار مردم قرار گیرد که در فصل مشخص و با چهارچوب خاصی در بودجه به نفع مردم و حاکمیت اعمال شود، ما نهایت همکاری را با دولت خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: البته هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه گرفته نشده و تاکنون هیچ تغییری در زمینه یارانه‌هایی که در سال‌های گذشته پرداخت می‌شد، رخ نداده است و همچنان طبق روال گذشته ادامه خواهد داشت.

 

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark