احیای مراتع درمیرجاوه، خشک ترین نقطه ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۷
کد مطلب: 6949
 
اجرای عملیات ذخیره نزولات توام با بذرکاری در قالب هلالی‌های‌آبگیر‌ جان تازه ای به مراتع خشک شهرستان میرجاوه می بخشد .
هلال آبخیزداری
هلال آبخیزداری
میانگین سالانه ریزش باران در بیابان‌های ایران کمتر از ۵۰ میلیمتر می‌باشد و میانگین سالانه ریزش باران در کل کشور به ۳۲۰ میلیمتر در سال می‌رسد. بیابان‌ها و مناطق بیابانی بر روی هم ۳۴ میلیون هکتار از اراضی ایران را دربر می‌گیرند و ۱۲ میلیون هکتار نیز ماسه‌ای بوده و یا از شن و ریگ روان پوشیده شده است. بارندگی در ایران یک سوم میانگین بارندگی است درحالی‌که به دلیل قرارگرفتن بر روی کمربند خشکی جهان تبخیر آب ۳ برابر میانگین جهانی است.
 به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ حفظ مراتع و پوشش گیاهی در مناطق گرم و خشک از مهمترین اولویت های سازمان جنگلها،مراتع و آبخیز داری است . در همین زمینه رییس اداره منابع طبیعی  شهرستان میرجاوه در گفتگو با خبرنگار ما  اظهار کرد: در عرصه هایی که پوشش گیاهی نقش خیلی کمی در مهار و استحصال رواناب سطحی دارند اجرای عملیات مهار هرزآب و روان آب های سطحی حاصل از نزولات آسمانی با هدف ذخیره سازی و استفاده از آب باران با استفاده از هلالی های آبگیر انجام می شود.
وی افزود : احیا مراتع نقش مهمی در کاهش فرسایش خاک در سطح منطقه دارد و از سوی دیگر باعث تقویت سفره های زیر زمینی  خواهد شد  شهرستان میرجاوه در یکی خشک ترین نقاط ایران واقع شده است این شهرستان با دارابودن میزان بارندگی بسیار پایین که گاهااز 50 میلیمتر در سال هم تجاوز نمی کند نیاز بسیار شدیدی به احیای مراتع دارد .
عبدالرحمن ریگی خاطر نشان کرد : در ماههای اخیر اداره منابع طبیعی شهرستان میرجاوه با شناسایی مناطق مناسب  عملیات ذخیره نزولات توام با بذرکاری در قالب هلالی‌های‌آبگیر‌ را گسترش داده و اجرای این طرح را سرآغازی برای افزایش پوشش گیاهی ، مدیریت و ذخیره هرز آب ها در منطقه بسیار خشک میرجاوه دانسته است.
 
وی اذعان کرد: استحصال باران توسط هلالی های در قالب طرح احیا و توسعه مراتع در شهرستان میرجاوه با هدف مهار هرزآب، افزایش رطوبت خاک، کمک به احیا و زادآوری گیاهان مرتعی و افزایش پوشش اجرا شده است.
 
 

منطقه‌ بی‌بی‌مه بخش ‌لادیز  شهرستان میرجاوه

 

 

 

 

 
انتهای پیام /
 
Share/Save/Bookmark