تولیدکنندگان خواستار تک نرخی شدن ارز و حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی هستند/ دولت با سیاست‌های حمایتی می‌تواند از افزایش قیمت جلوگیری کند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۰۰
کد مطلب: 19117
 
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق‌ هستند، گفت: دولت می‌تواند مابه‌التفاوت حاصل از عدم تخصیص ارز ترجیحی را به انتهای زنجیره منتقل کند تا هم از تولید حمایت شود و هم فشار بر مصرف‌کننده نباشد.

به گزارش لادیز؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره آثار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در قیمت گوشت مرغ، اظهار کرد: در مرحله نخست باید تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی و برنامه‌هایی که دولت برای حمایت از تولید و مصرف‌کنندگان به دنبال درآمد حاصل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارد، روشن شود تا بتوانیم پیش‌بینی صحیحی از میزان قیمت در صورت حذف ارز ترجیحی داشته باشیم.

وی با اشاره به مابه‌التفاوت نرخ ارز ترجیحی با نیمایی گفت: خواه یا ناخواه این تفاوت قیمت، در قیمت تمام شده محصول نهایی مؤثر است. اینجاست که سیاست‌های حمایتی دولت می‌تواند مؤثر باشد و از افزایش قیمت مرغ که حتی ممکن است به ۶۵ هزار تومان هم برسد، جلوگیری کند؛ نقش دولت و قدمی که در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر خواهد برداشت می‌تواند اثرگذار باشد.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی هنوز برنامه روشن و مدونی را اطلاع‌رسانی نکرده‌اند که تولیدکننده تکلیف خود را بداند و هنوز مشخص نیست که با چه راهکاری قرار است از دهک‌های کم‌درآمد حمایت شود.

یوسفی افزود: دولت باید در نظر داشته باشد که اگر زنجیره حمایت از تولید و مصرف گسسته شود، اقشار ضعیف دیگر توان خرید مرغ را نخواهند داشت که این خود می‌تواند مولد مشکلات جدید در حوزه سلامت و اجتماعی شود.

وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان ۱۰۰ درصد با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق‌اند، گفت: مهم است که فساد ارز ۴۲۰۰ تومانی و چندنرخی بودن ارز از کشور جمع شود. به‌هرحال همیشه افراد سودجو هستند که از این روند چند نرخی سوءاستفاده کنند، ولی دولت می‌تواند مابه‌التفاوت (یارانه) حاصل از عدم تخصیص ارز ترجیحی را به انتهای زنجیره تولید منتقل کند تا هم از تولید حمایت شود و هم فشار بر مصرف‌کننده نباشد.

این مقام صنفی بیان کرد: اگر وزارتخانه‌های مربوطه از تشکل‌هایی مثل ما نظر بخواهند، تجربه‌ای که ما در سال‌های گذشته از تولید و بازار کسب کرده‌ایم، می‌تواند در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کمک زیادی به دولت کند.

یوسفی تاکید کرد: تولیدکنندگان و به‌خصوص انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی همیشه به دنبال این است که قیمت حتی‌الامکان ثابت بماند، زیرا این ثبات هم به تولید کمک خواهد کرد و هم در نبود فساد و آرامش بازار اتهامات کمتری دارد و تولیدکننده به‌جای درگیری با مسائلی فرعی تمرکز خود را بر افزایش کیفیت و کاهش هزینه خواهد گذاشت.

انتهای پیام/ط

Share/Save/Bookmark