۱۰۶ هزار میلیارد یارانه جدید، دولت چگونه پرداخت می‌شود؟
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۶:۰۰
کد مطلب: 19045
 
معاون پارلمانی وزیر اقتصاد از اعطای کارت کوپن‌های الکترونیکی هوشمند برای اقشار آسیب‌پذیر از سوی سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت: این تخصیص به‌منظور جبران خسارات احتمالی از حذف ارز ترجیحی در نظر گرفته شده است.
 به گزارش لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ رئیس‌جمهور روز گذشته لایحه بودجه ۱۴۰۱ که نخستین بودجه دولت سیزدهم است را به مجلس تقدیم کرد که یکی از تصمیمات گرفته شده در بودجه سال آینده به‌نوعی حذف ارز ترجیحی است که دولت با حذف ارز ترجیحی برای این بخش در تبصره ۱۴ لایحه در بند ۱۷ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان با عنوان جبران اصلاح نرخ کالا های اساسی، دارو،یارانه نام و خرید تضمینی گندم را قرار داده است.


یارانه‌ها هیچ تغییری نداشته و کمافی‌السابق پرداخت خواهد شد

شایان‌ذکر است، در رابطه با این دو نوع یارانه نقدی و معیشتی (مابه‌التفاوت قیمت بنزین) در لایحه بودجه ۱۴۰۱ هیچ تغییری صورت نپذیرفته و کمافی‌السابق به گروه‌های هدف پرداخت خواهند شد و بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱ یارانه جدیدی به آن اضافه شده است به‌طوری‌که در لایحه بودجه، ۴۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و برای یارانه معیشتی که بعد از افزایش قیمت بنزین پرداخت می‌شود، ۳۱ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده است.

و این بدان معناست که دولت ۷۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان را برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته و ۳۵ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان نیز جدا برای خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و... تعیین کرده است و در کل یارانه پرداختی در سال آینده طبق این لایحه ۳۳۶ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که ۷۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن یارانه نقدی و معیشتی است.

البته باید بدانیم دولت وزارت کار و رفاه اجتماعی را ملزم به تفکیک دهک‌های ثروتمند از دهک‌های کمتر برخوردار نموده است تا با ایجاد عدالت یارانه‌ای به کمک مبلغ مشخص شده از آسیب‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی (ترجیحی) جلوگیری شود.

لذا در این راستا، ذیل جز ۱۷ بند ب جدول تبصره ۱۴ مبلغ ۱۰۶ هزار میلیارد تومان قرار داده شده تا برای جبران اصلاح نرخ کالاهای اساسی، دارو و نان و خرید تضمینی گندم از آسیب‌های حذف ارز یارانه‌ای کاسته شود، ولی توضیحی در نحوه تخصیص این یارانه که به‌صورت مستقیم خواهد بود یا غیرمستقیم در لایحه بودجه نیامده است.

حذف ارز ترجیحی، تدریجی انجام می‌شود تا شوکی ایجاد نکند

البته بر اساس بند آخر تبصره ۱۴ وزارت کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت اقتصاد باید آیین‌نامه این تبصره را تنظیم نمایند و در روزهای گذشته نیز آقای سید احسان خاندوزی زیر امور اقتصادی و دارایی چند روز پیش در واکنش به برنامه دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت برای حذف ارز ترجیحی عزم دارد، اما قصد دارد که این حذف را به‌صورت تدریجی انجام دهد تا شوکی ایجاد نکند. البته در این زمینه سعی می‌شود تا با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به بیماران ضربه وارد نشود و ارز ترجیحی داروها حذف نخواهد شد.

وی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حتماً بر افزایش قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد، افزود: ارز دارو حفظ خواهد شد و در خصوص نان که قوت غالب مردم است نیز فشاری وارد نخواهد شد. برای دارو و نان ارز اختصاص داده خواهد شد که به نظر می‌رسد ۱۰۶ هزار میلیارد تخصیص تبصره ۱۴ در همان راستا باشد.

۱۰۶ هزار میلیارد یارانه جدید، در در قالب کارت کوپن‌های الکترونیکی هوشمند به اقشار آسیب‌پذیر اعطاء خواهد شد

در این‌رابطه خبرنگار راه دانا؛ موضوع را از معاون پارلمانی وزیر اقتصاد پیگیری کرد و هادی قوامی معاون پارلمانی وزیر اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره ۱۰۶ هزار میلیارد تخصیص‌یافته برای جبران اصلاح نرخ کالاهای اساسی، دارو، گندم و نان اظهار کرد: سازمان برنامه‌وبودجه برنامه‌ای را برای اعطای کارت کوپن‌های الکترونیکی هوشمند برای اقشار آسیب‌پذیر را در نظر داشت که با راهکاری شبیه به کارت سوخت این روند را در حمایت از خانواده‌های کمتر برخوردار دنبال نماید.

وی توضیح داد: این تخصیص در جزء ۱۷ بند ب و در جدول تبصره ۱۴ برای جبران خسارات ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته شده که جزئیات این نحوه تخصیص به‌زودی از سوی سازمان برنامه بودجه ابلاغ خواهد شد و دولت این مبلغ را به‌منظور جبران خسارات احتمالی از حذف ارز ترجیحی در نظر گرفته شده تا در راستای بی‌اثر کردن تغییر قیمت‌ها گامی برداشته باشد تا فشاری بر اقشار آسیب‌پذیر نیاید.

وی دررابطه‌با دارو گفت: قیمت دارو نیز با همین راهکار کنترل خواهد شد و راهکار دیده شده دراین‌خصوص استفاده از بیمه‌ها و راهکار به‌کارگیری این یارانه با سامان‌دهی تخصیص ارز به بیمه‌ها خواهد بود که سازمان برنامه‌وبودجه ریز نحوه این عملکرد را پس از جلسات تخصصی با وزارت اقتصاد، بیمه و وزارت کار و رفاه اجتماعی در رسانه‌ها اعلام خواهد کرد.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark