صادرات کالا محور اساسی اقتصاد مقاومتی /صادرات ۵۰۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی میرجاوه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۹
کد مطلب: 4219
 
شهرستان مرزی میرجاوه با داشتن 220 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان و نیز فعال بودن بازارچه و گمرک مرزی، علاوه بر کشاورزی از لحاظ صادرات کالا از جایگاه ویژه‌ای در استان برخوردار است.
صادرات
صادرات
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ در تمامی کشورهای جهان به مرزهای مشترک بین کشورها به عنوان فرصت نگاه می شود، نقاط مرزی معمولا فرصت های اقتصادی مطلوبی هستند که با راه اندازی بازارچه های مرزی و رونق اقتصادی و بازرگانی می توانند نقش موثری در اقتصاد کشورها بازی کنند، علاوه بر اینکه به ایجاد اشتغال در جوامع محلی و منطقه ای هم منجر می شوند.
در سال های گذشته بالا بودن نرخ بیکاری در استان های مرزی باعث شده تا ورود غیر قانونی انواع کالاها و مواد ممنوع و غیر ممنوع به شغل اصلی بسیاری از ساکنان شهرهای مرزی کشور تبدیل شود، شغلی که به «کوله بری» مشهور است و هر ساله آسیب بسیار زیادی به اقتصاد کشور وارد می کند. طبق آمارهای رسمی حجم قاچاق کالا طی سال گذشته از مرزهای غیرقانونی کشور بیش از 19 هزار میلیادر دلار بوده است که تقریبا برابر یک چهارم میزان واردات کشوراست این در حالی است که با افزایش صادرات از طریق مرزهای قانونی می توان اقتصاد کشور را رونق بخشید.
استان سیستان وبلوچستان از پتانسیل بالایی برای کارآفرینی در بخش های مختلف برخوردار است و این ظرفیت ها نه تنها در جهت تامین نیازهای مصرفی و صنعتی استان قابل استفاده است، بلکه می توان با تکیه بر این ظرفیت ها، بازار کشورهای همسایه را با صادرات محصولات در دست گرفت و با توجه بیشتر  به بخش صادرات از طریق مرز و پایانه های مرزی قدم های مثبتی در جهت رونق اقتصادی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی برداشت.
شهرستان مرزی میرجاوه با داشتن 220 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان و نیز فعال بودن بازارچه و گمرک مرزی، علاوه بر کشاورزی از لحاظ صادرات کالا از جایگاه ویژه‌ای در استان برخوردار است و  به مرزي براي صادرات کالاهاي ايراني به ويژه سيمان،موزائيک و کاشي و سراميک توليد شده در استان سيستان و بلوچستان و استان هاي کرمان،يزد و حتي تهران تبديل شده است.
مرز ميرجاوه، مرز و بازارچه مرزي  نسبت به سایر بازارچه های رسمي  استان سيستان و بلوچستان از موقعیت متفاوتی برخوردار است، چراکه اولويت در بازارچه های ديگر واردات است و تنها ميرجاوه است که در بحث صادرات رشدي چشمگير داشته است.
 
صادرات  ۵۰۰ هزار تن کالا از  پایانه مرزی میرجاوه
 مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های سیستان و بلوچستان اظهار کرد: توسعه حمل و نقل به دلیل همجواری با آب‌های آزاد و نیز همسایگی با دو کشور پاکستان و افغانستان توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه را در پی خواهد داشت.
علی خانقایی با اشاره به صادرات بیش از یک میلیون و 600 هزار تن کالا به کشورهای پاکستان و افغانستان از طریق پایانه‌های مرزی میلک و میرجاوه در سال 94، گفت: این میزان کالا توسط 66 هزار و 457 دستگاه کامیون صورت پذیرفته که نسبت به مدت مشابه در سال 93، 13 درصد رشد داشته است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های سیستان و بلوچستان افزود: از این میزان کالای صادر شده بیش از یک میلیون و 100 هزار تن کالا سهم پایانه مرزی میلک و نزدیک به 500 هزار تن کالا سهم پایانه مرزی میرجاوه بوده است.
این مسئول عمده کالاهای صادراتی به این کشورها را قیر، گاز مایع، سیمان، بنزین و گازوییل عنوان کرد.
وی از تردد بیش از 500 هزار نفر مسافر از  این دو پایانه مرزی در سال 94 خبر داد و گفت: در سال گذشته مجموعا 541 هزار و 138 مسافر از پایانه مرزی میلک و میرجاوه تردد کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال 93 از رشد 17 درصدی برخوردار بوده است.
Share/Save/Bookmark