مشکلات و چالش های صنعت مرغداری در سیستان وبلوچستان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۴
کد مطلب: 3157
 
صنعت مرغ به عنوان یکی از صنایع مهم و فعال باعث رونق تولید گوشت سفید و به دنبال آن ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بسیاری از جوانان استان شده است.
455
455
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ با دستور  استاندار سیستان و بلوچستان "علی اوسط هاشمی مبنی بر اینکه واردات مرغ زنده از استان های همجوار  و توزیع آن در سطح استان ممنوع است، این دستور به تمام رده های ذیربط ارسال شد و بر طبق این دستورالعمل فقط حمل مرغ زنده در مسیر کشتارگاه با نامه و مجوز رسمی مجاز است و افرادی که طبق سنوات گذشته بر اساس عرضه به میزان تقاضا مرغ زنده وارد می کردند دیگر قادر به فعالیت به این روش نخواهند بود که اغلب این روش با اعتراض این افراد مواجه شد . 
طبق بررسی های انجام شده از سوی کارشناسان بهداشت، وجود مرغ پرکنی ها در مکان های پرتردد و شلوغ شهر ها ، امری غیر بهداشتی و پر خطر محسوب می شود لذا حتی المقدور جهت جابجایی این اماکن به نقاط کم تردد و کم خطر  از نظر بهداشتی، اقداماتی صورت گرفت و این اقدام هم باعث رنجیدن برخی از افراد ذینفع شد .
اما از آنجایی که مردم سیستان و بلوچستان طبق روال گذشته عادت به مصرف مرغ تازه دارند تا حدودی با این فرایند جدید نا آشنا هستند و بازار شایعات نیز در زمینه نحوه ذبح و سایر مسائل شرعی کشتار طیور بسیار داغ است، لذا این شایعات باعث شده تا کمتر کسی میل به استفاده از گوشت مرغ کشتار روز داشته باشد .
با پیگیری از طریق مراجع و کارشناسان قانونی و مربوطه اطمینان حاصل شد که هرگونه شایعات در مورد نحوه ذبح اشتباه و غیر اصولی کذب محض است . اما رسانه ها ی جمعی و شبکه های اجتماعی گروهی در اطلاع رسانی مزیت کشتار بهداشتی در گشتارگاه های مجهز را آن طور که باید به مخاطبان و مردم نرسانده اند.
این امر با همکاری آحاد مردم راحت تر امکان پذیر است و افراد معتمد سخنور و ائمه جمعه و جماعت با آگاه سازی مردم در این زمینه می توانند کمک شایانی به این صنعت داشته باشند، چرا که تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد عرضه هم ولو آنکه اصولی و قانونی هم نباشد انجام خواهد گرفت.
برطبق گزارشات واصله تولید کنندگان مرغ  در استان های همجوار از روش های غیر قانونی، قسمتی از سهمیه ای که باید در کشتارگاه ذبح شود را به افراد سودجو می فروشند و این افراد باسوء استفاده از  حباب افزایش قیمت ، پس از ممنوعیت واردات مرغ زنده به دنبال پر کردن جیب خود می باشند و در چند روز اخیر شاهد افزایش قیمت مرغ های زنده  قاچاق هستیم . 
 
کار تنها در دست واسطه ها است
یک تولید کننده مرغ زنده با اشاره به ایرادات طرح پشتیبانی دام و طیور در استان ، می گوید: این طرح عملاً اجرا نمی شود و اگر هم اجرا شود، کار تنها در دست واسطه ها قرار دارد که باید پشتیبانی از مرغدار در واحد صنعتی خودش شکل بگیرد اما متأسفانه هم اکنون هزینه حمل و نقل، کشتار، کارگر و … برعهده مرغدار است.
 
هیچ گونه مجوزی برای واردات مرغ از سایر استانهای کشور داده نمی شود
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان دراین باره اظهار کرد: واردات مرغ از سایر استانها منوط به کمبود در بازار است، بدین صورت که چنانچه مرغداری های استان توان تولید در حد مصرف داخلی داشته باشند، هیچ گونه مجوزی برای واردات مرغ از سایر استانهای کشور داده نمی شود.
موسی نخزری مقدم افزود: این اقدام  ضمن فعال کردن بسیاری از واحدهای مرغداری غیر فعال سبب فراهم کردن زمینه برای فعال کردن سایر مرغداری های غیر فعال استان تا پایان سال جاری می شود.
وی خاطر نشان کرد: این سازمان با تمام امکانات از جمله واگذاری زمین، در اختیار قرار دادن تسهیلات بانکی به متقاضیان و عرضه خوراک مرغ به صورت یارانه ای از فعالان این عرصه حمایت می کند.
 
اگر مردم به خرید مرغ کشتار روز تمایل نشان بدهند اماکن غیر بهداشتی مرغ پرکنی به سرعت با تغییر منافع مالی در جهت رفع نیاز مردم تغییر موضع خواهند داد  و برآیند این پروسه به نفع مصرف کننده خواهد بود چرا که می توانند از خرید و استفاده مرغ بهداشتی کشتار روز لذت ببرد . 
 
Share/Save/Bookmark