آشی که شبکه های ماهواره برای خانواده های ایرانی پخته است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
کد مطلب: 3021
 
شبکه های ماهواره ای فارسی زبان نیز با هدف تغییر الگوهای زندگی ایرانی به این مسئله توجه ویژه ای داشته و برنامه های متنوعی را با این هدف تهیه، تولید و پخش می کنند.
ماهواره
ماهواره
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ امروزه ماهواره یکی از ابزارهای بسیار خطرناکی در تهاجم فرهنگی است که این روزها در خانه های بسیاری از ما ایرانی ها جا خوش کرده است این ابزار بیشتر از منفعتش شعله های آتشی شده که به جان کانون گرم خانواده های سنتی و مذهبی ایرانی افتاده است.
یکی از مولفه های مهم در سبک زندگی، خوراک و سبک آن است از خوردن و نوشیدن گرفته تا چگونگی طبخ آن. شبکه های ماهواره ای فارسی زبان نیز با هدف تغییر الگوهای  زندگی ایرانی به این مسئله توجه ویژه ای داشته و برنامه های متنوعی را با این هدف تهیه، تولید و پخش می کنند.
وجود تعداد قابل توجهی برنامه آشپزی در شبکه های مختلف ماهواره ای فارسی زبان نیز سهم ویژه ای در تغییر الگوی غذایی مخاطبان خود دارند و اکثر این شبکه های ماهواره ای به ترویج مشروبات الکلی، گوشت ها و غذاهای حرام و ترویج فرهنگ و اندیشه غربی در سبک آشپزی خود می پردازند.
شبکه ماهواره ای من و تو در کنار آموزش آشپزی فرهنگ شراب خواری، سیاه نمایی شخصیت ایرانیان، ترویج سبک زندگی غربی و دور از شئون ایرانی را دنبال می‌کند.
«بفرماييد شام» يكي از برنامه‏هاي تلويزيون «من و تو» مي‏باشد، امتياز آن از شركت «ITV GLOBAL» انگلستان خريداري شده. در اين برنامه 4 فرد عادي دعوت مي‏شوند كه هر كدام براي يك شب آشپزي كنند و رقابت شروع مي‏شود. هر شب يك نفر ميزبان است و بايد براي 3نفر ديگر آشپزي كند، در هرشب 3نفر ميهمان به ميزبان به صورت كاملاً مخفيانه امتياز مي‏دهند تا اينكه شب آخر فردي كه بيشترين امتياز را كسب كرده برنده 1000 پوند خواهد شد.
 اين برنامه با هدايت صداي يك نفر كه نقش راوي را ايفا مي‏كند آغاز مي‏شود و اين فرد در طول برنامه اشكالات شركت‏ كنندگان را به صورت تمسخرآميز بيان مي‏كنند، جالب اين جاست كه در اين برنامه هر شب شروع سفره غذا با سرو مشروب است و اگر احياناً فردي تمايلي به خوردن مشروب نداشته باشد به صورتي كاملاً زيركانه از سوي راوي تخريب مي‌شود.
ترویج مشروبات الکلی به شکلی گسترده و فراگیر در قریب به اتفاق سریال های ماهواره ای و در تمام قسمت های پخش شده در اشکال مختلف و به بهانه های گوناگون در میان سکانس ها، شاید مهم ترین مولفه از این هجمه سریالی باشد که به دنبال تاثیرگذاری و القای تصاویر و مفاهیم مرتبط بر ذهن مخاطب است.
نمایش متعدد شراب به عنوان عنصر اصلی پذیرایی در مهمانی ها و مراسمات و یا به عنوان رایج ترین راه درمان افسردگی و شکست های عاطفی از جمله راهکارهای شبکه های ماهواره ی برای عادی جلوه دادن استفاده از شراب است.
تفاوت سریال های شرقی و غربی در خصوص مصرف شراب توسط زنان و دختران است، در سریال های غربی، زن ها به راحتی مردان و حتی بیشتر از آنها شراب می نوشند و حتی شراب و سیگار برای زن به عنوان یک ارز اجتماعی و نشانه آزادی و جسور بودن او معرفی می شود اما در سریال های شرقی مانند سریال های ترکیه ای، زنان به مراتب کمتر به سراغ شراب می روند اگر چه در جشن ها و مهمانی ها، پروایی از آن نداشته و همپای مردان لب به شراب می زنند.
 
Share/Save/Bookmark