سیستان و بلوچستان دروازه شرقی ورودی به کربلای معلی؛
۱۷ هزار مسافر پاکستانی از طریق مرز میرجاوه وارد کشور شدند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۲۸
کد مطلب: 20194
 
سیستان و بلوچستان به‌عنوان دروازه شرقی ورود زائران پاکستانی برای شرکت در دریای بی‌کران اربعین حسینی است.
به گزارش لادیز به نقل از عصرهامون، کربلا نقطه وصال مرزهای ارادت به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است، این روزها مرزهای جمهوری اسلامی ایران نقطه ورود زائرانی شده است که کیلومترها راه طی مسیر کردند تا به اجتماع عاشقان حسینی در کربلای معلی برسند.

مرزهای سیستان و بلوچستان این روزها میزبان زائرانی است که هزاران کیلومتر راه را برای رسیدن به کربلای معلی طی کردند؛ اما جز شوق دیدار محبوب در چهره ندارند.

زائران پاکستانی حرم اهل‌بیت (ع) برای حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین از مرزهای شرقی کشور وارد ایران می‌شوند، و معمولاً بعد از زیارت شهرهای مقدس قم و مشهد از طریق مرزهای غربی کشور وارد کشور عراق می‌شوند.

سیستان و بلوچستان تنها مسیر زمینی ورود زائران پاکستانی به کشور عراق است، که زائران پاکستانی از طریق مرزهای میرجاوه و ریمدان که در شهرستان دشتیاری قرار دارد، وارد کشور می‌شوند.

ورود بیش از ۱۷ هزار مسافر پاکستانی از طریق پایانه مرزی میرجاوه در سیستان و بلوچستان
به گفته مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان طی بازهٔ زمانی ۲۱ تیرماه تا ۳ شهریور ۱۷ هزار و ۶۰۸ نفر زائر پاکستانی از طریق مرز میرجاوه وارد این استان شدند که با افزایش ۱۶۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است.

ایوب کرد افزود: جابه‌جایی این تعداد مسافر توسط ۳۶۰ دستگاه اتوبوس ایرانی و ۷۹ دستگاه اتوبوس پاکستانی به مقاصد شهرهای زیارتی، صورت‌گرفته است، و ۱۴ هزار و ۳۹۶ نفر نیز به‌صورت پیاده از طریق پایانه مرزی میرجاوه وارد کشور شدند.

وی اظهار کرد: تکمیل سالن مسافری در پایانه مرزی میرجاوه، افزایش گیت‌های ورود و خروج، کلیه امکانات رفاهی شامل سیستم‌های سرمایشی و استقرار در زائر سرای امام رضا (ع) این پایانه از جمله اقدامات صورت‌گرفته در این پایانه مرزی جهت رفاه زائرین ورودی به کشور هست.

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان برای زائران پاکستانی اربعین حسینی از دیگر خدماتی است که در مرز میرجاوه در بدو ورود زائران توسط کادر پزشکی و بهداشت و درمان صورت می‌گیرد.

به گفته رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین استان سیستان و بلوچستان از آغاز ورود زائرین به مرزهای شرقی تاکنون به ۶۱۵ زائر پاکستانی کربلای معلی در میل ۷۲ گمرک میرجاوه، زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان و اردوگاه الغدیر زاهدان خدمات درمانی به‌صورت سرپایی ارائه شده است.

حبیب غزنوی افزود: علاوه بر این مراکز، در صورت نیاز در بیمارستان‌های علی بن ابی‌طالب(ع) و خاتم الانبیا (ص) زاهدان و همچنین بیمارستان دارالشفا میرجاوه نیز به زائرین خدمات ارائه می‌شود.

وی از استقرار آزمایشگاه سیار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زائرسرای میل ۷۲ مرز میرجاوه خبر داد و تصریح کرد: در راستای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بهنگام، آزمایشگاه سیار ستاد بحران دانشگاه جهت ارائه خدمات آزمایشگاهی درمانی در کنار خدمات غربالگری بیماری‌های مالاریا، التور، کرونا، آنفلوآنزا و تب کریمه کنگو و دنگی به زائرینی که از مرز میرجاوه عازم کربلای معلی هستند، در زائرسرای امام رضا(ع) مستقر شده است.

ارائه خدمات درمانی و امدادی هلال‌احمر سیستان و بلوچستان به زائران پاکستانی

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان از ارائه خدمات درمانی و امدادی به ۹۸۵ نفر از زائران پاکستانی در پیاده‌روی اربعین در دو مرز میرجاوه و ریمدان خبر داد و گفت: از ۲۷ مردادماه تا کنون ۹۸۵ نفر از زائران پاکستانی برای دریافت خدمات درمانی و امدادی به قرارگاه مرزی امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در پایانه‌های مرزی میرجاوه ریمدان مراجعه کرده‌اند.

محمد مهدی سجادی افزود: از این تعداد ۱۴۲ نفر به‌صورت سرپایی درمان، ۲۶۷ نفر زائر از خدمات ایستگاه سلامت بهره‌مند شدند و ۵۷۶ نفر توسط تیم‌های عملیاتی هلال‌احمر اسکان اضطراری پیدا کردند.

وی تصریح کرد: باتوجه‌به شرایط جوی هوا و وقوع پدیده طوفان تعداد هزار و ۵۷۷ عدد ماسک بین زائران توزیع شده است.

وی گفت: زائران پاکستانی از آموزش‌های ایستگاهی جمعیت هلال‌احمر نیز در پایانه مرزی ریمدان، میرجاوه، زائر سرای امام رضا (ع) زاهدان و موکب هیئت رهروان حضرت علی‌اکبر (ع) هلال‌احمر بهره‌مند می‌شوند.

سجادی افزود: بیش از ۲۰۰ نفر از امدادگران و نجاتگران هلال‌احمر در ۴۰ پایگاه آماده خدمت‌رسانی به زائران پاکستانی در مراسم اربعین حسینی هستند.

انتهای خبر/ س
Share/Save/Bookmark