بررسی معضل قاچاق از زبان مسیولین سیستان و بلوچستان؛
به نام کوله بران به کام دانه درشت ها/ ورود سالیانه 20 میلیارد دلار قاچاق به کشور/ رشوه خواری یکی از معضلات قاچاق در ایران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۶
کد مطلب: 6602
 
مسئولین جنوب سیستان و بلوچستان به بررسی معضل قاچاق پرداخته و عنوان کردند: سالیانه 20 میلیارد دلار قاچاق وارد کشور می شود که رشوه خواری یکی از معضلات قاچاق است.
م
م
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ به نقل از عصرهامون، در روز های اخیر سید مرتضی مدنی فدکی مدیر کل تعزیرات حکومتی استان جهت بازدید از مناطق مرز ی و وضعیت قاچاق به مناطق جنوب استان سیستان و بلوچستان سفر کرد.
در جلسه ای که در کمیسیون هماهنگی امور کالا و ارز ایرانشهر برگزار شد فرماندار ایرانشهر با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان هنوز از روش های سنتی برای برخورد با قاچاق استفاده می شود گفت: قاچاقچیان از روش های فوق پیشرفته برای قاچاق بهره می برند. نبی بخش داودی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در برخورد با قاچاق افزود: باید به این تاکیدات توجه ویژه انجام و بررسی شود که کانتینرهای حامل قاچاق از کجا می آید و چرا هنوز موفق نشدیم مانع از ورود قاچاق در سطح گسترده باشیم.
  کشف قاچاق در کشور میلیاردها دلار برآورد شده است وی اظهار داشت: باید افرادی که با دور زدن قانون پیش می روند شناسایی شوند و از اقداماتی که انجام می دهند جلوگیری شود، برخورد با قاچاق هم باید بیشتر در سطح عمده و با تمرکز بر دانه درشت ها باشد. فرماندار ایرانشهراضافه کرد: مقابله با قاچاق در سال های اخیر نسبت به گذشته رضایت بخش بوده است اما نیاز به اقدامات بیشتری دارد. کشفیات قاچاق در کشور میلیاردها دلار برآورد شده است که می تواند اقتصاد را به تلاطم بکشاند. افزایش میزان کشفیات نشان از عزم جدی برای مقابله با سوءاستفاده کنندگان است. صدا و سیما و رسانه ها هم باید در مبارزه با قاچاق بیشتر فعالیت داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: شخصی که با پول کثیف قاچاق معادلات اقتصادی کشور را بر هم می زند منفور است. شهروند ما کارگاه تولیدی تاسیس کرده است اما مشتری ندارد زیرا قدرت رقابت با کالای قاچاق را ندارد و این باعث ورشکستگی می شود. ما باید تعهد و عرق ملی داشته باشیم ودر ابتدا به تولیدات شهرستان خود توجه داشته باشیم و آن را خریداری کنیم تا از شهروندمان حمایت شود. مردم منطقه علاقه خاصی به داد و ستد دارند و باید برنامه ریزی های لازم صورت گیرد تا آن ها نیز متضرر نشوند. داوودی ادامه داد: مبادلات ما با کشورهای همجوار شفاف نیست. علاوه بر آن نتوانستیم از نعمت منطقه آزاد به خوبی بهره برداری کنیم. مردم استان باید بدانند تا چه شعاعی می توانند از منطقه آزاد استفاده کنند.
  عده ای در حاشیه امن اقتصاد و تجارت قانونی را دچار مشکل می کنند وی عنوان کرد: بازارچه های مرزی ریمدان و پیشین گام مثبتی برای مبادلات و داد و ستد قانونی محسوب می شود و لازم است بازارچه های مرزی بیش از این گسترش داشته باشد. مدیرکل تعزیرات حکومتی هم در این جلسه گفت: عده ای سودجو مرزنشینان استان را به کار گرفته اند و با سوءاستفاده از آن ها به نام مرزنشین و به کام خود اقدامات زیادی انجام داده و تجارت می کنند که این ظلم در حق مردم است.  سید مرتضی مدنی فدکی افزود: این افراد در حاشیه امن حضور دارند و اقتصاد استان و تجارت قانونی را دچار مشکل کرده و کوله بران بومی استان برای آن ها کارگری می کنند.
  ورود  20 میلیارد دلار قاچاق در کشور در طول سال وی خاطرنشان کرد: در این میان همه فشارها برای مبارزه با قاچاق کالا به تعزیرات حکومتی وارد می شود. این در حالی است که همکاران ما برای مبارزه با قاچاق گاهی تهدید می شوند. سالانه نزدیک به 20 میلیارد دلار قاچاق در کشور انجام می شود که در نظام اقتصادی اخلال ایجاد و آن را فلج می کند.  وی بیان می کند: تولیدات و محصولات مختص استان نظیر خرما را سایر استان ها بهره برداری می کنند در حالی که به فرموده مقام معظم رهبری حال ضعفا باید رعایت شود و ضعیف کشی صورت نگیرد. وی اظهار کرد: قاچاق باعث شده است گاهی تاجر قانونی هم به سمت قاچاق گرایش پیدا کند. کالایی که از بازارچه های مرزی وارد کشور می شود نباید مورد تعرض قرار گیرد، زیرا 41 قلم کالا اجازه ورود از بازارچه های مرزی را دارد. وی بیان کرد: هزینه در زمینه فرهنگ سازی مقابله با قاچاق نوعی سرمایه گذاری است و اثرات آن در آینده قابل مشاهده خواهد بود. در جلسه ای که در شهرستان چابهار با حضور مدیر کل تعزیرات انجام شد، احمدعلی موهبتی فرماندار چابهاربا اشاره به  فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند:  مقابله با قاچاق کالا مستلزم کار جهادی و انقلابی است و تعهد ملی ما باید به گونه ای باشد که حتی اگر کالای ایرانی کیفیت پایین تری داشته باشد آن را به کالای خارجی ترجیح دهیم، گفت: باید در مقابله با قاچاق کالا فهم مشترک میان مسئولان ایجاد شود. اگر عزت می خواهیم باید هر کس در جای خود تلاش کند تا به عزت برسیم و با قاچاق کالا و ارز به شدت مبارزه شود.  وی بیان کرد: اقتصاد باید علمی بررسی شود و اگر مافوقی دستور غیرقانونی درباره قاچاق و هر مورد دیگری بدهد باید مقابل آن دستور ایستادگی شود.
  قاچاق مواد خوراکی و میوه زمینه ساز ورود بیوتروریسم سید مرتضی مدنی فدکی  مدیرکل تعزیرات حکومتی هم در این جلسه با بیان اینکه هدف ما کمک به مرزنشینان است و کوله بر باید از بازارچه های رسمی کالا وارد کند، افزود: میزان موفقیت و تلاش همه حوزه ها در زمینه اقتصاد مقاومتی باید بررسی شود. آموزش، فرهنگ سازی و پیشگیری از قاچاق باید بیشتر انجام و بررسی ها درباره اقدامات انجام شده صورت گیرد. وی با بیان اینکه هدف اصلی از ایجاد منطقه آزاد ورود مواد اولیه، تبدیل و فرآوری آن و ایجاد تولیدات و صادرات محصولات به مناطق دیگر است، عنوان کرد: اشتغال در مناطق آزاد مهم ترین موضوع است، تاجر قانونی در مناطق آزاد باید با آرامش کار خود را انجام دهد. مدنی فدکی تصریح کرد: باید برخورد تعزیرات حکومتی با قاچاق در آخرین مرحله باشد و قبل از آن سایر دستگاه ها از جمله دستگاه های تبلیغی اقدام به فرهنگ سازی و پیشگیری کنند. ما باید بیش از دیگر استان ها کار تبلیغی انجام دهیم زیرا شرایط استان ما خاص است. مدیر کل تعزیرات استان ادامه داد: یکی از راه های ورود بیوتروریسم به کشور قاچاق مواد خوراکی، میوه و لوازم آرایشی و بهداشتی است. در حالی که طبق مصوبه هیئت دولت ورود فقط 4 میوه به کشور شامل موز، انبه، نارگیل و آناناس مجاز است.
  تمرکز بر قاچاقچیان بزرگ و قاچاق سازمان یافته است رئیس دادگستری چابهار هم گفت: هدف ما توقیف دو کیسه برنج و قاچاق خرد نیست، بلکه بیشتر تمرکزمان بر قاچاقچیان بزرگ و قاچاق سازمان یافته است. می خواهیم جلوی قاچاق را بگیریم و در این راه به کسی تهمت نمی زنیم.«مظفر زارعی» افزود: مردم تمام دغدغه و خواسته های خود را از دادگستری و تعزیرات حکومتی می خواهند. در حالی که کاشفان وظیفه اصلی و نقش مهم تری دارند و وظیفه دستگاه قضایی و تعزیرات حکومتی تنها برخورد است. وی عنوان کرد: دغدغه ما برای مردم و هدف ما خدمت به آن هاست. افراد غیر بومی در شهر شغل های آزاد دارند و از این طریق امرار معاش می کنند اما بومی ها به انتظار پشت میز نشینی هستند و این فرهنگ باید ایجاد شود که مردم بومی نیز به کار آزاد توجه بیشتری داشته باشند.   کوله بر چینی ها نباشیم فرمانده دریابانی چابهار نیز در این جلسه گفت: قاچاق از گذشته وجود داشته است و در آینده هم خواهد بود. فقط در برخی از مقاطع شدت و ضعف خواهد داشت. ما نباید کوله بر چینی ها باشیم، شان مردم ایران به واسطه تاریخ طولانی کوله بری نیست.سرهنگ «سعید نوروزی» ادامه داد: در بررسی ها مشخص شد عده ای از کوله بران که در کشور قاچاق انجام می دهند غیرایرانی بوده اند. وی اظهار کرد: 2هزار و 70 قطعه بدلیجات، 41 تن مواد خوراکی و 27 کیسه مواد دخانی برخی از کشفیات دریابانی بوده است.
  رشوه خواری یکی از معضلات قاچاق رئیس تعزیرات حکومتی چابهار هم گفت: پدیده بد رشوه خواری یکی از معضلات قاچاق است و نیروهای خوب ما گاه در زمینه قاچاق مورد سوءاستفاده قرار گرفته اند. محمود میرشکار ادامه داد: قاچاق باید به صورت خاص بررسی شود و در این زمینه از خود مردم کمک بخواهیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. با وجود تلاش ها، برخورد و قاطعیت برخی دستگاه ها قصوراتی هم صورت گرفته است و باید مدیریت خوبی انجام شود که این مدیریت صورت نگرفته است. وی ادامه داد: مردم اگر پدیده شوم قاچاق را به صورت کامل و شفاف بدانند به سمت آن نخواهند رفت و از کالای خارجی غیر قانونی استفاده نخواهند کرد. معمولا محل دپوی کالای قاچاق در همسایگی و مجاورت خود مردم است و می توانند با همکاری مانع از گسترش این پدیده شوند. تمام دستگاه ها می توانند یاری گر ما باشند تا این مسئولیت به نتیجه مطلوب برسد و تلاش ما بر این است که شهروندان قانون پذیر باشند. رئیس آموزش و پرورش چابهار نیز گفت: قاچاق کالا بد، اما بهره برداری از فکر یک جامعه بسیار بدتر است. قاچاق کالا قاچاق فکر و سم تربیت فرزند است. باید فرهنگ سازی از مدارس شروع شود و دستگاه های تبلیغی در این زمینه فعالیت داشته باشند.  حسن نوروزی افزود: علما نیز نقش مفیدی در تبلیغ استفاده نکردن از کالای قاچاق دارند. 
  قیمت بالای اجناس داخلی دلیل بر کیفیت خوب آن است چاکرزهی فرماندار شهرستان خاش نیزدر جلسه هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت : مصرف کالای داخلی باعث کمک به اقتصاد کشور می شود البته باید توجه شود که کالای داخلی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری از کیفیت خوبی برخوردار باشد. وی اظهار داشت : باید فرهنگ مصرف کالای ایرانی که حاصل دسترنج کارگر ایرانی و فکر ایرانیست را گسترش دهیم و به این نکته باید توجه شود که قیمت بالای برخی اجناس داخلی دلیل بر کیفیت خوب آن است. مدیرکل تعزیرات حکومتی استان سیستان و بلوچستان نیز در بخش دیگری از این جلسه اعلام داشت: ما همواره گفته ایم و باز هم تکرار می کنیم که ما در کنار اصناف و بازاریان هستیم و تلاش های ما به جهت حمایت از حقوق این عزیزان است. سید مرتضی مدنی فدکی بیان داشت : قوانین مختلفی در جهت بهبود فضای کسب و کار و حمایت از تولید داخلی تصویب شده است اما سوال اینجاست که آیا مسئولین مربوطه مطالعه ای به این قوانین داشته اند ؟ و به نظر برخی مسئولین حتی با وظائف قانونی خود آشنایی ندارند آن هم وظایفی که صراحتاً در قانون آمده است . وی افزود: کالای دسته دوم را اجازه نخواهیم داد تا در سطح بازار توزیع شود و با متخلفین برخورد خواهیم کرد البته باید به این نکته نیز توجه شود که شهرستان خاش کمترین پرونده تخلفاتی را در تعزیرات حکومتی استان به خود اختصاص داده است که این نشان از قانونمداری مردم در این شهر است   باید فضا را برای قاچاقچیان کالا و ارز ناامن کنیم بیژن بختیار فرماندار شهرستان کنارک در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آن شهرستان اظهار داشت : قانون مداری باید در جامعه عرف شود و متاسفانه باورهای شخصی ما در موضوع قاچاق آسیب دیده است. وی افزود : در کشور چند ملیتی مانند هندوستان به این نتیجه می رسند که کالای غیر هندی نخرند حتی اگر کیفیت پایینتر باشد و آنها این اقدام را انجام می دهند و از خرید کالای خارج از محدوده جغرافیایی خود اجتناب می کنند و نتیجه این می شود که اقتصاد خود را جهانی می کنند. بختیار بیان داشت : با توجه به دارا بودن بزرگترین اسکله صیادی کشور به طول بیش از چهار کیلومتر و تعدادی زیادی شناور باری، درحال رایزنی برای ایجاد موافقتنامه بین شیلات، گمرک، بنادر و دریانوردی برای استفاده از قسمتی از اسکله در راستای فعالیت‌های تجاری و اشتغالزایی هستیم. فرماندار کنارک برای مقابله و پیشگیری از قاچاق کالا بر تشدید اقدامات فرهنگی در این شهرستان تاکید کرد و اعلام داشت : وقتی اخلاق از بین برود کار فرهنگی هم جواب نمی دهد و ایجاد دردسر می کند و باید بر فرهنگ سازی بصورت ویژه توجه شود.
  موانع تاجر قانونی ما را به سمت قاچاق سوق داده است  سید مرتضی مدنی فدکی مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل گفت: همه ما باید از تولیدات و کالاهای داخلی حمایت کرده تا در تحقق شعار امسال سهیم باشیم. وی بیان داشت : قوانین مختلفی در راستای حمایت و رفع موانع تولید تصویب شده است که برخی مسئولین حتی برای یکبار آن قوانین را مطالعه نکرده اند . مدنی فدکی افزود : منظور از کوله بر یعنی اینکه کالا از بازارچه های مرزی و بصورت قانونی وارد شود نه اینکه عده ای به نام کوله بر برای برخی دانه درشت کار کنند. مدیر کل تعزیرات استان در ادامه اعلام داشت: با برخی سخت گیری های غیر ضروری باعث شده ایم که تاجر قانونی ما به سمت قاچاق برود و ادارات دولتی نیز از خریدن کالای غیر ایرانی اجتناب کنند. مدنی فدکی نقش رسانه‌ها و دستگاهای فرهنگی و آموزشی را برای پیشگیری با کالای قاچاق و ارز مهم ارزیابی کرد و افزود: باید فضا را برای قاچاقچیان کالا و ارز ناامن کنیم. وی با اشاره به حمایت از کسبه و اصناف گفت: کالایی که فاکتور خرید دارند باید به سهولت وارد بازار شهر کنارک شوند.
Share/Save/Bookmark