صیادان اینترنتی در کمین دانش آموزان و نسل جوان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۸
کد مطلب: 3687
 
صيادان اينترنتي افرادي آگاه و آشنا با فناوري هاي نوين هستند كه با هنرمندي تمام خود را افرادي موجه معرفي مي كنند و چون در فضاي مجازي امكان شناسايي آنها وجود ندارد، از كاربران ساده و ناآشنا به اين محيط سو استفاده مي نمايند.
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ گسترش فناوري هاي نوين در عرصه ي الكترونيك و رايانه در چند دهه ي گذشته، موجب پديدار شدن انواع و اقسام لوازم و برنامه هاي الكترونيكي و رايانه اي از جمله اينترنت، تلفن همراه، ماهواره و بازي هاي رايانه اي در جهان شده است، انكارناپذير است كه اين تحولات و پيشرفت ها زندگي بشر را چندين برابر آسان تر نموده است، اما در آن سوي سكه نمي توان از آسيب هاي ناشي از اين فناوري هاي نوين غافل ماند.
كودكان عصر حاضر مانند كودكان نسل هاي گذشته نيستند كه تنها با بازي كردن با همسالانشان و تماشاي كارتون هاي تلويزيوني سرگرم شوند، تقريبا تمامي اين كودكان و نوجوانان از همه ي اين فناوري ها يا برخي از آنها برخوردارند، صرف نظر از كاربرد وسيع اين ابزارها، آنچه امروزه كاربرد وسيعي يافته و بخش وسيعي از فعاليت هاي روزمره ي افراد را پوشش مي دهد، اينترنت و به تبع آن فضاي مجازي است، اينترنت مجموعه ي پايان ناپذيري از پايگاه هاي داده است كه اطلاعات مختلف و متنوع فردي و جمعي انسان ها را در خود جمع آورده است و هر روز نيز گسترش مي يابد.
سهولت گفتگو و تبادل اطلاعات با ديگران از طريق چت، سهولت گفتگو و تبادل اطلاعات با ديگران از طريق چت و امكانات قابل توجهي كه اينترنت به عنوان يك پايگاه مي تواند در اختيار افراد جامعه قرار دهد از جمله عواملی است که باعث شده تا اينترنت به عمومي ترين شبكه براي حل مسايل اجتماعي و فرهنگي تبديل شود.
اما اين شبكه ي جهاني در حال گسترش روي ديگري نيز دارد و آن وجود خطرات بالقوه است كه گاهي مي تواند به خساراتي بزرگ و جبران ناپذير مبدل شود، به طور كلي گسترش اينترنت در جامعه موجب بروز فرصت هايي جهت افزايش آگاهي افراد و حتي ايجاد اشتغال براي برخي از افراد شده است، ولي تهديداتي نيز به همراه دارد با وجود اينترنت، علاوه بر وجود دنياي واقعي و الگوهاي ارتباط سنتي در آن، فضاهاي مجازي نيز ايجاد شده اند كه نحوه ي توليد، انتقال و مصرف اطلاعات در آنها ديگر به شيوه ي سنتي صورت نمي پذيرد و اين الگوها، كاملا دگرگون شده اند.
صيادان اينترنتي از جمله خطرات فضای مجازی برای نسل جوان هستند ، آنها افرادي آگاه و آشنا با فناوري هاي نوين هستند كه با هنرمندي تمام خود را افرادي موجه معرفي مي كنند و چون در فضاي مجازي امكان شناسايي آنها وجود ندارد، از كاربران ساده و ناآشنا به اين محيط سو استفاده مي نمايند، موارد سو استفاده ي اين افراد در فضاهاي مجازي علاوه بر سو استفاده هاي جنسي و مالي به موضوعاتي همچون همسريابي، دوست يابي، سرمايه گذاري هاي اقتصادي با در آمد كلان و زود بازده، تحصيل در دانشگاه هاي معتبر خارج از كشور و مسافرت به ديگر كشورها مرتبط مي شود، حتي در بسياري از وبلاگ ها و رسانه هاي اجتماعي مجازي، مقولات خطرناكي مانند سست نشان دادن بنيان خانواده، معمولي نشان دادن رخدادهايي مثل سردي روابط زن و شوهر، طلاق، همجنس گرايي و ... به چشم مي خورد.
محتواي اين گونه وبلاگ ها به طور معمول مشابه است و همه ي آنها به ترويج دين زدايي و باورهاي فمينستي مي پردازند و خصلت هاي جوان مسلمان را هدف قرار مي دهند، اين گونه وبلاگ ها و موضوعات مطرح شده در آنها به سرعت مورد استقبال جوانان قرار مي گيرند، شايد بتوان علت جذب جوانان كشور به اين گونه فضاهاي مجازي را عدم دسترسي آسان به امكانات تفريحي يا هزينه هاي بالا براي استفاده از آنها بيان نمود.
بسیاری از مجرمان اینترنتی با شناسایی قربانیان خود به خصوص از میان کودکان و گرفتن اطلاعات از آنها، وارد دنیای ذهنی کودکان شده و با تحریک آنان و شناسایی نقاط ضعفشان به خواست های خود و ارضاء تمایلات شیطانی شان می رسند.
گاهی اوقات، فضاهای امن اینترنتی برای شیطان صفت ها جذابیت بیشتری داشته و آنها با ورود به این فضا راحت تر می توانند نیات شوم خود را پیاده کنند، این فناوری نوین، هرچند که می تواند ارتباطات را قویتر و سریعتر سازد اما در صورت عدم نظارت، باعث بروز رفتارهای ناهنجار اجتماعی در افراد و به ویژه کودکان می شود، بسیاری از دختران نوجوان به همین طریق در تور این صیادان در کمین فرصت افتاده و یا مورد تعرض واقع شده و یا به قتل رسیده اند.
یکی دیگر از راهکار های پیشگیری ، وضع قوانين سختگيرانه تر به جهت برخورد با مجرمان جرايم اينترنتي و اجرايي نمودن اين قوانين است، در این امر مهم آگاهي و هوشياري بيشتر پليس سايبري نقش بسزایی ایفا می کند.
پخش برنامه و مستند های کوچک آموزشی و هشدار به اقشار جامعه در رابطه با سوءاستفاده های اینترنتی هم می تواند یکی دیگر از راهکار ها باشد، همچنین با فرهنگ سازی و هنجار سازی مثبت توسط مسئولان ، می توان مانع از این آسیب های جدید اجتماعی که تبدیل به یکی از معضلات جامعه ما شده جلوگیری کرد.
Share/Save/Bookmark