وقتی مانع زدایی ها با فعل خواستن صرف می شود / کم آبی هم حریف کشاورز با انگیزه سیستان و بلوچستانی نشد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۰۱
کد مطلب: 17719
 
یحیی ریگی، کشاورزی که توانست با غلبه با کم آبی در استان سیستان و بلوچستان و تغییر الگوی کشت موانع را از سر راه خود و کشاورزان دیگر بردارد .
به گزارش لادیز؛ استان سیستان و بلوچستان از گرمترین استان های کشور است که اقلیمی گرم و خشک دارد و پس از خشکسالی های پی در پی امروزه با کمبود منابع آبی مواجه شده است این محدودیت های آبی باعث نشد تا کشاورزان این استان را ناامید کند بلکه توانستن با رفع موانع الگوی کشت سنتی صدها ساله نیاکانشان را تغییر دهند و به کشت های جدیدی که نیاز آبی بسیار کمی دارند روی بیاورند .


یحیی ریگی ازکشاورزان پیشرو در استان سیستان و بلوچستان که 4 سال گذشته را به پرورش گل محمدی و تولید گلاب سنتی مشغول بوده است .
این کشاورز موفق در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه در سالهای اول سایر کشاورزان دید مثبتی به این تغییرات نداشتند،گفت: برای اولین بار در سال94 پرورش گل محمدی را به صورت آزمایشی در استان سیستان و بلوچستان شهرستان مرزی میرجاوه آغاز کردم و با گذشت سالها در جهت افزایش بهره وری تجربه هایی کسب کردم تا جایی که درحال حاضر سایر کشاورزان در زمینه پرورش گل محمدی و گلاب گیری با من مشورت می کنند.


وی افزود: سطح زیر کشت این گیاه سود آور را از نیم هکتار آغاز کرده و در حال حاضر بالغ بر 3هکتار زمین را به پرورش گل محمدی اختصاص داده است.
یحیی ریگی با بیان این مطلب که در حال حاضر نزدیک به یک و نیم تن گل محمدی در هر فصل برداشت بدست می آورد، اظهار کرد: مدت برداشت گل ها یک ماه به طول می انجامد واز نیمه های فروردین ماه آغاز و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد.


وی خاطر نشان کرد: برای هر دفعه گلاب گیری به روش سنتی مقدار 35 کیلو گل به همراه 40 لیتر آب به مدت حداکثر 4 ساعت زمان نیاز دارد تا 40 لیتر گلاب بدست بیاید .
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه گیاه گل محمدی نسبت به سایر الگوهای کشت نیاز بسیار کمتری به آب دارد به کشاورزانی که در مناطق کم آب زندگی می کنند با توجه به اقلیم و آب و هوای منطقه سکونتشان به پرورش گل محمدی روی بیاورند .

انتهای پیام /
Share/Save/Bookmark