دولت مراقب شوک حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باشد/ ریشه تورم در اقتصاد ایران باید خشک شود/ دولت فربه، عامل رشد قیمت‌ها است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۹
کد مطلب: 18844
 
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مخالف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط کنونی است؛ گفت: دولت می‌تواند با نظارت، اختصاص ارز ترجیحی را اصلاح کند که اگر این اتفاق رخ دهد، می‌تواند باعث کاهش قیمت‌ها شود.
به گزارش لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در مورد حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، اظهار کرد: پرداخت ارز ترجیحی در دولت قبل آغاز شد و هدفش جلوگیری از افزایش قیمت‌ها بود اما این سیاست به دلیل عملکرد نادرست با شکست مواجه شد.
 
وی با تاکید بر اینکه دولت رئیسی میراث دار اثرات شومی عملکرد دولت روحانی است، گفت: حذف اختصاص  ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی، آثار تورمی و تبعات منفی روی اقشار آسیب پذیر خواهد گذاشت که به این دلیل مخالف حذف آن هستم.
 
این کارشناس اقتصادی  گفت: دولت می‌خواهد با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی که اهدافش محقق نشده؛ یک یارانه جدید به مردم هم پرداخت کنند؛ به نظرم اثرات آن مانند یارانه قبلی خواهد شد؛ به طوری که یارانه نقدی در سال‌های گذشته ارزش خود را از دست داده است و ارزش واقعی ندارد.
 
 
دولت باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را به شکل صحیحی تخصیص دهد/ سود هنگفتی به جیب برخی واردات کننده‌ها رفت
 
نجف با بیان اینکه نباید راه شکست خورده گذشته را ادامه داد، بیان کرد: تجربه قبلی اثبات کرده است که راه گذشته درست نبود. به نظرم دولت باید به این سمت برود که ارز ۴۲۰۰ تومانی را به شکل صحیحی توزیع و تخصیص دهد که نتیجه مطلوب‌تر خواهد داشت. دولت باید نظارتش را قوی کند و حتی خودش وارد کار شود.
 
وی اضافه کرد: با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی وارداتی انجام دادند، ولی کالاهای وارد شده با قیمت ارز آزاد به دست مردم رسید؛ از سوی دیگر سود هنگفتی به جیب برخی واردات کننده‌ها رفت؛ حالا اینکه دولت بخواهد تصمیم بگیرد و این ارز را حذف کند؛ ارزی که در آن رانت که وجود دارد، به نظرم روش درستی نیست.
 
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: دولت می‌تواند با نظارت، اختصاص ارز ترجیحی را اصلاح و یک سری از اقلام اساسی را وارد کشور کند. اگر این اتفاق رخ دهد، فکر می‌کنم روی عمومی تاثیر مثبت خواهد گذاشت و قیمت‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند.
 
نجف با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی تدبیر درستی بود، گفت: ما در سیاست‌های درستی تعیین می‌کنیم، ولی درست اجرا نمی‌کنیم و سوء استفاده‌هایی اتفاق می‌افتاد که سیاست‌ها منحرف می‌شود؛ مانند همین داستان ارز ۴۲۰۰ تومانی و قیمت‌هایی که در بازار می‌بینیم.
 
 
افزایش قیمت کالاهای اساسی ضربات جبران  ناپذیری به اقتصاد وارد می‌کند
 
وی با طرح این سوال که با حذف ارز ترجیحی چه اتفاقی رخ خواهد داد؟، گفت: قیمت به شدت افزایش پیدا می‌کند؛ یعنی یکی از اثرات آن، این است که قیمت کالاهای اساسی افزایش خواهد یافت. این موضوع با نظر خود دولت که کنترل قیمت و تورم است، منافات دارد؛ یعنی دولت  دو سیاست را با هم پیش می‌برد که هم جور نیست و اگر اجرا شود؛ سیاست دیگر را نقض می‌کند.
 
این کارشناس ادامه داد: افزایش قیمت کالاهای اساسی که عمومی مردم به آن متکی هستند، ضربات جبران  ناپذیری را می‌تواند به اقتصاد وارد کند؛ دولت بهتر است با  سیستم کنترلی خودش انجام دهد و حتی در این بخش واردکننده باشد. امروز دولت وزارتخانه عریض و طویلی به نام صمت دارد که این اقدامات می‌تواند انجام دهد؛  چه ایرادی دارد خود دولت کالاهای اساسی را وارد کند.
 
نجف گفت: نباید همیشه یک دلالی در کنار دولت داشته باشد که اینها هم کارشان را درست انجام ندادند. الان ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود؛ قیمت برنج، روغن و... چگونه خواهد شد؟؛ آیا مردم توانایی کشش افزایش قیمت را دارند؟؛ آیا پرداخت ۲۰۰هزار تومان به مردم کمک خواهد کرد؟؛ که بخواهیم به عنوان یارانه جدید به مردم بدهیم و پاسخگویی افزایش تورم افسار گسیخته خواهد بود.
 
اقتصاد ما در دولت روحانی شکننده شده است
 
وی تصریح کرد: دولت باید عقبه تصمیماتی که گرفته می‌شود را ببیند و بررسی کند. تک نرخی شدن نرخ ارز مورد تایید اقتصاددان‌ها است اما اقتصاد ما امروز و پس از ۸ سال دولت روحانی شکننده شده و با دنیا خیلی تفاوت دارد.
 
این کارشناس افزود: اقتصاد ما یک اقتصاد خاص است ولی اکثر اقتصاددان‌های کشور وقتی دچار مشکل می‌شویم, فکر می‌کنند تئوری‌های غربی  می‌تواند در اقتصاد  ایران جواب دهد؛ ولی چنین نیست.
 
نجف گفت: متاسفانه هر بارها انواع و اقسام سیاست‌ها و تئوری‌ها اجرا شده است ولی همیشه با شکست مواجه شدیم؛ زیرا عقبه کار را ندیدم. معادلات اقتصادی در کشور ما با آن شکل جواب نخواهد؛ چون اقتصاد ما دولتی است.
 
ریشه نرخ تورم باید اقتصاد ایران خشک شود/ دولت فربه عامل تورم است
 
وی با تاکید بر اینکه باید ریشه های نرخ تورم در اقتصاد ایران خشک شود، گفت: یکی از اشتباهاتی که دولت‌های مختلف انجام دادند؛ تنها حربه‌ای که برای کنترل نرخ تورم استفاده کردند؛ کنترل حقوق و دستمزد بود و می‌گویند اگر حقوق را افزایش ندهیم؛ افزایش نرخ تورم رخ نخواهد داد که متاسفانه این سیاست را سال‌هاست، اجرا می‌کنیم؛ ولی هر سال سفره طبقات محروم و مختلف کوچک‌تر از سال قبل شده است 
 
این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: ریشه تورم در فربه بودن دولت است؛ دولت ما دولتی فربه‌ای است که هزینه‌هایش بالاست؛ یعنی هزینه تمام شده خدمات دولت روی تورم به مجددا باز از خود مردم گرفته می‌شود و همچنان با معضل تورم مواجه هستیم.
 
وی بیان کرد: از طرفی هم کیسه خود دولت سوراخ است؛ جیب دولت دوخت و دوز درستی نداشته و بخش عمده‌ای از درامد آن صرف هزینه و مزایا می‌شود که از طریق گرانی به مردم تحمیل شده و بخش دوم هم در سفر مفسدان اقتصادی مانند همین ارز  ۴۲۰۰ تومانی؛ ذوب شده است.
 
 
انتهای پیام
Share/Save/Bookmark