انجام واکسیناسیون ملی، «تکلیف» است؛ نه «اختیار»!/ لزوم اعمال محرومیت‌های اجتماعی برای واکسن نزده‌ها
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۸
کد مطلب: 18843
 
یکی از مهمترین عوامل ماندگاری کرونا تمرد گروهی از هموطنان از تزریق واکسن و رعایت پروتکل های بهداشتی است؛ به نظر می رسد وقت آن رسیده که با انجام طرح های غربالگری ضمن شناسایی خاطیان آنها را از انجام فعالیت های اجتماعی محروم و و به یک الزام اجتماعی رهنمون کرد.

 به گزارش لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بنا به تصریح سازمان جهانی بهداشت صاحب نظران بیماری های عفونی و متخصصان علوم آزمایشگاهی، آنچه که در کمتر از دوسال گذشته و به مجرد ورود کرونا گفته اند و شنیده ایم این است که بیماری کرونا باید از دو موضع مهار و ریشه کن شود. یکی از این دو موضع که از اهمیت ویژه ای برخوردار است رعایت پروتکل های بهداشتی است که از تسری و گسترش بیماری کرونا جلوگیری به عمل می آورد. موضع دوم انجام واکسیناسیون جهانی است که به مراتب آمار ابتلا به کرونا و در وهله بعد میزان مرگ و میرها را بشدت کاهش می دهد.

این مقدمه را بارها شنیده ایم و برای هر هموطن ایرانی ولو در دوافتاده ترین نقاط کشور این اطلاعات چه از طریق رسانه ها و چه از طریق شبکه های اجتماعی تحت پوشش رسانه ها تکرار شده و به نوعی ملکه ذهن تمام هموطنان شده است.

اما با کمال تاسف باید گفت که قاطبه مردم یعنی کمتر از 40 درصد از رعایت پروتکل های بهداشتی یه ویژه ماسک زدن که سنگر نخستین جلوگیری از گسترش زنجیره بیماری است امتناع می کنند و از سوی دیگر گروهی از هموطنان از تزریق واکسن کرونا سر باز می زنند.

باید پذیرفت همان مردمی که در چند ماه پیشس هشتک واکسن بخرید را ترند می کرند، الان به رغم تماما مشکلاتی که در دوران تحریم طی شد و واکسن به حد وفور تهیه و به داخل کشور وارد شد با بهانه های بنی اسرائیلی خود موضعی کاملا متفاوت گرفتند. بر هیچ کس پوشیده نیست که این انفعال و گاردگیری این دسته از هموطنان در مقابل واکسیناسیون و رعایت نکردن پروتکل ها هدف دشمنان ما بود که از طریق رسانه های فارسی زبان معاند به مردم ما تلقین شد.

همین امر باعث حرکت الاکلنگی کرونا شده و گاهی قربانیان کمتری می گیرد اما با گذشت دو سه روز شمار قربانیان خود را افزایش می دهد. به گفته کارشناسان این وضعیت بخاطر نوسانی است که به واسطه ابتلای افراد واکسینه نشده و هموطنانی که از رعایت پروتکل ها تمرد می کنند حادث شده است.

چندی پیش آیت الله رئیسی  در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا صراحتا گفت: اقناع افکار عمومی در موفقیت مقابله با کرونا یک ضرورت است و باید تلاش کرد سطح رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از شیب نزولی به صعودی بازگردد.

این اظهارت نشان می دهد به درستی علت تشکیک و تردید آن دسته از هموطنان که تا کنون به هر دلیلی واکسینه نشده اند، مشخص شده است. اما سوال این است که در چنین شرایطی که هر روز حدود 200 خانوار عزادار می شوند و 200 هموطن جان خود را از دست می دهند، یک شهروند می تواند به اختیار و صلاحدید خود که مخالف توصیه های اکید متخصصان کشورمان و همچنین توصیه های سازمان جهانی بهداشت است، از واکسینه شدن امتناع کند؟ آیا هر شهروند می تواند در شرایط پاندومی یک بیماری فراگیر و جهانگیر مانند کرونا انجام واکسیناسیون را اختیاری قلمداد کند؟

بی تردید می توان گفت افرادی که به هر دلیلی از تزریق واکسن امتناع کنند به حقوق دیگران تجاور کرده اند؛ لذا انتظار می رود با تدوین قوانین سخت گیرانه تر و اجرای طرح های غربالگری خاطیان و متمردان این بحث را مشخص کرده و از هر گونه فعالیت اجتماعی محروم کنند. چرا که محرومیت آنها از فعالیت های اجتماعی مانند کسب درآمد، دریافت خدمات پزشکی و رفاه اجتماعی و... در مقابل جفایی که آنها در حق هموطنانی مرتکب می شوند که گاها مظلومانه و  بی‌گناه و فقط بخاطر سهل انگاری و عدم مسئولیت پذیری آن دسته از شهروندانی که از تزریق واکسن و استفاده از ماسک و الکل خودداری می کنند، باید جان خود را از دست بدهند.


با این وجود انتظار آحاد مختلف مردم از تمام متولیان امور که به هر نحوی از انحاء در کنترل و مهار بیماری کرونا شرح وظیفه دارند این است که در وهله اول و به تاسی از اظهارات رئیس جمهور در جهات اقناع افکار عمومی بکوشند و تا حد امکان با زبان آمار و منطق با مردم سخن بگویند و در مرحله بعد با طراحی و اجرای یک سلسله طرح های هدفمند افرادی که آب در آسیاب دشمن می ریزند و واکسیناسیون ملی را به سخره گرفته اند، همچنین آنهایی که از رعایت شیوه نامه های بهداشتی خودداری میکنند را به شدید ترین حالت ممکن از فعالیت های اجتماعی محروم کنند.

شاید با اینگونه اقدامات سلبی بتوان آینده ای را برای رسیدن به ساحل نجات متصور شد.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark