تعطیلی کارخانه‌های آجر و سفال یکی پس از دیگری
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۲
کد مطلب: 7843
 
کارخانه‌های آجر و سفال در چند سال اخیر یکی پس از دیگر در حال تعطیلی است و این مسئله در شرایطی است که ایران با توجه به پتانسیل بالا و مواد اولیه مناسب این نوع کالا باید در نوع خود در بالاترین سطح باشد.
کارخانه آجر
کارخانه آجر
به نقل از کار ایرانی، در این مدت شاهد تعطیلی کارخانه های بزرگ و باسابقه آجر و سفال در شهرهای مختلف بوده ایم و در بیان علت آن همگی پاسخ تکراری عدم حمایت دولت و مسئولان را شنیده ایم. اما پس از اینهمه، گویا مسئولان برنامه ای برای رهایی اقتصاد از این وضعیت ندارند.

محمد هادی کفیلی مدیر یکی از همین شرکت های آجر و سفال در این رابطه گفت: وضعیت فعلی به معنای واقعی کشنده است و تولید کنندگان روز به روز در حال ضعیف تر شدن و تحمل مشقات بیشتر هستند.

وی عنوان کرد: کارخانه ما اکنون در وضعیت بسیار بدی به سر می برد و اگر وضعیت به همین طریق پیش برود در دو ماه آینده مجبور به اعلام تعطیلی و ورشکستگی هستیم چرا که دیگر نمی توانیم مقطعی کار را تعطیل کرده و به کارگران وعده سر خرمن بدهیم.

کفیلی افزود: با تمام این مشقاتی که اکنون در اداره کارخانه هست باید بگویم این کارخانه جزء بهترین کارخانه ها هست و دیگر کارخانه ها وضعیتشان از وضعیت ما بدتر است و تمامی همکارانم دچار مشکلات مختلف اقتصادی و ورشکستگی شده اند.

وی ادامه داد:  بعد از انقلاب اسلامی و مشکلات اقتصادی که در این مدت اتفاق افتاد تولید کنندگان توان خود را چند برابر کردند و برای بالابردن سطح اقتصاد ایران با سعی و تلاش بسیار بالایی کار خود را ادامه دادند اما اکنون همگی آنها با نا امیدی روبرو شدند.

ناامیدی تولید کنندگان مسئله ای نیست که صرفا به بحث تولید آجر و سفال محدود شود و تمامی مدیرعاملان و تولیدکنندگان در این شرایط وخیم اقتصادی دست و پا می زنند و وضعیت صنایع دیگر هم به همین منوال در حال گذشت است.

مجید خانی مدیرعامل یک شرکت تولید سرامیک نیز می افزاید:  زمانی که تولید کنندگان تمام نیروی خود را برای تولید ملی می گذارند مسئولان هم باید همکاری کنند و آنها را دلگرم کنند نه اینکه به مشکلات تولیدکنندگان بیفزایند و با سختگیری ها و جرایم مالیاتی از توان آنها بکاهند.

خانی ادامه داد: صنعت آجر، سفال و سرامیک یکی از قدیمی ترین و معتبرترین صنایع ایران است و  باید به آن توجه ویژه شود چرا که این صنعت از پتانسیل بالایی برخوردار است و ایران به دلیل داشتن خاک مناسب و مواد اولیه بسیار مرغوب برای تولید این کالا باید در سطح اول جهان قرار داشته باشد.

وی افزود:  نه تنها ایران در سطح اول دنیا در زمینه تولید سرامیک و سفال قرار ندارد بلکه کشورهای دیگر که حتی این پتانسیل و مواد اولیه را هم ندارند یکی پس از دیگری از ایران پیش می افتند و صنعت سفال و سرامیک خود را برای جهانیان به نمایش می گذارند.

خانی اشاره کرد: در ابتدای کار تمامی تولیدکنندگان با توان و انگیزه بسیار بالا کار خود را شروع کردند اما اکنون با هزینه های بالای تولید، مالیات، وام ها و ... دیگر رمقی برایشان نمانده است و به مشکلات عدیده ای دچار شده اند که از توصیف خارج است.

علاوه بر تمامی این مشکلات، رکود در بازار مسکن و عدم نقدینگی و عدم توان خرید مناسب مردم باعث شده است که تولیدکنندگان جدید دیگر رغبتی برای احداث کارخانه های آجر و سفال نداشته باشند و تولید کنندگان قدیمی هم کارخانه های خود را واگذار کنند.

انتهای پیام
Share/Save/Bookmark