گزارشی از افزایش روز افزون بیکاری در کشور؛
اشتغال بحرانی‌ترین مساله اقتصاد کشور/کریدور جنوب شرق کشور رکوردار بیکاری در سیستان بلوچستان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۶
کد مطلب: 14107
 
شهرستان میرجاوه با آمار 18 درصدی در بیکاری جوانان بالاترین میزان بیکاری را در استان سیستان و بلوچستان داراست.
اشتغال بحرانی‌ترین مساله اقتصاد کشور/کریدور جنوب شرق کشور رکوردار بیکاری در سیستان  بلوچستان
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛کارشناسان اقتصادی معتقدند علل بیکاری جوانان در جامعه امروز به عوامل مختلفی بستگی دارد که نوسانات اقتصادی، عدم توزیع مناسب درآمد و امکانات، عدم جذب نیروی کار در مراکز تولیدی و صنعتی، عدم تناسب بین آهنگ رشد جمعیت و فرصت‌های شغلی، ضعف قوانین و مقررات، اتخاذ برخی سیاست‌های غلط و فقدان آموزش‌های متناسب با نیاز بازار کار از شاخص‌ترین عوامل به شمار می‌رود.
به گفته کارشناسان، پذیرش بیش از حد دانشجو بدون در نظر گرفتن بازار کار رشته‌های تحصیلی و عدم تناسب آموزش‌ها با نیاز بازار کار نیز مقدمه دیگری بر گسترش بیکاری جوانان بوده است.
روند تغییرات نرخ بیکاری «جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله» نشان می دهد که این میزان در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۱.۵ درصد و نسبت به فصل زمستان ۹۵ نیز ۰.۹ درصد رشد داشته است و با نگاهی به آمارهای منتشره از نرخ بیکاری در تابستان 96 نیز متوجه می شویم که 24.4 درصد از جمعیت فعال 29- 15 ساله کشور در این مدت بیکار بوده‌اند و این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است.

میرجاوه بالاترین میزان بیکاری را در استان سیستان و بلوچستان داراست
فرماندار میرجاوه در این زمینه اظهار کرد: میرجاوه در سال 91 به شهرستان ارتقا یافته و از 3 بخش مرکزی، ریگ ملک و لادیز تشکیل شده و جمعیتی بالغ بر 47 هزار نفر دارد، که 20 درصد جمعیت در مناطق شهری و 80 درصد جمعیت در مناطق روستایی زندگی می کنند.
محمد میهنی بابیان اینکه 51 درصد جمعیت شهرستان را بانوان و 49 درصد را مردان تشکیل داده اند، افزود: زندگی و اقتصاد مردم میرجاوه برپایه کشاورزی و دامداری تامین می شود و بخش صنعت و معدن در این شهرستان با وجود پتانسیل های بسیار و وجود معادن طلا سهمی در اشتغالزایی مردم نداشته است و این شهرستان با آمار 18 درصدی در بیکاری جوانان بالاترین میزان بیکاری را در استان سیستان و بلوچستان داراست.

استفاده از پتانسیل مرز در سیستان و بلوچستان مغفول مانده است
نماینده مردم خاش،میرجاوه و نصرت آباد در مجلس در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد:استان سیستان و بلوچستان سال هاست که با مشکل خشکسالی دسته و پنجه نرم می کند و جوانان بسیاری در طول این سال ها از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شده اند اما متاسفانه دولت هیچ برنامه تدوین شده و زمان بندی شده ای برای جوانان جویای کار نداشته است.
علی کرد با بیان اینکه جوانان سرمایه های ملی کشور هستند، افزود: دولت نتوانسته برنامه مناسبی برای استفاده از ظرفیت جوانان درجهت آبادانی و پویایی جامعه ارائه دهد، عملکرد دستگاه های اجرایی دولت در زمینه رفع معضل بیکاری جوانان تنها بر روی کاغذ و صورتجلسه ها باقی مانده است، ثبت آمار و ارقام از سوی دولت در این زمینه دردی از جوانان بیکار برطرف نمی کند و این امار و ارقام تنها شعار و تبلیغاتی است بدون عمل.
وی با اشاره به ظرفیت های منحصر بفرد سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: دولت نتوانسته بستر مناسبی برای استفاده از ظرفیت جوانان مستعد و ظرفیت منحصربفرد مرز در این استان فراهم آورد تا مرز را به فرصت تبدیل کرده و زمینه مناسبی را برای اشتغال پایدار جوانان ایجاد کند.

وی اذعان داشت: صنعت گردشگری می تواند در درآمدزایی، ایجاد اشتغال و ارزآوری با صنعت نفت هم طراز باشد، برنامه ریزی مناسب و ارائه طرح جامع در بحث گردشگری کمک شایانی به حل معضل بیکاری خواهد کرد.
وی با اشاره به تعطیلی شهرک های صنعتی استان، بیان کرد: فعال کردن شهرک های صنعتی خاش و ناحیه های صنعتی میرجاوه، نصرت آباد و نوک آباد باعث جذب جوانان و اشتغالزایی خواهد شد، تشویق سرمایه داران برای سرمایه گذاری در این مناطق می تواند کشتی نجاتی برای رفع مشکل بیکاری باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تولید و اشتغال دو اصل مهم و موثر در نظام اقتصادی کشور است و مسئولین و دولت باید اقدامات لازم و عملی را در جهت رفع موانع بیکاری و تولید داخلی با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های داخلی کشور انجام دهند تا با افزایش تولید ملی و صادرات و کاهش واردات، اقتصاد مقاومتی در کشور محقق شود.
امروز بیش از ۳ میلیون نفر از جمعیت در سن کار کشور، با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کنند؛ بنابراین تقابل با بحرانی‌ترین مساله اقتصاد کشور یعنی بیکاری در سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید – اشتغال» یک ضرب الاجل برای مسئولان است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : لادیز