گزارشی از کش و قوس های وعده ای هفت ساله؛
راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در پیچ و خم سنگ اندازی های اداری/مرزهای جنوب شرق کشور دروازه ورود کالای ایرانی به بازارهای جهانی
تاریخ انتشار : شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۷
کد مطلب: 15043
 
قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در مرداد سال ۸۹ مصوب و پس از سیر مراحل قانونی در تاریخ ۲۳ بهمن سال ۸۹ برای اجرا به استان ابلاغ شده اما تاکنون محقق نشده است.
راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در پیچ و خم سنگ اندازی های اداری/مرزهای جنوب شرق کشور دروازه ورود کالای ایرانی به بازارهای جهانی
به گزارش پایگاه خبری لادیز،راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه وعده ای دیرین است که مردم مرزدار میرجاوه سالهاست منتظر گام های مسئولین برای تحقق آن هستند اما این گام ها آنقدر به کندی پیش می رود که شاید نسل های آینده بتوانند از مزایای آن بهره مند شوند.
در واقع راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی باعث ایجاد اشتغال و پیشگیری از مشاغل کاذب در این شهرستان و حتی استان سیستان و بلوچستان خواهد شد و رونقی اقتصادی به استان  می بخشد و سرمایه گذاری مشترک بازرگانان ایرانی و پاکستانی، افزایش تبادل کالا، جذب سرمایه گذاری خارجی، ایجاد اشتغال پایدار و بهبود وضعیت اقتصادی مردم در سایه راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در میرجاوه میسر می شود.
قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در مرداد سال ۸۹ مصوب و پس از سیر مراحل قانونی در تاریخ ۲۳ بهمن سال ۸۹ برای اجرا به استان ابلاغ  و در سال ۱۳۹۵ شرکت سرمایه گذاری توسعه عمران منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به عنوان سرمایه گذار به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد معرفی شده است.
شهرستان مرزی میرجاوه با وجود  220 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان و بازارچه و گمرک مرزی می تواند نقش بسزایی در صادرات کالاهای داخلی به کشورهای همسایه داشته و با صادرات کالا علاوه بر رونق اقتصادی کشور  می تواند دروازه ورود کالاهای ایرانی باکیفیت به کشورهای همسایه باشد.
 فرماندار میرجاوه در دی ماه 95 گفته بود که 380 هکتار زمین برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در محدوده نقطه صفر مرزی از محدوده میل 62 تا 72 زمین جانمایی شده است و منابع طبیعی استان باید ظرف یک ماه کار واگذاری ان را انجام دهد.
میهنی عنوان کرده بود که واگذاری و تملک زمین مورد نظر برای راه اندازی منطقه اقتصادی میرجاوه و تاسیس شرکت مادر تا پایان سال انجام می شود و در سال آینده نیز کلنگ احداث ساختمان ها و واحدهای صنعتی زده می شود.
با گذشت دو سال از این موضوع همچنان خبری از راه اندازی بازارچه مرزی میرجاوه نیست و راه اندازی این بازارچه در پیچ و خم سنگ اندازی های اداری و قانونی به تعویق افتاده است.
به تازگی مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری در جلسه ای که برای «راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه» در خرداد 97 در استانداری برگزار شد عنوان کرده است که با همکاری منابع طبیعی ۳۸۵ هکتار زمین مورد نیاز برای راه اندازی این منطقه در اختیار شرکت سرمایه گذار قرار گرفته است.
علیرضا نورا گفته است که دستگاه های اجرایی مربوطه باید با اعلام آمادگی در زمینه میزان خدمات قابل ارائه ، تمام استعلام های قانونی ۱۲ گانه مورد نیاز شرکت سرمایه گذار برای راه اندازی این پروژه مهم و اثر گذار را بدون بروکراسی اداری ظرف مدت کوتاه یک هفته ای بررسی و پاسخ دهند.

نورا از شرکت سرمایه گذار مربوطه خواست طرح جامع و توجیهی کامل با ذکر همه موارد از جمله توجیهات فنی ، اقتصادی ،کاربری ها ، استقرار صنایع و تأسیسات، بخش اداری و سایرخدمات زیربنایی مورد نیاز را تهیه و ارائه کند.
این مقام مسئول راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در میرجاوه را با اهمیت برشمرده و افزوده است که راه اندازی این منطقه باعث رونق و شکوفایی اقتصادی منطقه می شود و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کرده و منافع اقتصادی، اجتماعی، و سیاسی قابل توجهی را برای اقتصاد منطقه به دنبال خواهد داشت.
Share/Save/Bookmark