ارتش پاکستان خواستار واگذاری پایگاه نظامی به آمریکاست/ غرب تلاش می‌کند کنترل پاکستان را در اختیار بگیرد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۲۸
کد مطلب: 19643
 
نوذر شفیعی با بیان اینکه ارتش پاکستان کمک های مالی بسیاری را از آمریکا دریافت کرده است، گفت: ارتش در پاکستان نظر مساعدی نسبت به در اختیار قرار دادن پایگاه نظامی به آمریکا دارد.
به گزارش لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به بحران های سیاسی پاکستان گفت: اتفاقاتی که در پاکستان حادث شده است از جمله انحلال پارلمان این کشور و کناره گیری نخست وزیر از قدرت، موضوع تازه ای در تاریخ سیاسی این کشور نیست.

وی با اشاره به اینکه در پاکستان تقریبا از سال 1948 تا به امروز حکومت های مستقر، کمتر شاهد یک دوره با ثبات بوده است، ادامه داد: در حقیقت کمتر دوره ای بوده که نخست وزیران این کشور بتوانند دوره مسئولیت خود را به اتمام برسانند.

شفیعی با اشاره به ریشه های این بحران سیاسی در پاکستان تصریح کرد: این مسئله یا ناشی از درگیری ها و منازعات داخلی بر سر قدرت بوده است و یا فشارهای خارجی و در برخی موارد هم ترکیب هر دو این عوامل در پاکستان زمینه ساز بحران های سیاسی شده است.

کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه قدرت در پاکستان در اختیار سه گروه است که ارکان اصلی قدرت به شمار می روند ادامه داد: ارتش، احزاب و جریان های مذهبی که نظامیون، سیاسیون و مذهبیون را شامل می شوند به عنوان سه رکن اصلی اثرگذار در قدرت و اوضاع سیاسی این کشور شناخته می شوند که گاهی تعارض منافع و گاهی اشتراک منافع بین این گروه ها باعث شکل گیری بحران های داخلی می شود.

وی با اشاره به برکناری عمران خان از نخست وزیری پاکستان و انحلال پارلمان این کشور ادامه داد: در حال حاضر ارتش و مذهبیون که عمدتا دیدگاه های مشترک و نزدیک به هم دارند، عمران خان را به عدم توانایی در سامان دادن به سیستم اقتصادی و سیاسی و فسادستیزی متهم می کنند و از سوی دیگر احزاب کناره گیری عمران خان و انحلال پارلمان را ناشی از دخالت های آمریکا در این کشور می دانند که ناشی از مخالفت عمران خان برای واگذاری پایگاه نظامی به آمریکایی ها در خاک پاکستان است.

شفیعی با بیان اینکه در حال حاضر جنوب آسیا در یک نقطه حساس تاریخی قرار دارد و پاکستان هم در بزنگاه تاریخی به سر می برد تاکید کرد: رقابت های استراتژیک آینده حول محور چین و آمریکا است و پاکستان در جنوب آسیا محور استراتژیک به شمار می رود.

کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه قدرت های استراتژیک تلاش می کنند که کنترل محور های استراتژیک را در دست بگیرند ادامه داد: در حقیقت بحران پاکستان ناشی از دخالت های بیرونی است و در حال حاضر آمریکا تلاش می کند کنترل این محور استراتژیک را در اختیار بگیرد از سوی دیگر ارتش و برخی احزاب متمایل به آمریکا هستند چرا که ارتش پاکستان کمک های مالی بسیاری را از آمریکا دریافت کرده و از این رو نظر مساعد نسبت به در اختیار قرار دادن پایگاه نظامی در این کشور به آمریکا است.

 

انتهای پیام/ک

Share/Save/Bookmark