صف‌های طویل بنزین و فرار از پاسخگویی مسئولین؛
قاچاق، زیرساخت نامناسب و سوءمدیریت عامل صف‌های طولانی بنزین در سیستان و بلوچستان است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۰۷:۱۲
کد مطلب: 20208
 
زیرساخت‌های نامناسب و سوءمدیریت در کنترل سوخت عامل صف‌های طولانی بنزین در اکثر مناطق سیستان و بلوچستان شده است.
به گزارش لادیز به نقل از عصرهامون، داستان تکراری و ادامه‌دار صف‌های طویل بنزین در جنوب شرق کشور دیگر به یک‌روال روزانه در اکثر مناطق و شهرهای سیستان و بلوچستان تبدیل شده است، به‌طوری‌که طول صف‌های بنزین در جلوی برخی از جایگاه‌ها به‌عنوان یکی از رکوردهای جهانی در گینس باید ثبت شود.

موضوع صف‌های طویل بنزین مسئله تازه و جدیدی در استان نیست؛ بلکه مدت‌هاست مردم شهرهای سیستان و بلوچستان بیشترین وقت و زمان خود را در صف بنزین می‌گذرانند.

بارها گزارش‌هایی از طریق رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها در خصوص مشکلات صف‌های طویل سوخت در استان هم در سطح ملی و هم در سطح استانی انعکاس داده شد؛ اما تا کنون اقدامات مؤثر و نتیجه‌بخشی برای رفع این مشکل از سوی متولیان صورت نگرفته است.

تشکیل صف‌های طولانی در مقابل جایگاه‌های سوخت مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده که به گفته برخی رانندگان برای سوخت‌گیری به‌ناچار باید سه تا چهار ساعت وقتشان را در این صف‌ها سپری کنند و این در حالی است که بازار قاچاق سوخت رونق زیادی گرفته و قاچاقچیان سوخت و سودجویان به‌شدت به تکاپو افتاده‌اند و برخی از مردم نیز به فروش سهمیه‌های نفت و بنزین خودروی خودرو آورده‌اند.

محمدی یکی از شهروندان زاهدانی که از معطل شدن دوساعته در صف بنزین جایگاه امام خمینی (ه) زاهدان کلافه شده بود به خبرنگار ما گفت: صف بنزین بسیار شلوغ است تقریباً حدود دو ساعت در صف ایستادم؛ اما هنوز نوبت به من نرسیده است.

وی ادامه می‌دهد: برخی از خودروها اگر اشتباه نکنم حدود نیم ساعت در کنار پمپ جایگاه می‌ایستند و بنزین می‌زنند که معلوم نیست باک خودرو را پر می‌کنند یا تانکر ۲ هزارلیتری را و جالب‌تر این اینکه هیچ نظارتی هم دراین‌خصوص از سمت جایگاه‌داران صورت نمی‌گیرد.

نارویی شهروند دیگری نیز به خبرنگار ما گفت: متأسفانه برخی از رانندگان برخی از خودروها با بی‌نظمی تمام و به‌زور خود را در صف بنزین جای می‌دهند و بعد از سوخت‌گیری در کنار همان جایگاه اقدام به فروش سوخت خودروی خود می‌کنند و دوباره به صف بازمی‌گردند.

این شهروند با گلایه از اینکه معلوم نیست این افراد چند کارت سوخت دارند می‌گوید: متأسفانه هیچ‌گونه برخوردی از سوی متصدیان جایگاه‌های سوخت با این افراد صورت نمی‌گیرد و یکی از شلوغ بودن صف‌های بنزین وجود همین دلالان سوخت در صف بنزین است.

اربابی یکی از شهروندان فنوجی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهرستان فنوج تنها یک جایگاه بنزین برای خودروها دارد که علاوه بر خود شهر از روستاها و بخش‌ها هم به همین جایگاه مراجعه می‌کنند و جوابگوی نیاز شهروندان نیست.


وی همچنین می‌گوید متأسفانه در تنها جایگاه فنوج هم بسیاری از رانندگان بدون نوبت اقدام به سوخت‌گیری خودروی خود می‌کنند که متأسفانه هیچ نظارتی هم دراین‌خصوص از سوی متولیان امر صورت نمی‌گیرد.


معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری سراوان در خصوص صف‌های طویل بنزین در این شهرستان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: سال گذشته ۵۵۰ هزار لیتر در سراوان سهمیه سوخت داشتیم که با پیگیری‌های صورت‌گرفته این مقدار به ۶۵۰ هزار لیتر افزایش یافت که سبب شکسته‌شدن صف‌های طولانی و راحتی مردم در دریافت سوخت در چند ماه گذشته شد.

وی افزود: اما اخیر مجدداً سهمیه بنزین سراوان کاهش‌یافته و به ۵۵۰ هزار لیتر در روز رسیده و این کاهش صدهزار لیتری روزانه سبب تشکیل مجدد صف‌های طولانی در شهرستان گردیده که برای رفع مشکل علاوه بر پیگیری برای افزایش سوخت ارسالی، نظارت‌ها نیز تشدید شده است و امیدواریم در دو سه روز آینده شاهد به حداقل رسیدن مشکلات موجود خواهیم بود.

شهسوار نصرتی افزود: بیش از پنجاه‌درصد ساکنین شهرستان برای دسترسی به جایگاه سوخت لازم است مسافتی بین صد تا صد و پنجاه و حتی دویست کیلومتر را طی کنند تا به جایگاه سوخت دسترسی داشته باشند و این امر سبب بالاتر رفتن سرانه مصرف بنزین نسبت به دیگر نقاط کشور می‌شود که حداکثر مسافت برای دسترسی به جایگاه سوخت ۲۰ کیلومتر است

به گفته برخی از کارشناسان قاچاق سوخت و کمبود جایگاه‌های سوخت باتوجه‌به پهناور بودن استان دو عامل مهم در تشکیل صفوف بنزین است.

دراین‌رابطه بیجار معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در گفتگو با یکی از رسانه‌های محلی استان بیان کرد: وضعیت سوخت در استان بحرانی نیست و علت تشکیل صف‌های طولانی در سیستان و بلوچستان کمبود جایگاه سوخت است و علت دیگر آن فاصله قابل‌توجه منازل مسکونی مردم از جایگاه‌ها است.

منصور بیجار عنوان کرد: با سفر اخیر معاون رئیس‌جمهور تعداد ۳۰ عدد اعتبار برای احداث جایگاه سوخت اخذ شده که در شهرستان‌های مختلف استان احداث خواهد شد.

انتهای خبر/ س
Share/Save/Bookmark