کوهنوردی كه با پيام مبارزه با اعتياد به مهماني هيماليا رفت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۸
کد مطلب: 783
 
منطقه کردستان با برخورداری از کوه های سربه فلک کشیده ، مکانی مناسب برای رشد و تربیت کوهنوردان نام آور برای کشورمان است و یکی از این افراد ، سید واسع سید موسوی هیمالیا نورد سنندجی است.
کونوردی
کونوردی
سين :خودتان را معرفي بفرمايید؟
جیم:سيد واسع سيد موسوي ملقب به سمكو(به معناي پاي كوه) متولد 1365در سنندج هستم.
سين:از تحصيلاتتان برايمان بگویيد؟مجرد هستيد يا متاهل؟و بفرمايید كه مشغول به چه كاري هستيد؟
جيم:من مدرک كارداني تربيت بدني را دارم ودرآستانه متاهل شدن هستم ودر حال حاضر در اداره ورزش شهرداري استان كردستان مشغول به خدمت هستم.
سين:آغازين روزهاي ورزشيتان كي و در چه سني بود؟
جيم:برمي گردد به دوره ابتدايی، ورزش را در سن 8 سالگي شروع كردم و بعدها وارد رشته كوهنوردي شدم
سين:چرا كوهنوردي را انتخاب كرديد؟
جيم: راستش را بخواهید من اصلا كوهنوردي را دوست ندارم اما در سن 16سالگي به دليل علاقه شديد به محمد اوراز هیمالیانورد مشهور کرد، رشته كوهنوردي را شروع کردم و با آمادگی جسمانی بالایی که داشتم توانستم این رشته را به صورت حرفه ای ادامه دهم.
سين:چند سال است كه كوهنوردي مي كنيد؟
جيم:از سال 81 به طور حرفه اي كوهنوردي را آغاز كردم. از سال 83 به عضويت تيم ملي جوانان كشور درآمدم وافتخار اين را دارم كه جزو معدود كوهنوردان ايراني هستم كه از سنين پايين توانستم كليه مراحل كوهنوردي را زير نظر فدراسيون به صورت علمي و تجربي طي كنم.
سين:موفق به فتح چه قله هاي يا صعود به چه كوه هاي شده ايد و مهمترین برنامه های کونوردیتان چه بوده است؟
جيم:من مخالف واژه فتح هستم زيرا كه فتح كردن برای کسی به کار می رود که اولین بار به قله ای رسیده باشد . من هيچ كدام از قله هايي را كه رفته ام فتح نكردم بلكه صعود نموده ام در سال 83 قله آرارات 5139متر در قالب تيم ملي جوانان، سال 86 صعود تا ارتفاع 7015متري قله8047متري بردپيك با تيم ملي بزرگسالان، سال 87 به عنوان كاپيتان تيم ملي اميد وصعود به قله تيلي چوپيك 7137متر، سال 88 انتخاب شدن از جانب فدراسيون جهاني و ايران جهت حضور در كلاس كمپ جوانان جهان جهت آموزش دوره يخ نوردي در ارتفاع و روش صعود آلپي مجددا سال 88انتخاب شدن به عنوان نماينده فدراسيون جهت جستجوي جنازه دكتر سعيد بهار لو پزشك تيم ملي اميد در برنامه صعود به قله تلي چوپيك ، سال 89 عضويت تيم ملي بزرگسالان صعود به قله دائولاگيري به ارتفاع 8167متري ، سال 90سرپرست و مسئول و كاپيتان تيم هيماليا نوردي استان كردستان وصعود به قلل هراپيك 6554متر وقله باروئتسه7137 متر، سال 91و92صعودي نداشتم و در سال 93به قله كورژن فسكايا 7139متر وساماني به ارتفاع 7495،سال 94 صعود به قته خانتانگري به ارتفاع 7010متر وتلاش بر روي قله پوبدا به ارتفاع 7439متر را داشته ام.
سين:اصولا كوهنوردي چه خطراتي دارد؟
جيم:از لحظه اي كه شما پا در مسير مي گذاريد و كار را شروع مي كنيد خطرات كوهنوردي از جمله سكته هاي قلبي ، مغزي و عوامل محيطي كه باعث خطر آفريني ميشود مانند بهمن، مه شديد، باد، سرما و كليه شرايط متغيير حاكم در منطقه شروع مي شود. پس با توضيحات بالا ميتوان گفت از لحظه شروع تا پايان کوهنوردی پر است از خطر ولي با رعايت اصول، ديدن آموزشهاي كافي و استفاده از ابزار ها و امكانات مناسب تا حد زيادي مي توان اين خطرات را كاهش وحتي به صفر رساند
سين:در حين كوهنوردي با چه خطراتي روبه رو شده ايد؟
جيم:سرما زدگي تا مرز برش انگشتان دست وپا، هايپر تروما تا مرز بي هوشي، عبور از مسير هاي بهمني و گرفتار شدن به بهمن وپرت شدن از كوه را تجربه کرده ام.
سين:وقتي با اين اتفاقات روبه رو شديد از اينكه كوهنورد هستيد پشيمان نشديد؟
جيم: به قول زنده ياد محمد اوراز در بحث هيماليا نوردي اگر نتواني با مرگ شوخي بكني قادر نخواهي بود حتي يك ساعت در منطقه هيماليا دوام بياوري و واقعا با مشكلات زيادي روبه رو خواهي شد. پس با اين توضيحات و با هدف وايمان به كارم از این خطرات گذشته ام.
سين: اولين آسيب ديدگي در كوهنوردي چه زماني برايتان اتفاق افتاد؟
جيم:در سال 83 در قله شاهو هايپوترمي شدم ، این عارضه به معنای افت دماي مركزي بدن از 37درجه به پايين مي باشد
سين:تا به حال اسمتان را در گوگل سرچ كرده ايد؟
جيم: درگوگل نه ولي در صدا وسيما، در روزنامه ها اسم وتصوير خودم را خيلي ديده ام اما هميشه از يك موضوع خيلي ميترسم وآن بحث غرور است وسعي كردم قبل از اينكه ديگران غرورم را خرد كنند تا جاي كه ممكن بوده خودم آن را خرد نمايم
سين: به چه چيزی علاقه مند هستيد؟
جيم: پياده روي دركنار رودخانه ها كه اصطلاحا به آن گلگشت ميگويند با افرادي كه برايم عزيز هستند بسيار علاقه مند هستم
سين: چه كاري را دوست داشته ايد كه انجام دهيد ولي موفق به انجام آن نشده ايد؟
جيم: متاسفانه به دليل حضور در برنامه هاي بلند مدت هيماليا بر خلاف ميل باطنيم از ادامه تحصيل دور شده ام كه تلاش می کنم آن را ادامه دهم.
سين: از اولين صعودي كه داشته ايد چه خاطره اي در ذهنتان مانده است؟
جيم: صعود به قله آرارات كه اولين صعود برون مرزي من بحساب مي ايد سراسر خاطره ميباشد وشاخص ترين بخش آن خاطره اين بود كه با وجود افراد سن و سال دارتر وقديمي تر كه در آن گروه حضور داشتند بنده با وجود سن كم 16سالگي توانستم عنوان شهردار آن صعود را بر عهده گيرم.
سين: چرا تصميم گرفتيد به كوه هاي هيماليا صعود كنيد؟
جيم: زماني كه خبر شهيد شدن محمد اوراز در یکی از صعودهایشان در منطقه هیمالیا را شنيدم با خود عهد بستم كه هرچند اگر نتوانم كارهاي ايشان را با همان كيفيت انجام دهم اما ادامه دهنده راه ايشان باشم وبه همين دليل با گذراندن وطي كردن تمام سختي ها روبه رشته هيماليا نوردي آوردم
سين: وقتي به كوه صعود مي كنيد ودر بالاترين نقطه قله مي ايستيد چه احساسي داريد؟
جيم: بدون هيچ اراده اي اشكانم سرازير ميشود، هيچ كس نميتواند آن حس را بيان كند مگر اينكه در آن شرايط قرار گيرد آن را حس كند يا حتي لمس نمايد
سين:معمولا وقتي به قله ميرسيد تا چه مدت آنجا مي مانيد؟
جيم:به دليل شرايط جوي ارتفاع از جمله كمبود اكسيژن ورقيق بودن هوا مدت زيادي را برروي قله ها نخواهيم ماند حداكثر اگر هوا بد نباشد نسبت به ارتفاع آن قله بين 15 تا 30 دقيقه ميتوان در قله ماند .واين در حالي است كه نسبت به قلل مختلف براي رسيدن به قله در هيماليا بين 11تا 90 روز تلاش خواهد شد
سين:آيا در صعود به كوه اهل ريسك كردن هستيد؟
جيم:بله ريسك منطقي، ونكته اينجا است كه اگر اهل ريسك نباشيد نميتوان هيچ كاري را انجام بدهيد
سين:از انگيزه تان در مورد صعود به قله ها بگويید؟
جيم:اداي دين به محمد اوراز، سالم ماندن و رو به ورزش آوردن جوانان ديارم انگیزه من در صعود هایم است.
سين: آيا ورزش كردن و اشتغال به آن جوابگوي نيازهاي ماليتان هست يا نه؟ براي هر صعود حدودا چقدر هزينه ميكنيد ؟
جيم: خود رشته ورزشي من هيچ نوع درآمد زاي براي من نداشته است و عمدتا هزينه هاي برنامه هايم را از طريق خانواده وگاها بخش كوچكي از آن را به وسيله اسپانسر تامين مي نمايم. صعودهایم از چهل تا شصت میلیون تومان هزینه می برد.
سين:از مشكلات خود در ورزش كوهنوردي بگویيد؟
جيم: متاسفانه ما در اين رشته مشكلاتی از جمله بحث اعتبارات و تامين هزينه هاي برنامه های صعود هایمان داریم. در کوهنوردی حرفه ای به دلیل بلند مدت بودن برنامه ها، همواره از کلاس های دانشگاه و امتحانات عقب می مانیم که امیدواریم برای آن چاره ای از سوی متولیان امر اندیشیده شود.
سين:چه عاملي باعث ميشود كه يك ورزشكار حالا در هر رشته اي كه باشد موفق نشود؟
جيم:اولين موضوع غرور كاذب ، نداشتن هدف، عدم برنامه ريزي صحيح، نداشتن پشتيبان مالي وروحي از مسائل موفق نشدن يك ورزشكار است
سين:از ميان قته هاي كه فتح كرده ايد تا كنون كدام يك برايتان آنقدر جذاب بوده كه بخواهيد دوباره آن را فتح كنيد؟
جيم:هيچكدام . قللي كه من به ياري خداوند موفق به صعود آن شدم همگي در منطقه هيماليا واقع شده است بنده حقير هميشه هيماليا را جهنمي سرد ميدانم به طوري كه وقتي بحث از جهنم پيش مي آيد و به معني آن فكر ميكينم به جز آتش داغ وسوزان چيز ديگري را تصور نميكنيم ،در هيماليا هم در تضاد با آتش بجز يخ ويخبندان ورنگ سياه وسفيد چيز ديگري نمي توان ديد واز لحاظ استاندارد جهاني به ارتفاع بالاي 6 هزار ،منطقه مرگ ميگويند من فكر نميكنم هيچكس بخواهد دوبار منطقه اي را كه قبلا از دست مرگ جسته است را بدون هدف خاصي تجربه نمايد
سين: كوهنوردي چه احساسي را در انسان زنده مي كند؟
جيم: صداقت و شرافت و نزديك بودن به همان معبود اصلي كه خداوند باشد در شما زنده خواهد شد
سين: آيا وزارت ورزش از شما حمايت مالي هم ميكند؟
جيم: سالهاي سال است كه در عضويت تيم ملي ميباشم صعود هاي بلندي نيز براي كشورم توانسته ام انجام دهم اما دريغ از يك امتياز كوچك. من در اين مسئله وزارت ورزش را مقصر نميدانم بلكه مسئلين استاني را بیشتر مقصر می دانم چرا که هیچ حمایتی از ملی پوشان نمی کنند.
سين:از آرزوهايتان برايمان بگويید؟
جيم:سالم بودن جوانان ديارم وعمر با عزت براي مادرم
سين:در حال حاظر چه برنامه اي براي ادامه صعود داريد؟
جيم:برنامه آينده من صعود به دو قله باقي مانده از مجموعه قلل ببر برفي و صعود به قله گاشيبروم يك و كار نيمه تمام محمد اوراز و طي كردن دوره هاي آموزشي در خارج از كشور است
سين: علاقه مندي كردستاني ها به رشته كوهنوردي را چگونه مي بينيد؟
جيم: مردم كردستان به دليل شرايط خاص جغرافيايی منطقه از جمله كوهستاني بودن آن همگي كوهپيما مي باشند و مستعد براي رشته كوهنوردي و هيماليا نوردي كه اگر سرمايه گذاري شود ميتوان منطقه را به قطب كوهنوردي نه تنها در ايران بلكه در دنبا تبديل كرد.
سين: از هيماليا نوردان كرد كه براي كشورمان افتخار آورده اند چند نفر را نام ببريد؟
جيم: زنده ياد محمد اوراز، مقبل هنر پژوه، سامان نعمتي و ناصر ابراهيمي را مي توان نام برد
سین :نظرتان را راجع به این جملات بفرماید؟
سین؟ قله
جیم: اشک
سین: صعود
جیم: غرور کاذب
سین: محمد اوراز
جیم: قلب
 
 
                  انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark