ارائه پیشنهاد تولید «واکسن کودکان نورا» به وزارت بهداشت/ ضرورت افزایش آنتی‌بادی با تزریق واکسن‌های پروتئینی نوترکیب
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۰۰
کد مطلب: 19561
 
مدیر و سرپرست پروژه «واکسن نورا» با بیان اینکه پیشنهاد تولید واکسن کودکان را داده‌ایم، تصریح کرد: هنوز نمی دانیم جهش های دیگر کرونا چگونه خواهدبود و تنها واکسینه شدن می تواند خطر بدحالی و مرگ و میرهای کرونایی را مرتفع کند.

به گزارش لادیز؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در رابطه با بحث پرحاشیه تزریق و تولید واکسن کودکان که گاه در شبکه های اجتماعی به ورطه تناقض‌گویی و دادن آدرس غلط به هموطنان شده بود، گفت: کودکان نیاز به واکسینه شدن دارند و دراین رابطه فعلا دو نوع مجوز دریافت شده است؛ یکی «سینوفارم» و دیگری واکسن «پاستوکووک» است. ضمن آنکه ما از پروژه نورا پیشنهاد تولید واکسن کودکان را داده‌ایم و بجز نورا، «اسپایکوژن» هم این درخواست را مطرح کرده است.

 وی در پاسخ به این سوال که اساس ساختار تولید واکسن کرونا برای کودکان چگونه ترکیبی است، گفت: در مورد کودکان باید گفت که اگر این گروه از افراد جامعه در برابر بیماری یک ایمنی نسبی در بدن‌شان ایجاد شود برای مقابله با کرونا کافی است. اما با توجه به سابقه سویه اومیکرون نمی توان ادعا کرد که کودکان از تزریق واکسن بی نیاز هستند و مصون از ابتلا به سویه های کرونا می باشند. با این وجود یافته های محققان ما حاکی از آن است که کودکان در مقایسه با بزرگسالان نیاز به ایجاد سطحی از ایمنی دارند. این سطح از ایمنی در بدن کودکان می‌تواند کفایت کند و کودکان را در مقابل خطرات کرونا محافظت نماید.

 

مدیر و سرپرست پروژه واکسن نورا در پاسخ به این سوال که قرار بود واکسن کودکان تک‌دوزی تولید شود، آیا شرکت نورا در صورت دریافت مجوز تولید واکسن کودکان با چه ساختاری اقدام به تولید واکسن کودکان خواهد کرد، گفت: البته این بسته به نظر محققان و مدیران یک مجموعه است؛ ضمن آنکه صرفا تک دوز بودن یا جفت دوز بودن واکسن کودکان مهم نیست. در برخی مواقع ممکن تصمیم به این گرفته شود که میزان واکسن در دو دوز به کودکان تزریق شود که تبعات کمتری داشته باشد. اما آنچه مسلم است، این است که اما تفاوت واکسن کودکان با واکسن بزرگسالان در ترکیبات واکسن خلاصه می شود. مثلا یکی از نکات مهم در میزان عصاره این دو واکسن است و برای واکسن کودکان ویال های واکسن باید با میزان عصاره کمتری شارژ شوند.

 

امانی خطاب به برخی از خانواده ها که در مقابل واکسینه شدن فرزندان خود مقاومت می کنند گفت: قطعاً با تزریق واکسن به کودکان، میتوان آرامش خاطر بیشتری داشت و کودکان هم می‌توانند در مقابل کرونا و تمام سویه ها و واریانت های این ویروس که ممکن است در آینده در این ویروس ایجاد شود، مقاوم شوند. در حالیکه والدین به علت برخی ملاحظات از تزریق واکسن به فرزندان خود سرباز می زنند!

رئیس مرکز تحقیقاتی علوم میکروبی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله(عج) در بخش بعدی اظهاراتش خطاب به آن دسته از هموطنانی که به تزریق واکسن اقبال نشان نداده و استقبال نکردند گفت: واکسن زدن یعنی میزان ایمنی‌زایی بدن افراد ارتباط مستقیم دارد. یعنی هر چه بدن افراد سطح ایمنی بالاتری داشته باشد، میزان درگیری آنها با ویروس کرونا کمتر خواهد شد. مثلاً یک جهش که اتفاق می‌افتد فردی که واکسینه شده سطح ایمنی بدنش واکسن از صددرصد به ۷۰درصد کاهش پیدا می‌کند؛ ولی باز میزان سطح ایمنی گرچه کمتر شده اما برای فرد ایمنی نسبی ایجاد می کند. یعنی وقتی شما واکسن را دریافت می‌کنید و سطح ایمنی بدن شما بالا میرود، به اندازه کافی در بدن شخص مقاومت ایجاد می شود.حالا با هر جهش که ایجاد می‌شود سطح ایمنی ممکن است پایین بیاید؛ اما همچنان این سطح پایین هم ایمنی زایی در بدن ایجاد کرده و فرد را در مقابل بیماری محافظت میکند.

وی با بیان اینکه همین ترکیبی که ما در واکسن نورا انجام داده‌ایم در واکسن اسپایکوژن و برکت هم انجام شده، ادامه داد: ما در این طراحی جدید با این هدف که واکسن نورا برای دوز بوستر و یادآور تولید کنیم دست به کار شدیم. برای همین اگر هموطنانی که دو دوز واکسن بوستر را از نوع دیگر تزریق کرده باشند و برای دوز سوم و بوستر خود واکسنی مانند نورا را انتخاب و تزریق کنند مقاومت ۱۰۰ درصدی در بدن آنها ایجاد خواهد شد.

امانی با تاکید بر این نکته که مردم باید این نکته را در نظر بگیرند که واکسن زدن مانع از بستری شدن و مرگ و میر های کرونایی میشود؛ اضافه کرد: این حرف ما نیست بلکه در تمام دنیا کارشناسان نظام بهداشتی و علوم آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده‌اند که تزریق واکسن از وخامت حال بیماران جلوگیری می کند. یعنی باز برای مردم می گوییم که  واکسن زدن به معنای این نیست که فردی که واکسینه شده هرگز به کرونا  مبتلا نخواهد شد؛ بلکه  باید بگوییم  افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، ممکن است به رغم تزریق واکسن باز به کرونا مبتلا شوند؛ اما سطح ابتلاء آنها به خاطر تاثیرات واکسن و اینکه نوع ویروس برای سیستم ایمنی بدن تعریف شده و آشناست؛ ابتلاهایی از این دست هرگز منجر به مرگ و میر و بدحالی و بستری بیماران نخواهد شد. در چنین مواردی نهایتا کرونای افرادی واکسینه شده در حد یک بیماری ساده ویروسی مانند سرماخوردگی و در نهایت یک آنفولانزا بروز خواهد کرد.

 

 

مدیر و سرپرست پروژه واکسن نورا در خاتمه متذکر شد: به‌خاطر همین توصیه اکید بنده این است که مردم واکسن را حتماً حتماً دریافت کنند و دوز بوستر را فراموش نکنند که باعث مضاعف شدن مقاومت بدن خواهد شد. ضمن آنکه هیچ کس نمیداند بعد از جهش های متوالی کرونا در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. اما مسلم است که کرونا تا هر جایی که پیش برود و هر چند جهشی که در آینده داشته باشد، قطعاً کسانی که واکسینه شده اند شرایط بسیار بهتری را در مقابله و مبارزه با این بیماری خواهند داشت. همانطور که ثابت شد افرادی که واکسن نزده اند، در گروه بیمارانی طبقه بندی شده اند که یا بدحال شده یا متاسفانه در اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند.

مخلص کلام اینکه برای بالا بردن میزان آنتی بادی بدن تزریق واکسن‌های پروتئینی نوترکیب مانند واکسن نورا، بهترین راه است که هموطنان می توانند برای تزریق دوز سوم انتخاب کنند.

 انتهای پیام

Share/Save/Bookmark