یک پژوهشگر حوزه زنان:
موضوع خانواده در قوانین کار مورد غفلت قرار گرفته است/ تحقق سیاست افزایش جمعیت منوط به اصلاح و اجرای قوانین کار زنان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۱
کد مطلب: 7968
 
یک پژوهشگر حوزه زنان با بیان اینکه در اشتغال زنان موضوع خانواده با دو محور مادری و همسری کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: اگر در روند قانون گذاری اشتغال زنان و اجرای آن به این دو محور توجه بیشتر شود، بیشتر مصادیق و مشکلاتی که زنان شاغل اعم از مرخصی زایمان، ساعات شیردهی، ساعات کاری زنان و دورکاری و .. رفع خواهد شد.
489
489
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ به نقل از  شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا عزیزپوریان پژوهشگر حوزه زنان در گفت وگو با خبرنگار طنین یاس در خصوص مشکلات و دغدغه های زنان شاغل گفت: تمامی مشکلات و دغدغه ها در این حوزه، نشأت گرفته از عدم نگاه درست و اساسی به "محوریت خانواده" در قوانین کار بانوان است.
وی در ادامه با بیان اینکه نگاه مسئولین به اشتغال زنان نگاه ناقصی است، گفت: نیاز امروز وجود نگاهی کلی، درست و اساسی به اشتغال بانوان و اجرای قوانین آن است که نه تنها باید از طرف دولت پیگیری شود بلکه بر حسن اجرای آن در تمام بخش ها به ویژه خصوصی توجه شود.
این کارشناس حوزه زنان با بیان اینکه نظام اشتغال زنان باید به طور کلی باید اصلاح شود، گفت:  از مهم ترین بحث های حوزه اشتغال زنان اجرای قانون مرخصی زایمان، ساعات شیردهی و بیمه شدن همه زنان شاغل و فراهم شدن شرایط دورکاری برای آنان است.  
عزیزپوریان با اشاره به اینکه بخش های دولتی و خصوصی موظف اند  تسهیلات لازم را در محل کار برای زنان شاغل ایجاد کنند، گفت: برای مثال مادران مجاز هستند یک ساعت از وقت اداری  خودشان را به کودکانی شیرخواری که با شیر مادر تغذیه می شوند، اختصاص دهند که  جزء ساعت کاری آنها محسوب می شود. این قانون در سال 1374 تصویب و در سال 1376 با اصلاح از 20 ماه به 24 ماه افزایش یافت.
این پژوهشگر زن در حوزه زنان با بیان  اینکه متاسفانه نگاه آماری و میدانی نشان می دهد، قانون مرخصی و شیر دهی در تمام دستگاه ها ی کاری اجرا نمی شود، تصریح کرد: با بررسی های انجام شده در بیش از 50 درصد محیط کار ی این قانون اجرا نمی شود و این خلاء ناشی از عدم نظارت و متولی براجرای قانون شیردهی است.
عزیزپوریان با اشاره به اینکه در صورت شکایت زنان از عدم اجرا شدن قانون مرخصی زایمان و شیردهی، موقعیت شغلی شان به مخاطره می افتد، گفت: این موارد نشان دهنده این است که ما متولی برای اجرای درست قوانین کار مختص بانوان نداریم.
این پژوهشگر با بیان اینکه زنان شاغل هم در کار دولتی و غیر دولتی مشغول هستند، افزود: در اکثر موارد این قانون ها در دستگاه های دولتی همیشه انجام می شود در صورتی ما زنان شاغل هم در دستگاه های غیر دولتی هم داریم که عدم اجرای قانوان شیر دهی نشأت گرفته از نگاه ناقص به بحث شغلی زنان است. 
خانواده مهمترین بنای زنان شاغل است که باید درقانون کار نظر گرفته شود
عزیزپوریان بیان کرد: در اشتغال زنان موضوع خانواده با دو محور مادری و همسری کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت:  اگر در روند قانون گذاری اشتغال زنان و اجرای آن به این دو محور توجه بیشتر شود، بیشتر مصادیق و مشکلاتی که زنان شاغل اعم از مرخصی زایمان، ساعات شیردهی، ساعات کاری زنان و دورکاری و .. رفع خواهد شد.
وی تأکید کرد: تمامی مشکلات و دغدغه ها در حوزه اشتغال زنان، نشأت گرفته از عدم نگاه درست و اساسی به مسئله محوریت قرار دادن خانواده در قوانین کار بانوان است.
این پژوهشگر حوزه زنان با بیان اینکه بین اجرای مصوباتی چون حق ساعات شیردهی، حق مرخصی زایمان، دوری کار زنان، بیمه زنان شاغل و تحقق سیاست افزایش جمعیتی رابطه ای مستقیم وجود دارد، گفت: با تحقق این مطالبات قطعا مادران شاغل از فرزندآوری و تربیت آنان هراسی نخواهند داشت.   
 ایجاد سبک زندگی اسلامی در تربیت فرزندان
این پژوهشگر با بیان اینکه در محیط های شغلی نتوانسته ایم هنوزسبک زندگی اسلامی که مادر در کنار کودک نقش تربیتی داشته باشد، پیاده سازی کنیم،  گفت: در این زمینه نباید به حداقل ها فکر کرد چرا که حتی اختصاص دادن ساعتی شیردهی به مادران لازم اما کافی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه حضور زنان شاغل به ویژه زنان متخصص را زمانی مفید به فایده دانست که در محیط کار بدون دغدغه و استرس فعالیت داشته باشند و وقتی وارد منزل می شود دغدغه محیط کار را نداشته باشد، گفت: اختصاص دادن مهدکودک در محیط کاری از مهم ترین این موارد است.
این کارشناس حوزه زنان در ادامه با اشاره به اینکه برخی از شغل هایی که بانوان بنابر الزامات اقتصادی وارد آن شده اند شغل هایی کاذب است، گفت: پیگیری و عملیاتی شدن بحث بیمه زنان خانه دار برای رفع چنین مشکلاتی بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark