آمارسازی سکاندار سیستان و بلوچستان هم بحران آب را رفع نکرد/6 میلیارد مترمکعب آب از کشور خارج شد
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۱۷
کد مطلب: 12593
 
در حالی چندی پیش مسئولین دولت تدبیر از پر شدن سد ها و رفع مشکل بی آبی در تابستان خبر داده بودند که مردم سیستان و بلوچستان تابستان بی آبی را سپری می کنند.
آمارسازی سکاندار سیستان و بلوچستان هم بحران آب را رفع نکرد/6 میلیارد مترمکعب آب از کشور خارج شد
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ به نقل از عصرهامون، در حالی سیستان و بلوچستان روز های گرم تابستان را سپری می کند که بحران بی آبی و قطعی آب به دلیل کمبود آب در برخی شهرها بیش  از پیش احساس و نگرانی های مردم بیشتر نمایان می کند .این در حالی ست که چندی پیش برخی مسئولین عنوان کرده بودند که در تابستان کمبود آب نداریم.
 
10 بهمن ماه 95 پس از بارش سیل آسا باران در سیستان و بلوچستان، استاندار از سیل به‌عنوان یک نعمت یاد کرد و آن را نجاتگر استان از خشکسالی خواند که از ۶ میلیارد مترمکعب آب جاری‌شده از باران‌های اخیر تنها یک درصد پشت سدها ذخیره و مابقی از کشور خارج شده است.
 
علی‌اوسط هاشمی در گفت و گو با تسنیم گفته بودکه بارندگی‌های اخیر سدهای جنوب استان را پرآب و وضعیت اضافه برداشت 600 میلیون مترمکعبی از سفره‌های آب زیرزمینی جنوب استان را نیز جبران کرده است.
وی همچنین گفته که "قبل از سیل، سیستان و بلوچستان با 18 سال خشکسالی درگیر بوده و به‌زحمت می‌توانست آب شرب مردم را تأمین کند، اما حالا وضعیت خیلی خوب است."
 
گفته های سکاندار سیستان و بلوچستان در حالی بود که مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفته بود که بارندگی‌های اخیر تنها 8 درصد حجم آب سدهای استان را افزایش داده و هنوز 50 درصد از حجم این سدها خالی است.
 
وی به‌دلیل اوضاع اسفناک خشکسالی و خالی بودن ظرفیت 50درصدی سدهای استان از مردم سیستان و بلوچستان خواسته بود که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.
 
به‌گفته اعضای ستاد هماهنگی مدیریت بحران نیز با باران‌های اخیر 6 میلیارد مترمکعب آب در استان جاری شده که متأسفانه به‌گفته استاندار سیستان و بلوچستان 80 میلیون مترمکعب آن پشت سدها ذخیره شده و تقریباً همه مابقی این آب‌ها یا به دریا ریخته یا از کشور خارج شده است.
 
علی ای حال نبود مدیریت آب در سیستان و بلوچستان باعث هدر رفت آب در استان شده و تابستان بدون آبی را برای مردم استان رقم زد به طوری که بسیاری از شهرها و روستاهای استان همچون بخش جلگه چاه هاشم، روستای چاه محمد، روستای حمیدآباد، سردشت، چاه الوند، کهنک لدی، کلاکنتک، دوراهی هودیان، حسین آباد لدی، گوروک احمدآباد، هیت کلیر شهرستان دلگان، شهر محمدی، شهر سیرکان و روستاهاش، روستای قادر آباد بخش جالق، شهر جالق ،روستای دهک، شهر محمدی، روستای دزک، آسپیچ و گشت، خاک سفیدی ، شندک بارانی، قرقری ،کریم کشته، قادر آباد، آبیل، روستاهای ناصری، ناصر آباد، افتخار آباد، پشتکوه، اسماعیل آباد، عباس آباد و نجف آباد، چابهار، بخش دشتیاری، بخش پلان، روستای رادو ،دهستان های باهوکلات، سند میرثویان، شهر نگور، بخش هایی از شهر دوست محمد، شهرستان میرجاوه در بخش لادیز در مرکز بخش روستاهای ته رود ،میرکوه، خارستان، سرگه، کلک، آلنجان، سیاه خاک و محمد آباد سوران با مشکل کمبود آب روبرو هستند.
آنچه مسلم است تعداد زیادی از روستائیان سیستان و بلوچستان آب مورد نیاز خود را از طریق تانکرهای آب رسان دریافت می کنند که از نظر بهداشتی نیز با مشکل مواجه اند  به طوری که چندی پیش انتشار تصاویری از وجود حشرات موذی در آب تانکرها باعث نگرانی برخی شهروندان شده بود.
 
علی ای حال ناتوانی مسئولین استان در مدیریت منابع آبی سبب شده تا نه تنها ذخیره سازی آب به خوبی انجام نشود بلکه توزیع و سهمیه بندی آب نیز در برخی روستاها و بخش ها با مشکل روبرو شود.
 
با این وجود کاهش منابع آبی به زودی وارد چالش های جدی تر می شود که می طلبد مسئولان تدابیر ویژه ای برای رفع این معضل بیندیشند.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark