استقبال از نوروز با برپایی جشن های بهارگاهی در سیستان و بلوچستان
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۱۳
کد مطلب: 17048
 
شهرستان میرجاوه با بیش از 70اثر تاریخی و طبیعی که 20 اثر آن ثبت ملی شده ،آماده استقبال از بهارطبیعت و میهمانان نوروزی است.
استقبال از نوروز با برپایی جشن های بهارگاهی در سیستان و بلوچستان
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛نوروز از کهن‌ترین جشن‌های ایران باستان و از مهم‌ترین آیین‌های اجتماعی ایران است نوروز یادگار نیاکان و یکی از دستاوردهای فرهنگی و ماندگار نیاکان ماست در ایام نوروز مراسم خاصی در ایران قدیم برگزار می‌شد که دنباله آن تا امروز نیز باقی است. پارسیان برای جشن فروردین خانه را تمیز می‌کنند و اتاق برگزاری مراسم را می‌آرایند و نوروز را جشن می گیرند.
از رسم‌های دیگر نوروز لباس نو پوشیدن و سفره هفت‌سین گذاشتن و کاشتن سبزه و هفت نوع غلات بود که هرکدام از آن‌ها که بهتر می‌رویید دلیل قوت آن نوع نبات در سال جدید بوده و امروزه نیز از رسوم نوروز است.
در استان سیستان و بلوچستان برخی از اعیاد و جشن های ملی و مذهبی بسیار با شکوه و برخی دیگر به شکل معمولی برگزار می شودیکی از این اعیاد ملی، عیدنوروز است که مردم در ایام نوروز لباس نو می پوشند و به دیدار یکدیگر می روند.
سیستان و بلوچستان به عنوان خواستگاه تاریخ، طبیعت، تمدن، فرهنگ، آداب و سنن، گویش و اماکن و آثار باستانی که به گنجینه‌ای ارزشمند می‌ماند با استعداد‌های نهفته و زیبایی‌های بکر تاکنون ناشناخته مانده است و شهرستان میرجاوه با بیش از  70اثر تاریخی و طبیعی  که 20 اثر آن ثبت ملی شده  و روستاهای هدف گردشگری تمین، جون آباد و لادیز آماده استقبال از بهارطبیعت و میهمانان نوروزی است.
مسئول میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد:بلوچستان آيين هاي مختلفي در ايام نوروز و بهار طبیعت دارد كه از آن جمله جشن بهارگاهي است و مردم بلوچ نیز در آستانه جشن باستاني به استقبال فصل بهار و شروع سال نو مي روند.
عبدالله کرد افزود:بلوچ ها در ايام نوروز عروسي ها و جشن هاي خود را با شكوه بيشتري برگزار مي‌كنند و خانواده ها سعی می کنند جشن ها را در روزهاي نخست سال نو برگزاركنند زيرا بهار را تحول و دگرگوني روح انسان و طبيعت مي‌دانند.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیزهمچون سال های گذشته جشن نوروزگاه با برگزاری آیین های سنتی، اجرای موسیقی سنتی، رقص شمشیر، بازی‌های بومی محلی و پخت غذاهای سنتی در شهرستان میرجاوه برگزار شد.
 
 
مسئول میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه تاکید کرد: این جشن باستانی با هدف معرفی آثار تاریخی، جاذبه های گردشگری و فرهنگ و آداب و رسوم مردم میرجاوه و  پاسداری و صیانت از آئین‎ها و سنت‎های مربوط به نوروز برگزار شد.
 
وی افزود: این جشن با برنامه هایی مانند برپایی سیاه چادر عشایر، موسیقی محلی، رقص سه چاپی لادیز، بازی های بومی محلی، جشنواره غذاهای محلی و نمایشگاه صنایع دستی همراه بود و مردم با آداب و رسوم و آیین های سنتی این شهرستان آشنا شدند.

انتهای پیام//
Share/Save/Bookmark