یک پای اختیارات وزیر بهداشت برای مبارزه با کرونا لنگ می زند!
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۳۱
کد مطلب: 17435
 
اینکه وزیر بهداشت از کم کاری ها و عدم همکاری برخی دستگاه ها درتامین ابتدایی ترین ضروریات مقابله با ویروس کرونا ابراز نارضایتی می کند یعنی یک پای فرماندهی لنگ می زند.
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛به نقل از یزد رسا؛ کرونا؛ ویروس منحوس و مهمان ناخوانده ای که این روزها کابوسی برای همه مردم دنیا شده است نه پیر میشناسد و نه جوان، نه نژاد می شناسد و نه رنگ پرچم برایش مهم است هر روز به کشوریی جدید سرک می کشد وهیچکس هم جلودارش هم نیست.

مردم ایران که گویا که گویا زنجیره بلایا و مصیبت ها در سال 98 در تقدیرشان جا خوش کرده در روزهای پایان سال باید برای با این ویروس دست و پنجه نرم کنند.

شاید این روزها به سختی بگذرد اما با هر فراز و نشیب این بحران هم از کشور رخ برمی بندد و آینده ای نه چندان دور برای برخی ها خاطره تلخ می شود و برای برخی ها خاطره خوش!!

 

مدیریت بحران اولویت مبارزه با کرونا

اما آنچه در همه بحران ها اولویت دارد مدیریت ان است که بتوان با کمترین خسارت و تلفات از آن عبور کرد و بی شک شیوع ویروس کرونا با تفاوت زیاد با سایر بحران های گذشته؛ امروز چالش اساسی ایران و جهان است.

هر چند از همان روز اول تشخیص ویروس کرونا در ایران ستاد ملی مبارزه با این ویروس با ریاست رییس جمهور تشکیل شد و جلسات متعددی هم برگزار شد اما با توجه به شرایط بحرانی کشور می طلبد مسئولین عالی کشور در وسط میدان حضور داشته باشند و مدیریت بحران را به چند جلسه و چند توصیه تکراری محدود نکنند، هر چند تلاش وزارت بهداشت و جهادگران سلامت در خط مقدم این جبهه قابل انکار نیست و حتی قابل تحسین است اما در از آنچه به عنوان ستاد ملی مبارزه با کرونا از ان یاد می شود انتظاری بسیار فراتر است.

جالب توجه اینکه نمکی وزیر بهداشت به عنوان فرمانده و محور اصلی عرصه مبارزه با ویروس کرونا از سومدیریت ها در همراهی مقابله با این ویروس چندین بار گلایه می کند.

 

گلایه فرمانده از کمبود ابتدایی ترین نیاز مبارزه با کرونا!

وزیر بهداشت در جلسه ویژه نمایندگان مجلس از ناهماهنگی و در خدمت ستاد نبودن برخی وزارتخانه‌ها گلایه کرد و گفت: برای مثال از وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار می‌رفت که نسبت به تغییر خط تولید برخی کارخانجات سریعاً اقدام کند تا ملزومات حفاظتی و بهداشتی هرچه سریع‌تر تولید و در اختیار قرار داده شود.

حتی وزیر بهداشت در نامه‌ای به حسن روحانی به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی درباره محتکران ماسک و عملکرد دستگاه‌ها به شدت گلایه می کند و یا با ارسال نامه ای به وزیر صنعت معدن و تجارت از عدم درست توزیع ماسک و اقلام بهداشتی به شدت ابراز گلایه می کند.

اینکه وزیر بهداشت به عنوان فرمانده ستاد مبارزه با کرونا از کم کاری ها و عدم همکاری برخی دستگاه ها درتامین ابتدایی ترین ضروریات مقابله با ویروس کرونا ابراز نارضایتی می کند چیزی جز بسته بودن دست وی در این امر نیست!

یک پای اختیارات وزیر بهداشت برای مبارزه با کرونا لنگ می زند!

دکتر کمال بیکی دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی‌های استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا تصریح کرد: کارد پزشکی که مستقیم با ویروس کرونا درگیر هستند بعضا با مشکلاتی مانند عدم وجود وسایل حفاظت فردی نیرو روبرو هستند و با وجود اینکه از کشف احتکارها سخن گفته می‌شود اما باز هم برخی داروخانه‌ها وسائل حفاظت فردی را به اندازه کافی ندارند و بعضا حتی در بیمارستان‌ها کادر درمانی از این بابت آسیب می‌بینند این در حالی است که کادر پزشکی و پرستاری کشور با جان و دل جان‌شان را کف دست گذاشته‌اند و دارند با این بیماری مقابله می‌کنند.

بیکی با تأکید بر اینکه مدیریت کرونای کشور حتما باید ارتقا پیدا کند، بیان کرد: چیزی که ما حس می‌کنیم این است که اختیارات وزیر محترم بهداشت به عنوان فرماندهی ستاد کرونای کشور کافی نیست و خود مسئولین عالی‌رتبه اجرایی کشور باید وسط میدان بیایند و حتی می‌طلبد که نیروهای نظامی و امنیتی نیز وارد میدان شوند و همه تجربیات‌شان را خالصانه وسط بگذارند و از همه امکانات‌شان برای به زانو در آوردن این بیماری استفاده کنند.

دغدغه هایی که مردم را از خانه بیرون می کشد

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد عنوان کرد: از سوی دیگر باید به مردم هم حواسمان باشد چرا که بخش قابل توجهی از مردم درآمدشان روزمره است و بخصوص در این ایام و بخاطر تعطیلی و کسادی کارشان دارند سختی می‌کشند و لذا چتر حمایتی مردم باید وسیع باشد؛ تعهداتی که آن‌ها به نظام پولی کشور و یا به موجرشان دارند و یا مثلا چک دارند هیچ کدام قابل پیش‌بینی نبوده که محقق نشود و این‌ها دغدغه‌های ذهنی مردم است و این دغدغه‌ها موجب می‌شود که برخی از در خانه ماندن هم اجتناب کنند.

آن روی سکه مبارزه با کرونا

اما این یک روی سکه است و نباید یک طرفه و جانبدارانه در خصوص مدیریت مبارزه با کرونا اظهار نظر کرد.

علیرغم همه آنچه در خصوص مدیریت و فرماندهی مبارزه با کرونا گفته شد، مردم، مسئولین محلی، نهادها، صنوف و اقشار مختلف بسیج در سراسر کشور هم در این روزها بی تفاوت ننشسته اند و برای جلوگیری از شیوع این ویروس منحوس کمتر همت بسته اند و حتی گاهی صحنه های دیدنی را بوجود آوردند.

حضور نیروهای مسلح، بسیجیان و روحانیون برای عرصه مبارزه با میروس کرونا در شهرهایی همچون تهران، قم و مشهد قابل تحسین بود و حتی در استان یزد سپاه الغدیر نیز با امضای تفاهم نامه همکاری تمام قد خود را با علوم پزشکی و کادر درمانی برای مقابله با کرونا اعلام کردند.

مدیران یزد پیش از آنکه حتی اولین بیمار مبتلا به کرونا در یزد تایید شود، قبل از استان های همجواری چون اصفهان و فارس، که این روزها همگی آمار بالاتری نسبت به یزد در مبتلایان به کرونا دارند، تصمیم گرفتند کلیه مدارس و دانشگاه ها را تعطیل کنند.

یزدی ها از ابتدا کرونا را جدی گرفتند

روزی که مدارس یزد تعطیل شد مدارس کاشان، شهر همجوار قم هنوز پذیرای دانش آموزان بودند. اقدام یزد را برخی منتقدان عجولانه خواندند اما در ادامه دوراندیشی یزدی ها را نشان داد. نکته جالب توجه آنکه ایتالیا با وجود آنکه در حال حاضر  بیشترین تعداد قربانیان روزانه کرونا در جهان را از آن خود کرده، تا روز گذشته صرفا مدارس مناطق کوچکی از کشور را تعطیل کرده بود و باشگاههای ورزشی و رستورانها نیز همچنان دایر بودند.

در فرانسه نیز که امروز با سرعت تعداد مبتلایانش در حال افزایش هستند به تازگی تنها اجتماعات بیش از ۱۰۰۰ نفر لغو شده و در اسپانیا و آلمان دیگر کشورهای اروپایی که ویروس کرونا شیوع بالایی داشته هنوز اقدامی در جهت قرنطینه شهرها یا محدودیت فعالیتهای عمومی صورت نگرفته است.

علاوه بر این مدیران یزد خیلی زود تصمیم به کاهش ساعت کارای ادارت و تعطیلی برخی اصناف مثل آرایشگاه ها و باشگاه‌های ورزشی گرفتند و رویدادهای عمومی نظیر مسابقات ورزشی و فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیز در سراسر کشور لغو شده است.

مقایسه اقدامات محدود کننده یزد با استان‌های همجوار و حتی کشورهای پیشرفته اروپایی نشان می دهد یزد از همان ابتدا بحران را جدی تر گرفته و تمام سعی خود را برای جلوگیری از اپیدمی این بیماری بکار بسته  است.

سایر اقدامات مدیران یزدی را نیز نباید دست کم گرفت، خریداری تجهیزات و دستگاه اختصاصی تست کرونا برای مراکز درمانی یزد، راه اندازی سامانه مشاوره تلفنی 111، ممنوعیت قطع انشعابات آب، برق گاز و تلفن مردم یزد، ممنوعیت پذیرش مسافران نوروزی توسط هتل ها و مراکز اقامتی و استقرار تیم های غربالگری هلال احمر در مبادی ورودی استان یزد همگی از اقداماتی است که یزد بسیار زودتر از استان های همجوارش انجام داده  است.

 

ویروس کرونا دیر یا زود به تاریخ خواهد پیوست و این روزها هم خواهد گذشت اما انچه برای مقابله با آن و کاهش خسارت های جانی و مالی ضرورت دارد اختیار همه جانبه در سطح فرماندهی مبارزه با این بیماری و همراهی همه جانبه و بیشتر مردم در رعایت نکات و دستورات بهداشتی است.

امروز بهترین فرصت برای کم کردن این از سر خودمان است و باید تا فرصتی هست این از اتفاق نامیمون جلوگیری کرد تا در هفته ها و ماه های آینده افسوس از دست رفت فرصت های کنونی را نخوریم.

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark