لادیزیان فرهنگی ناشناخته درعصرحجرایران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۵۶
کد مطلب: 17641
 
آثار ابزار سنگی کشف شده فرهنگ لادیزیان در شهرستان میرجاوه قدمتی بیش 100هزار سال دارد .
به گزارش لادیز؛ شهرستان میرجاوه که در 80 کیلومتری جنوب زاهدان واقع شده است دارای سه بخش مرکزی ،ریگ ملک و لادیز است.
عبدالله کرد رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان میرجاوه در گفتگو با خبرنگار ما،بیان کرد: قدمت آثار تاریخی و بناهای شهر میرجاوه به سال های قبل از جنگ جهانی اول می رسد. اما در بخش لادیز و حاشیه رودخانه لادیز آثار با قدمت های بسیار کهن تری یافت شده است، از این آثار می توان به قلعه لادیز اشاره کرد، قلعه ای از جنس خشت با قدمتی بیش از 1500 سال در دوران پیش از اسلام سکونتگاه فرمانروایان قوم بلوچ بوده است.

وی افزود : یکی از آثار دیگری که خیلی به آن پرداخته نشده است و در یک رساله دکتری غیر ایرانی درحدود 55 سال قبل اشاره ای به آن شده است کشف آثار پارینه سنگی میانه در منطقه لادیز بوده است .
رئیس اداره میراث فرهنگی میرجاوه تصریح کرد: در رساله باستان شناس معروف (گری هیوم) از دانشگاه مینه سوتا آمریکا در سال 1966 که ترجمه کاملی از آن دردست نیست به آثار ابزار سنگی باقی مانده از دوران پارینه سنگی اشاره شده و فرهنگ این نوع ابزار و انسانها توسط این محقق به نام لادیزیان نام گذاری شده است .
عبدالله کرد اذعان کرد: شناسایی وکشف این ابزار از اهمیت بالایی برخورداراست، چرا که با بررسی های بیشتر می توان به شرایط استقرار و نحوه سبک زندگی انسان در دوران عصر حجر ایران را روشن تر کرد .


 

وی خاطر نشان کرد: ابزار سنگی که در منطقه لادیز توسط گری هیوم کشف شد از نوعی خاص و متفاوت از ابزار سنگی بود که قبل از دهه 60 میلادی کشف شده بود و بعد از نام گذاری این نوع ابزار توسط وی فرهنگ لادیزیان در ادبیات باستان شناسی دنیا دارای پایگاه ویژه ای شد وپس ازآن در هر کجای دنیا ابزاری مشابه با ابزاری کشف شده درلادیز یافت می شود از آن به عنوان ابزار لادیزی یاد می کنند.

 


این مقام مسئول افزود: باستان شناسان معتقدند انسان اولیه برای گذر از آفریقا به آسیا از این منطقه عبور کرده و می توان غارهای سکونت این انسانها را در این منطقه جستجو نمود. آثار زیادی دال بر این مدعا موجود است از جمله آثار یافته شده در رودخانه لادیز،دخمه انسانهای اولیه در لادیز، قبرستانهای باستانی در لادیز، قلعه چهل دختر، قلعه لادیز، تپه های باستانی لادیز، معماری صخره ای تمین ، مجموعه قبرستان و قلعه هفتاد مولا، چاههای مربوط به معادن باستانی درجون آباد،درگیابان،چلنگ،خارستان بخش لادیز و صد ها اثر ما قبل تاریخ دیگراست .
وی با اشاره به اینکه اداره میراث فرهنگی شهرستان میرجاوه ضمن تلاش در جهت حفاظت این آثار در نظر دارد تحقیقات بیشتری در مورد ابزار سنگی کشف شده و چگونگی فرهنگ لادیزیان در بخش لادیز شهرستان میرجاوه طی سال های آتی انجام شود،گفت: در کشور ما محققان و متخصصان زیادی در حوزه باستانشناسی پیش ازتاریخ وجود دارند که می توانند به صورت حرفه ای در زمینه ابزار سنگی لادیزیان تحقیقات جامع تری نسبت به محققان خارجی انجام دهند، امیدوارم با تلاش های انجام شده دراین زمینه بررسی های میدانی نیز محقق شود .

انتهای پیام /
Share/Save/Bookmark