۱۲ فروردین مظهر و تجلی اراده مردم/ کارنامه جمهوری اسلامی ایران در برگزاری انتخابات درخشان است
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 19621
 
سلطانعلی میر گفت: جمهوری اسلامی ایران در میزان و درصد مشارکت و تعداد انتخاباتی که برگزار شده در طول ۴۳ سالی که از عمر انقلاب می گذرد کارنامه درخشانی دارد.
به گزارش لادیز؛به نقل از عصرهامون، سلطانعلی میر، کارشناس سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زاهدان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد:  یکی از نتایج ارزشمندی که انقلاب اسلامی از خودش به جا گذاشت ایجاد نظام سیاسی مبتنی بر رای و نظر مردم بود در واقع باید گفت که در بین نظام های سیاسی دنیا، دموکراتیک ترین نظام  سیاسی در بین نظام‌هایی که در حال حاضر وجود دارند جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: در ۴۳ سالی که از عمر با برکت انقلاب می گذرد این در عمل و بهینه اجرا شد و عملاً این کار انجام شده که جمهوری اسلامی بر مبنای یکی از شعارهای راهبردی و استراتژیک که بیشترین فراوانی را به خودش اختصاص داد به نام  استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی و برای اولین بار این جمهوریت مبتنی بر دین را به معرض نمایش گذاشت.

کارشناس مسائل سیاسی افزود:  اگرچه برای خیلی از صاحبان فکر و اندیشه ایجاد حکومتی که هم مشروعیت و مقبولیت را با نگاه سیاسی داشته باشد، پارادوکس می‌دانستند اما این موضوع بین انقلاب‌های معروف که در دنیا شکل گرفته بود و نظام‌های سیاسی مرسوم و معمول و رایج بود را ملت شریف و بزرگ ایران در پی انقلاب ۱۳۵۷ به معرض نمایش گذاشتند.

وی اضافه کرد: اولین حرکتی که  پس از پیروزی انقلاب انجام شد این بود  که اعلام شد چه نوع  نظام سیاسی را  مردم قبول دارند، بنابراین ۹۸.۲ درصد ملت بزرگ ایران به جمهوری اسلامی رای  آری دادند که در هیچ کدام از انقلاب‌های دنیا مرسوم و معمول نیست که شکل حکومت و نظام سیاسی را به معرض رای بگذارند.

میر خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی یک ایده و فکر و اندیشه بود که هم با نظام  های سیاسی و دموکراتیک دنیا نو عالی و متعالی را  پیاده کرد و همین که با آموزه‌های دینی تطبیق  داشت، این یکی از مهمترین و پر ارزش ترین و پررنگ ترین جلوه های انقلاب اسلامی بود که به معرض نمایش گذاشته شد.

وی گفت: در مظهر و جلوه اصلی دموکراتیک بودن و دموکراسی هم یک مورد انتخابات است  که مردم در سرنوشت خودشان سهیم  می شوند،  ۴۳ سال از انقلاب را پشت سر گذاشتیم و به صورت کلی بیش از ۴۰ انتخابات برگزار کردیم، میزان مشارکت مردم عموماً از ۵۰ درصد به بالا بوده و همه مسئولین در جمهوری اسلامی مستقیم یا غیر مستقیم توسط مردم انتخاب می شوند.

کارشناس مسائل سیاسی تبیین کرد:  امروز ما می توانیم مدعی باشیم که در بین نظام های سیاسی که در حال حاضر وجود دارد چه نوع نظام‌های غربی که برمبنای دموکراسی  بنیاد آنها گذاشته شده و چه نظام‌های شرعی مرکزی را ندارند این بهترین مظهر جلوه دموکراسی و دموکراتیک را همیشه در جمهوری اسلامی به نمایش گذاشته ایم.

وی تصریح کرد:  یکی از پررنگ ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی همراهی و حضور مردم بوده است، نظامی که مبتنی بر مردم باشد و مردم پایه آن و مقبولیت مردمی داشته باشد یقیناً این نظام، نظامی پایدار خواهد بود و این از ویژگی نظام جمهوری اسلامی است.

میر گفت:  اگر حضور مردم نبود از آغاز انقلاب و پیروزی انقلاب تا به امروز در عرصه ها و صحنه های مختلفی که  ما داشتیم یقیناً این شرایط را برای اقتدار امروز  نداشتیم.

جمهوری اسلامی مبتنی بر سه رکن اصلی است

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی مبتنی بر سه رکن اصلی است و بر مبنای آنها کار خودش را رو به جلو می‌برد، حضور مردم یکی از این ارکان اصلی انقلاب است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زاهدان اضافه کرد: رکن دیگری که عامل  قوام و دوام و بقای انقلاب بوده نقش و کارکرد رهبری بوده و رکن سوم هم انگیزه الهی و توکل به خدا که در کنار هم توانستند این عزت و عظمت و اقتدار را برای جمهوری اسلامی و برای ایران به ارمغان بیاورند.

وی گفت: اگر ما نگاهی اجمالی به نظام های سیاسی که متکی به دولت‌های بیگانه بودند و دچار فروپاشی شدند دقت و بررسی کنیم می‌بینیم که علت اصلی فروپاشی آن ها چه بوده مشاهده می شود که مؤلفه مردمی بودن را  نداشتند و متکی به بیگانه بودند و پایگاه مردمی را نداشتند.

میر خاطر نشان کرد: کشورهایی که پایگاه مردمی نداشتند این خلأ را با کشورهای بیگانه مانند آمریکا پر کردند اما ببینید که افغانستان به چه سرانجامی دچار شد، در کشورهای تونس، لیبی، الجزایر و خیلی از کشورهای دیگر که  پایگاه مردمی نداشتند با یک حمله به شدت دچار مشکل و فروپاشی و اضمحلال می شوند  و آنجایی که مردم حضور دارند یا در مقابل قدرت‌های بزرگ ایستادگی می کنند.

وی تصریح کرد: مردم در پیروزی انقلاب نقش داشتند ودر  سه مرحله انقلاب ایفای نقش کردند‌.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: یکی از کارکردهای مردم قبل از انقلاب اسلامی بود که اگر حضور پرشکوه مردم نبود امکان نداشت که ملتی با دست خالی و بدون هیچ گونه پشتیبانی خارجی بتواند قدرت تا دندان مسلح مورد حمایت و شرق و غرب را ساقط کند.

وی با بیان اینکه  آنچه که منجر به فروپاشی رژیم حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی شد باید درهمان سه مؤلفه  مردم، رهبری و انگیزه الهی جستجو کرد که انقلاب را به پیروزی برساند، تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی  دشمنی‌ ها آغاز شد در سه حوزه دشمنی ها به شدت در مقابل انقلاب قرار می‌گیرد؛ در حوزه سخت افزاری، در حوزه جنگ نرم افزاری در مقابل تهدیدات سخت نیمه سخت و نرم در هر سه حوزه تمام ابزار را داشتند.

وی بیان کرد: در جنگ تحمیلی که کشورهای شرقی و غربی علیه ایران متحد بودند، اراده مردم، هدایت رهبری و کمک های الهی موجب پیروزی مقابل ابر قدرت ها شد اما پس از جنگ، تهدیدات دیگر و جنگ‌های نیابتی را به راه انداختند  و تحریم ایجاد  کردند اما هر چه زمان  میگذرد  آنچه که مشاهده می شود و امروز ما می‌بینیم اینکه روز به روز بر عزت و عظمت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران افزوده شده است.

جمهوری اسلامی الگویی برای تمام کشورهای دنیا

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زاهدان افزود: دشمن در تمام این سالها تلاش کرد که نظام را از بین ببرد و دچار  فروپاشی بکند اما امروز جمهوری اسلامی به حول و قوه الهی و با سه عنصر و سه مؤلفه ی اقتدار و قدرت، مردمی و  رهبری و  ایدئولوژی توانسته به عنوان یک قدرت منطقه ای عرض اندام کند و این ناشی از  مشروعیتی و مقبولیتی است که داراست.

وی ادامه داد: مقبولیت یعنی مردم نظام  را از خودشان می‌دانند و در مقابل تهدیداتی که به وجود می آید  بر علیه جمهوری اسلامی ایستادگی می کنند  و  هر جا تهدید جدی بوده   مردم وارد شدند و ۴۳ سال مقاومت و ایستادگی نتیجه داده است و  در آینده نه چندان دور هم شاهد افول لیبرال دموکراسی خواهیم بود.

میر با اشاره به کارنامه درخشان جمهوری اسلامی ایران در میزان مشارک،  درصد مشارکت و تعداد انتخاباتی که برگزار شده در طول چهل و سه سالی که از عمر انقلاب می گذرد، خاطر نشان کرد:  بنابراین موفقیت ها و دستاوردهای عظیم شگرف که در حوزه استقلال سیاسی، اقتصادی، نظامی، حفظ تمامیت ارضی و خنثی کردن تهدیدات دشمن چه  جنگ هشت ساله و چه تهدیدات منطقه‌ای  و سناریوهایی که در منطقه پیاده کردند و برای همه این ها یکی پس از دیگری خنثی می شود، همیشه همه اینها را ناشی از حضور و نقش پررنگ مردان را در عرصه‌های مختلف باید جستجو کرد و این به برکت مشارکت مردم  و نقش مردم بوده که ما از آن تعبیر  به جمهوری اسلامی می کنیم.

وی گفت: یکی از شعارهای  استراتژیک و راهبردی جمهوری اسلامی نه شرقی، نه غربی، استقلال، آزادی،جمهوری اسلامی است که بیشترین فراوانی را به خود اختصاص می‌دهد و در ۱۲ بهمن  ۵۸ تجلی پیدا می‌کند و تا امروز هم ادامه دارد.

کارشناس مسایل سیاسی تصریح کرد: مدل جمهوری اسلامی امروز می‌تواند برای تمام کشورهای دنیا یک مدل قابل اجرا و پیاده شدن باشد خصوصاً برای کشورهای اسلامی و مسلمان که نظام سلطنتی خود را به رفراندوم بگذارند.
Share/Save/Bookmark