درب های نمایشگاه کتاب به روی علاقمندان باز شد/ سیستان وبلوچستان؛ کانون تولید فرهنگ اصیل ایرانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۳
کد مطلب: 16895
 
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: کارهای زیادی در حوزه فرهنگ برای این استان انجام شده اما باز هم باید در بخش افزایش ظرفیت کتابخانه های استان گام های بلندتری برداشت.
درب های نمایشگاه کتاب به روی علاقمندان باز شد/ سیستان وبلوچستان؛ کانون تولید فرهنگ اصیل ایرانی
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ آیت الله عباسعلی سلیمانی در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه کتاب و پنجمین دوره کتاب سیستان و بلوچستان که عصر امروز در محل نمایشگاه های دائمی زاهدان برگزار شد اظهار کرد: اجرای نمایشگاه های کتاب تشویقی برای نویسندگان و مولفان کتاب است که باعث ایجاد انگیزه دو برابر می شود.
 
وی ادامه داد: این قبیل نمایشگاه‌ها بستر و ظرفیت مناسبی برای رشد و توسعه فرهنگ کتابخوانی در کشور است اما متاسفانه علی رغم تمام تلاش هایی که شده است اما وضعیت کتابخانه ها در این استان قابل قبول نیست که قطعاً باید رشد بیشتری پیدا کند.
 
امام جمعه زاهدان تأکید کرد: ما در استان سیستان و بلوچستان و به ویژه شهرستان زاهدان با فقر کتابخانه‌های عمومی مواجه هستیم که اگر نسبت آمار جمعیتی و مساحت استان را حساب کنیم باید بیش از دو میلیون جلد کتاب در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد.
 
وی اظهار کرد: رشد فرهنگ کتاب و کتابخوانی باعث افزایش سطح فرهنگی جامعه نیز می‌شود که از این رو ارتباط اجتماعی مردم با کتاب باید روز به روز افزایش پیدا کند.
 
سیستان وبلوچستان کانون تولید فرهنگ
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم اظهار کرد: نمایشگاه کتاب یک رویداد بزرگ فرهنگی و خوشایند برای مردم ایران است اما به نظر من در استان سیستان و بلوچستان در زمینه زیرساخت های فرهنگی هنوز نیازمند فعالیت های بیشتری هستیم.
 
کوثری افزود: این استان به لحاظ شاخص عمومی توسعه در کشور نیز از متوسط پایین تر است که همین امر در بخش شاخص های فرهنگی نیز مصداق دارد.
 
وی افزود:نخبگان فرهنگی سیستان و بلوچستان یکی از کانون‌های مهم تولید فرهنگ در کشور هستند که این کانون های اصلی تولید فرهنگ ایرانی اسلامی می توانند به عنوان موتور محرکه در رشد و افزایش شاخص توسعه ای در سایر بخش‌ها نیز نقش موثری ایفا کند.
 
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: فرهنگ اصیل؛ یکی از اصلی ترین ستون های ایران اسلامی به لحاظ سیاسی و اجتماعی است و هر چقدر برای تقویت عناصر فرهنگی کار کنیم به مانند یک سرمایه گذاری بلند مدت و سود آور محسوب می شود.
 
قرآن؛ کتاب انسان ساز
امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان نیز اظهار کرد: بهترین کالا و وسایلی که می توان در اختیار مردم گذاشت همین کتاب است چرا که ملت ما میراث دار بهترین کتب یعنی قرآن هستند.
 
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی ادامه داد: ملت مسلمان به داشتن کتاب قرآن افتخار می کنند و آن را بهترین میراث خود می‌دانند که این امر در ایران اسلامی بروز و ظهور بیشتری دارد.
 
وی خاطرنشان کرد: ملت ایران از لحاظ داشتن میراث فرهنگی و پیشینه مکتوب دارای سابقه دیرینه و کهنی است و همواره قرآن را به عنوان بهترین کتاب انسان ساز خود می دانند که در این کتاب روش رستگاری بشر آمده است.
 
کتاب حلقه اتصال نسل ها
مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران نیز گفت: سیستان و بلوچستان با داشتن ظرفیت فرهنگی و سابقه تاریخی بالا یکی از بهترین جایگاه ها در حوزه فرهنگ مکتوب را دارد.
 
حسین پور افزود: در فرهنگ اسلامی ایران نیز میراث مکتوب و کتابت ارزش بسیاری داشته که سایر هنرها همانند تذهیب نیز در کنار کتابخوانی و رشد کتاب پیشرفت کرده‌اند.
 
وی تصریح کرد: کتاب حلقه اتصال نسل ها است که در این اتصال نقش آموزش و پرورش، معلمان و دانش آموزان در توسعه فرهنگ کتابخوانی و ارتباط دهی میان نسل ها بسیار موثر است.
 
به گفته حسین پور؛ بر اساس آمار خانه کتاب ایران از سال ۱۳۵۷ تاکنون بیش از ۹۷۵ جلد کتاب توسط ناشران و نویسندگان بومی سیستان وبلوچستان به رشته تحریر درآمده که ۵۰۰ عنوان آن در حوزه دینی و مذهبی است.
 
وی بیان کرد: حوزه‌های ادبیات و تاریخ و جغرافیا در رده‌های دوم و سوم نشر و تالیف کتاب در سیستان و بلوچستان قرار دارند.
 
وی انتخاب کتاب سال به نام سیستان و بلوچستان را یکی از افتخارات این استان عنوان کرد و ادامه داد: این که از میان ۵۲ هزار کتاب که توسط ۵۸۰ داور به مرحله پایانی راه یافته اند و در نهایت نیز یک کتاب آن هم از استان سیستان و بلوچستان به عنوان کتاب سال ایران معرفی شود نشان از فرهنگ بالا و تمدن غنی مردم این استان در حوزه کتاب دارد که باید ارج نهیم.
 
شایان ذکر است در پایان مراسم با اهدای لوح و تندیس تعدادی از نویسندگان برتر استان تجلیل شدند و درب های نمایشگاه کتاب بر روی علاقه مندان باز شد.
 
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark