ضعف زیرساخت های مخابراتی دست از سیستان و بلوچستان بر نمی دارد/ قطعی های مکرر و عدم آنتن دهی صدای نمایندگان را بلند کرد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۰۷
کد مطلب: 19693
 
ضعف زیرساخت های مخابراتی و تداوم قطعی خطوط تلفن همراه در سیستان وبلوچستان علاوه بر گلایمندی مردم، داد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را هم در آورد.
به گزارش لادیز؛به نقل از عصرهامون؛ من نبودم دستم بود، تقصیر آستینم بود"، این ضرب المثل مصداق واقعی از بیان معضلات مردم صبور سیستان و بلوچستان در زمینه زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی مبنی بر اختلال همیشگی در آنتن دهی خطوط تلفن و قطعی های مکرر اینترنت است.

مردم این خطه از کشور در اقصی نقاط شهری و روستایی با مشکلات زیادی مواجه هستند که تردد اجباری روزانه کودکان و دانشجویان برای تحصیل مجازی به بالای کوه، دیوار منازل و یا نخیلات در راستای برقراری یک تماس کوتاه و یا بهره مندی از اینترنت تنها بخشی از آن است.

 قطعی مکرر خطوط تلفن و عدم آنتن دهی صدای نمایندگان را بلند کرد

 گلایمندی به حق مردم در رفع این مشکل که تراژدی تکراری آنها به شمار می رود، منجر به آن شد تا حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هر روز مردم با بنده تماس گرفته و پیامک ارسال می کنند که تلفن آنها قطع و یا اگریک متر سیم سرقت می شود، دیگر جایگزینی برای برطرف کردن مشکل وجود ندارد، بگوید: فردی در ایرانشهر عنوان کرده که یک‌ سال و نیم قبل در یک صنعتی مبلغ ۱۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده و اما پس از این مدت به وی خط تلفن واگذار نمی کنند.

وی افزود: مسائل و مشکلات مخابرات سیستان و بلوچستان را به استاندار منعکس کردم و در این زمینه پیگیری کردیم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: راجع به تغییر مدیر مخابرات با معاون پارلمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاندار هم صحبت کردم، اگر تغییری صورت نگیرد مجبوریم طرح سوال از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به مجلس ارائه کنیم.
 
آنتن دهی، رویای دور دست مردم سیستان وبلوچستان

شماری از شهروندان سیستانی با بیان اینکه برای برقراری یک تماس تلفنی مجبور به نشستن در کنار پنجره، رفتن بر روی بام و یا ایستادن در وسط حیات خانه هستند، گفتند: در اکثر نقاط شهری شمال استان این معضل وجود داشته و علاوه بر دانش آموزان و دانشجویان؛ مردم عادی هم برای انجام امورات با کوهی از مشکلات مواجه شده اند.

به گفته این افراد، سرقت کابل تلفن بزرگترین معضلی است که به لطف سارقان، متولیان امر بازسازی آن را فراموش کرده، و اغلب شهروندان ماه هاست علیرغم پیگیری های مداوم، همچنان به نتیجه مطلوبی برای رفع مشکلاتشان از سوی مسئولان نرسیده اند، گویا تلفن در نقاط شهری این دیار رو به کِما رفته است.
 
قطار وعده های نافرجام دولت روحانی همچنان بر روی ریل بی تدبیری

در برخی از نقاط سیستان و بلوچستان مانند سراوان، سیب و سوران، مهرستان و گلشن این مشکل بیشتر خودنمایی کرد تا جایی که انتشار تصاویر و مطالب از یکی از دانش آموزان منطقه بم پشت در شبکه های اجتماعی و رسانه ها وزیر ارتباطات دولت روحانی را به این منطقه کشاند و قول مساعد در خصوص رفع این معضل را تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ داد اما از آنجایی که قطار وعده های نافرجام این دولت بر روی ریل بی تدبیری بود این امر محقق نشد؛ و همچنان مردم این دیار با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم می کنند.

موبایل و اینترنت در "سرباز" به کما رفت

طی روزهای اخیر هم اهالی بخش کیشکور شهرستان سرباز از اختلال در خطوط تلفن همراه و ایرانسل و قطع اینترنت خبر داده و گفتند: این بخش همیشه با قطعی های مکرر مواجه بوده، از زمانی که تلفن همراه در این منطقه شروع به انتن دهی کرد ارتباطات ثابت و پایداری را تجربه نکرده ایم.

محمد رئیسی یکی از شهروندان ساکن در منطقه با تاکید بر اینکه داشتن اینترنت در عصر ارتباطات یکی از نیازهای اولیه واساسی زندگی است، گفت: فرزندان ما در بیشتر مواقع برای دسترسی به اینترنت باید بیش از ۱۵کیلومتر راه را طی کنند.

گلایه های مردم به حق است
 
فرامرز دانش، فرماندار شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در سیستان وبلوچستان پنج هزار و ۵۰۰کیلومتر شبکه هوایی داریم که شهرستان سرباز به دلیل کوهستانی بودن از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: اولین اقدامی که بعد از روی کار امدن اینجانب صورت گرفت این بود که  بتوانیم موضوع  فیبر نوری را در حوزه سرزمینی این شهرستان که به صورت غیرعمد دچار اختلال شده، حل کنیم.

این مقام مسئول اضافه کرد: این مشکل نه تنها در بخش کشیکور بلکه در مرکز شهرستان و در بخش های "مینان" و "نسکند" نیز وجود دارد.

 وی تاکید کرد: با پیگیری هایی که در سطح استان انجام شده و جلسه ای که با وزیر ارتباطات و راهنمایی های استاندار و همراهی نماینده حوزه انتخابی داشتیم، مقرر شد در فاز اول هزار و ۲۰۰شبکه برای کل استان زمینی شود که  سه منطقه مرکزی، کشیکور و نسکند، شهرستان سرباز را هم در بر می گیرد، تا مردم مشکل قطعی ارتباط نداشته باشند.

دانش مطرح کرد: در وهله اول با توجه به اهمیتی که مرکز شهرستان دارد، از روستای "شاردر" تا مرکز شهرستان حدود ۱۵ کیلومتر ارتباط زمینی ایجاد شده است.

فرماندار اضافه کرد: در  منطقه کیشکور پیمان کار مشغول به کار می باشد، که در حال حاضر مشکل ۲۰درصد از حوزه کشیکور، روستای بزرگ حاجی آباد رفع شده است.

وی در خصوص این که هدف اصلی دولت در برنامه ششم توسعه این است که روستاهای بالای ۲۰خانوار ۸۰ درصد آن ها دارای اینترنت پرسرعت باشند، گفت: امید است ظرف دو ماه آینده علاوه برحل مشکل فیبر زمینی، پهنای باند نیز دراین منطقه پایدار شود.

به گفته فرماندار شهرستان سرباز پیگیری دیگری در حوزه ارتباطات شهرستان صورت گرفته که اینترنت پرسرعت شهرستان از ۴درصد به ۶۰ در صد رسیده که ۶۰هزار نفر دارای اینترنت پر سرعت هستند، امید است بتوانیم در سال جدید با اجرای هدف برنامه ۶ توسعه حداقل بالای ۷۵ تا ۸۰ درصد برای روستاهای پرجمعیت، اینترنت پر سرعت فعال شود.

مردم تا رفع معضل صبوری کنند

وی ادامه داد: انتظار ما  از مردم منطقه کشیکور این است که کماکان همراهی و صبوری لازم را تا رفع این مشکل طی ۲ یا سه ماه آینده داشته باشند.

این مقام مسئول گفت: از مردم منطقه تقاضا داریم در صورت شناخت افرادی که تعمدی باعث نارضایتی عمومی می شوند، موضوع را به عوامل انتظامی گزارش دهند.

دانش خاطر نشان کرد: اتفاق خوب دیگری که در این منطقه رخ  داده اینکه، با همکاری مخابرات ایرانشهر گروه ارتباطی در منطقه مستقر شدند تا به محض قطع ارتباط، کمتر از ۱۲ ساعت مشکل را حل و فصل کنند.
 
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark