اظهار نظرهایی که دردی را دوا نمی کنند/ هجمه به وزیر بهداشت؛ نقد سازنده یا عرض اندام؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۱
کد مطلب: 18199
 
یک آی‌سی‌یو من در لایوی وزیر بهداشت را بخاطر سفر ایرانی ها به ارمنستان مورد هجمه قرار داد؛ سوال اینجاست که چنین اقدامی اساسا برای دیده شدن پزشک منتقد صورت گرفته یا نقد سازنده؛ چرا که اگر هدف نقد باشد، راه و روشی اصولی دارد که منجر به دادن خوراک به رسانه های معاند نخواهد شد.

به گزارش لادیز؛به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از محورهای اصلی اخبار منتشر شده در چند وقت گذشته حاکی از آن بود که برخی از هموطنان ایرانی با ورود به کشور ارمنستان، به بهانه گردشگری و یا تجارت و سیاحت واکسن رایگان کرونا دریافت کرده اند. این رویه تا به جایی پیش رفت که انتقادات بسیاری را در فضای مجاری برانگیخت؛ در این میان وزارت بهداشت کشورمان هم موضعی انتقادی در این جریان اتخاذ کرد و سفر ابرانیان به ارمنستان را به شدت محکوم و مورد نقد قرار داد.

 
موضع تند وزارت بهداشت در قبال سفر به ارمنستان
 
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا (در روز 14 تیر 1400) خطاب به مردم توصیه کرده بود: «نیازی نیست برای تزریق واکسن کرونا به خارج از کشور مسافرت کنند، زیرا وظیفه دولت، قراردادن واکسن کرونای رایگان در اختیار مردم است که این کار در حال انجام است.»
 
همچنین کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو (در روز 13 تیر 1400) پیرامون سفر هموطنان به ارمنستان گفته بود: «در برخی از کشورهای همسایه ما از جمله ارمنستان از واکسیناسیون علیه کرونا استقبال نشده است. این کشور[ارمنستان] واکسن آسترازنکا را وارد کرده که مورد استقبال عمومی قرار نگرفته و مردم این کشور واکسن‌ها را مورد استفاده قرار نداده اند و از آنجایی که این واکسن‌ها تاریخ مصرف دارند،  به توریست‌هایی که به آنجا سفر می‌کنند، تزریق می‌شود.»
 
 
دلایل متقاعد کننده روند کند واکسیناسیون 
 
واکسیناسیون از ابتدا بر اساس جدول زمانبندی 85 سال به بالا آغاز شد و به ترتیب بازه سنی کمتر می شد؛ حالا هم که گروه سنی 65 به بالا در نوبت تزریق واکسن هستند.
 
 اما باید انصاف داد که مشکل برخی از هموطنان عجول که اصرار به دریافت واکسن خارج از نوبت دارند تا ماسک از رخساره بر دارند را نباید به حساب وزارت بهداشت گذاشت!
 
 گرچه هدف برخی از گردشگران هم صرفا واکسیناسیون نبوده و در کنار اهداف تفریحی دیگر توفیق اجباری واکسینه هم برای آنها مقدر شده است.
 
 
بازگویی دلایل وقفه در روند معمول واکسیناسیون
 
اما حرف حساب این است که بارها متولیان بهداشت و درمان کشور در رابطه با وقفه ای که در تزریق دوز دوم واکسن مشمولان پیش آمد؛ عنوان کرده بودند که بد عهدی برخی از کشورها در تحویل واکسن کرونا به کشورمان موجبات کندی واکسیناسیون سراسری را فراهم کرده و همین امر موجب شده برخی از هموطنان ما که دوز اول واکسن را دریافت کرده بودند با وقفه ای که در دریافت دوز دوم برای آنها پیش آمد، این بار منتظر پیامک وزارت بهداشت نمانند و در مقابل مراکز واکسیناسیون تجمع کنند که این هم نوعی عجول بودن است که آبرو می برد و به نظر نمی رسد به وزارت بهداشت مرتبط باشد.
 
از سوی دیگر تولید واکسن ایرانی با لحاظ جمیع مراحل از جمله مرحله تحقیقات و تست انسانی و مراقبت های پس از تزریق واکسن و چک کردن علائم حیاتی داوطلبانی که واکسن های ایرانی را دریافت کرده بودند، خود هفت خوانی است که به حمد خداوند با توفیق و سربلندی طی شد؛ اما باید انصاف داد که این رویه زمان بر است و کند گذر! با اینهمه راهی صد ساله را دانشمندان مان یک شبه طی کردند که کسی صدایش در نیامد و دست مریزادی به آنها نگفت!
 
با اینهمه چشم بستن بر حقایق و دهان گشودن و اظهار فضل کردن بی تردید بهانه به دست بدخواهان خواهد داد و خوراکی برای موج سواری رسانه های معاند فراهم خواهد کرد؛ رسانه هایی که اهداف شان بر کسی پوشیده نیست و اتفاقا آنها پی خواری و خفت ایران و ایرانی هستند که یک پر کاه خطای معمول و متعارف انسانی را کوهی از بغض و کینه و ناکامی کنند.
 
 
رنج سفر ارمنستان و حکایت دریافت واکسن؟!
 
اخبار حضور ایرانیان در ارمنستان به مدت 10 روز و دریافت واکسن رایگان کرونا حکایت همان شیرین عقلی است که برای دگمه ای یک کت دوخت؛ چرا که رسانه ها گزارش داده بودند میانگین هزینه سفر به ارمنستان و دریافت واکسن رایگان برای هر نفر دست کم بین سه تا پنج میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت؛ این در حالیست که چندی پیش زمزمه هایی از خرید واکسن 200 هزار تومانی بسیاری از کاربران فضای مجازی را بر آشفت و در واکنش به این خبر که بعدها تکذیب شد، همه نوشتند که واکسیناسیون باید رایگان باشد. حرفی که بارها خود مسئولان وزارت بهداشت هم عنوان کردند. اما چه شده که حالا آتش به مال خود زده اند؟ 
 
 
 
 
 
 
در این میان اظهار نظر یکی دو پزشک بود که گویا حیطه کاری خود را رها کرده اند و پا در کفش وزیر بهداشت و سایر مسئولانی کرده اند که وظیفه تامین دارو و پشتیبانی و لجستیک دو جنگ همزمان یعنی جنگ با کرونا و جنگ با تحریم ها را بر عهده دارند.
 
نمونه متأخر و جنجالی آن سخنان تند دکتر محمدرضا هاشمیان فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری بود که در لایو اینستاگرامی روز پنجشنبه گذشته بارها دست به دست شد.
 
در این لایو سعید نمکی وزیر بهداشت مورد آماج سنگین اتهاماتی چون بدبخت کردن ایران و ایرانی قرار گرفت. هاشمیان با انتقاد از تصمیمات و رفتار سعید نمکی، از مدیریت او در مقابله با همه‌گیری کرونا به شدت انتقاد کرد و سفر ایرانیان به ارمنستان برای تزریق واکسن کرونا را  مایه خفت جامعه پزشکی و مردم ایران دانست که منتج از مدیریت نمکی در وزارت بهداشت است. 
 
 
رشته هایی که برخی پنبه می‌کنند
 
اساسا برای تمام کشورها که تقریبا در یک بازه زمانی درگیر کرونا شده اند، تامین واکسن کرونا بسیار دشوار است. بر همین مبنا هم سبد کواکس تشکیل شد که برخی از اهداف این سبد در توزیع عادلانه واکسن به کشورها و کمک به کشورهای فقر در امر واکسیناسیون بود. بنابراین کاملا طبیعی است که هر کشوری که به  تولید واکسن کرونا ورود کرده تامین واکسن مردم خود را در اولویت قرار دهد و در گام بعد اقدام به فروش و صادرات ان بگیرد؛ مضاف بر آنکه تبعات تحریم نیز تامین و تهیه واکسن را با تاخیر بیشتری مواجه کرده است.  
 
اما آنچه که بر تمام این محدودیت ها خط بطلان می کشد این است که در هفت ماه آینده واکسیناسیون تمام هموطنان انجام خواهد شد؛ در این رابطه دکتر علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت چندی پیش اعلام کرد: «از شهریور ماه ما ماهیانه در کمترین حالت، 10 میلیون دوز واکسن کرونا خواهیم داشت و این در حالی است که کل جمعیت گروه هدف ما 60 میلیون نفر است و بنابراین طی 7 ماه آینده می‌توانیم همه این جمعیت را علیه کرونا واکسینه کنیم.»
 
 
چه سود از اینهمه خط و نشان ؟ 
 
یکی از مهمترین سوالاتی که در این مجال مطرح می شود این است که با توجه به آنچه گفته شد، آیا رفتارهای پزشکی که خود را از خانواده کادر درمان می داند، در این شرایط کارساز است و یا مخرب و ویران کننده؟ 
چرا باید مشکلی درون صنفی خطاب به مردمی عنوان شود که به هر لحاظ در برترین فشارهای روحی و روانی هستند و بی تردید سخنان دکتر هاشمیان نه تنها باری از دوش آنها بر نداشته بلکه قوز بالای قوز مردم شده و مردم در این نمایش تراژیک را درلایوی که وی اقدام به نشر آن کرده، غمکین تر و مستاصل تر شده اند.
 
 
 
شنا برخلاف جریان آب 
 
 
در پایان به نظر می رسد چنین افرادی نه غم مردم دارند و نه دغدغه واکسیناسیون و یا تحقیر ایرانیانی که به ارمنستان سفر کرده اند؛ بلکه به واسطه موهبت عظیم کرونا و مواجهه با برخی از سلبریتی هایی مانند شادروان مهرداد میناوند و علی انصاریان در جامعه شناخته شده اند، حالا قصد دارند نقش دایه مهربان‌تر از مادر و کاسه از آش داغ‌تر را بازی کند و بر این محبوبیت مقطعی بیفزایند. 
 
 بعید است فردی چون دکتر هاشمیان راه و رسم نقد سازنده را نداند و اگر واقعا در پی انتقاد است، بجای لایو دادن و محکوم کردن فردی که امکان دفاع از خود ندارد؛ در نامه ای خطاب به شخص وزیر و با معاونان وی انتقادات خود را مطرح کند.
 
 اگر بر فرض محال هم هیچ کدام از این راه ها مثمر ثمر واقع نمی شد، از طریق رسانه هایی که هر روز با آنها به گفت و گو می پرازد، به سیم آخر می زد و آنچه می گفت که این روزها از او شنیدیم.
 
 
انتهای پیام/
 
Share/Save/Bookmark