کارشناس سیاسی مطرح کرد:
تحقق تمدن سازی گام دوم انقلاب نیازمند گفتمان سازی در کشور/ «علم و پژوهش» سرفصل افق توسعه و مسیر است
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۳
کد مطلب: 19459
 
مجتبی قزاق گفت: تحقق تمدن اسلامی که همان تحقق اسلام ناب محمدی است باید در میان همه جامعه و افراد شکل بگیرد و این هدف مهم با نقش‌آفرینی همه حاصل خواهد شد.
به گزارش لادیز؛ به نقل از عصرهامون؛ با اشاره به محورهای گام دوم انقلاب بیان کرد: در گام دوم و سرفصل‌ها و توصیه‌های اساسی در پرتو امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده این بیانیه «علم و پژوهش» اولین سرفصل است و این موضوع نشان دهنده اهمیت روز افزون علم و فناوری در کلام رهبری است.

وی افزود: رشد علمی کشور بدون تلاش و همت متخصصین و نخبگان کشور امکان پذیر نبود؛ حال انقلاب گام دوم خود را آغاز کرده است و پژوهش و مباحث علمی در نقطه بسیار مطلوبی قرار گرفته است؛ اما نکته مهمی که وجود دارد این است که این رشد علمی بایستی تداوم داشته باشد که شاهد اتفاقات چشمگیری در زمینه علمی داشته باشیم که این مطالبه مقام معظم رهبری هم به حساب می‌آید.

این کارشناس سیاسی با اشاره به برجسته کردن ارزشهای معنوی و اخلاق تصریح کرد: ما با تاکید بر لزوم جهاد و تلاش برای رشد و تقویت شعور معنوی و اخلاقی در جامعه، مسئولیت و وظیفه سنگین حکومتها، دولتمردان و نهاد‌های اجتماعی و رسانه‌ها را در این زمینه، نه یک نقش دستوری، که در نقش الگویی عمل کننده و زمینه ساز و مقابله کننده هوشمندانه و معقولانه با کانون‌های ضد معنویت و اخلاق، می‌دانیم.

وی ادامه داد: شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه هرچه بیشتر رشد کند، برکات بیشتری به بار می‌آورد ، که بی‌گمان محتاج جهاد و تلاش است و این تلاش و جهاد، بدون همراهی حکومت‌ها توفیق چندانی نخواهد یافت. اخلاق و معنویّت، البتّه با دستور و فرمان به دست نمی‌آید، پس حکومت‌ها نمی‌توانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند.

معنویت، گمشده قرن حاضر است

وی گفت: یکی از شاخص‌هایی که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم به عنوان راهبرد و سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران مطرح فرمودند، مقوله «معنویت» است. حقیقت این است که معنویت، گمشده قرن حاضر است و جامعه صنعتی‌زده و تکنولوژیکال بشری در قرون اخیر بیش از گذشته به جای پرداختن به این نیاز مهم بشری، به اهداف پیشرفت اقتصادی و تکنولوژی پرداخته است و همچنین در بیانیه گام دوم به درستی به این ضرورت که نیاز بشر امروز است پرداخته‌اند و انقلاب اسلامی را احیاگر معنویت در دنیای نوین معرفی کرده‌اند.

اقتصاد قوی، درون زا ومولد با تکیه بر اقتصادهای دانش بنیان بعنوان یک نکته کلیدی تعیین کننده در گام دوم انقلاب

قزاق ایجاد اقتصاد قوی، درون زا ومولد با تکیه بر اقتصادهای دانش بنیان بعنوان یک نکته کلیدی تعیین کننده در گام دوم نام برد و اذعان کرد: باید توجه داشت که این بیانیه، سندی قانونی و ابلاغی نیست؛ اما سندی تفسیری است که میتوان آن را نظیر مقدمه قانون اساسی دانست که در تفسیر و نقد جهت گیری سایر اسناد بالادستی در موارد ابهام، اجمال، فقدان یا تصحیح جهت گیری های مدیریتی کلان علمی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مؤثر دانست .

وی با بیان اینکه توصیه سوم بیانیه گام دوم انقلاب اقتصادی است افزود: در این توصیه به صراحت عملکردهای ضعیف اقتصادی و چالش‌های درونی اقتصاد ایران مبتنی بر عیوب ساختاری که منتهی به چالش‌های بیرونی برای کشور می شود، بیان شده و یگانه راه حل غلبه بر این عیوب و چالش ها، پیاده سازی اقتصاد مقاومتی عنوان شده است.

اقتصاد مقاومتی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و الگویی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام

این کارشناس امور سیاسی اقتصاد مقاومتی را برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و الگویی الهام بخش از نظام اقتصادی اسلام عنوان کرد و اظهار کرد: این اقتصاد ضمن مقام سازی در برابر تهدیدهای نظام سلطه، تضمین کننده رشد و شکوفایی اقتصادی می باشد، این اقتصاد، مردم بنیان، عدالت محور، دانش بنیان، درون‌زا، برون‌گرا، پیشرو، فرصت‌ساز، مولد، با رویکرد جهادی و انعطاف پذیر است و توجه به مولفه های اقتصاد مقاومتی و تلاش برای تحقق آنها، زمینه ساز نیل به اهداف بیانیه گام دوم انقلاب خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد عدالت، رفع محرومیتها و مبارزه با فساد را در پی دارد یادآور شد: عدالت و مبارزه با فساد: این دو لازم و ملزوم یکدیگرند و فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، توده‌ی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنه‌ی حکومتها عارض شود، زلزله‌ی ویرانگر و ضربه‌زننده به مشروعیّت آنها است.

قزاق گفت: دستگاه‌های نظارتی و دولتی باید با قاطعیّت و حسّاسیّت، از تشکیل نطفه‌ فساد پیشگیری و با رشد آن مبارزه کنند. این مبارزه نیازمند انسانهایی باایمان و جهادگر، و منیع‌الطّبع با دستانی پاک و دلهایی نورانی است. این مبارزه بخش اثرگذاری است از تلاش همه‌جانبه‌ای که نظام جمهوری اسلامی باید در راه استقرار عدالت به کار برد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم در ششمین توصیه از هفت توصیه اساسی که برای آینده نظام مقدس جمهوری است به عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن به‌عنوان یکی از توصیه‌های مهم اشاره کرده‌اند.

وی بیان کرد: گذشته درخشان بسیج و تفکر بسیجی در گام اول انقلاب که موجب نقش‌آفرینی در تثبیت، تداوم، ماندگاری، پیشرفت و قدرت‌آفرینی برای انقلاب اسلامی بوده است نویدبخش آینده روشن برای این سبک تفکر و مدیریت است، چراکه این تفکر از فرهنگی ناب سرچشمه می‌گیرد.

گام دوم انقلاب گام تمدن‌سازی بوده که نیازمند گفتمان‌سازی است‌

کارشناس سیاسی افزود: گام دوم انقلاب گام تمدن‌سازی بوده که نیازمند گفتمان‌سازی است‌؛ باید خواست عمومی و صدای واحد برای تحقق تمدن اسلامی که همان تحقق اسلام ناب محمدی است، در میان همه جامعه و افراد شکل بگیرد و این هدف مهم با نقش‌آفرینی تک تک بسیجیان حاصل خواهد شد؛ با ترویج فرهنگ بسیجی که همان فرهنگ و مبارزه با فساد و مطالبه‌گری در حوزه عدالت است خواهیم توانست یک الگوی موفق از سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را ارائه داده و نقش‌مان را در قبال انقلاب به‌خوبی ایفا کنیم.

وی تاکید کرد: سبک زندگی یکی از مؤلفه های مطرح شده در بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری به منظور تمدن سازی نوین جهانی و زمینه ساز حکومت مهدوی است، با توجه به خطر پذیرش منفعلانه سبک زندگی غربی با خاستگاه سکولار آن، و با توجه به اینکه باورها، اعتقادات و آداب و رسوم در خانواده یکی از بخش های اصلی سبک زندگی است.

قزاق گفت: رویکرد دینی و اخلاقی در جمهوری اسلامی ،دل های مستعد و نورانی به ویژه جوانان را مجذوب کرد و فضا به سود دین و اخلاق دگرگون شد و این معجزه ای دیگر از انقلاب و نظام فعال و پیشرو است.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark