«لیکو »راوی فرهنگ غنی قوم بلوچستان/معرفی روستای لیکوی سرحدی گامی نو برای توسعه گردشگری استان
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۲۷
کد مطلب: 17270
 
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت:با توجه به خاستگاه موسیقی لیکو به زودی روستای لیکوی سرحدی جهت حضور گردشگران معرفی خواهد شد.
«لیکو »راوی فرهنگ غنی قوم بلوچستان/معرفی روستای لیکوی سرحدی گامی نو برای توسعه گردشگری استان
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛گردشگری نقش مهمی در ارتقای فرهنگی هر جامعه دارد و «گردشگری موسیقی» یکی از انواع گردشگری است که می تواند نقش مهمی در افزایش نشاط و شادی و همچنین توسعه اقتصادی منطقه داشته باشد، سیستان بلوچستان باتوجه به قدمت و اصالت کهن این خطه دارای موسیقی های متنوع و بکر و هنرمندانی بی نظیراست و استفاده از این قابلیت بکر و پویا نقش مهمی در احیاء و سرزندگی موسیقی سیستان و بلوچستان و توسعه فرهنگی و افزایش درآمد زایی برای این منطقه دارد.

لیکو یکی از فرم‌های موسیقی اصیل در استان سیستان و بلوچستان است که خاستگاه اصلی آن منطقه "سرحد" می باشد و  لیکو را می توان به صورت شعر تک‌بیتی بلوچی با وزن هجایی و مصرع‌های هم‌قافیه دانست که راوی بخشی از فرهنگ منطقه بلوچستان است.

مسئول میراث میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز، گفت: جشنواره گردشگری لیکو با حضور جلال زایی مدیر کل میراث فرهنگی استان ،معاون گردشگری استان و حضور پرشور جوامع محلی در روستای گردشگری تمین برگزار شد.

عبدالله کرد افزود: این جشنواره که با حضور هنرمندان ،فعالان گردشگری و معتمدین برگزار شد با اجرای گروه موسیقی بخشی سرخوش، اجرای گروه لیکوی تمین، گروه موسیقی سه چاپی لادیز و گروه های تک خوان لیکو همراه بود.


وی خاطرنشان کرد: استقبال از این سبک موسیقی گامی موثر درجهت حفظ  فرهنگ اصیل موسیقی محلی و سبب زنده نگاه داشتن موسیقی کهن قوم بلوچ است که ریشه در فرهنگ و تاریخ این قوم دارد.

مسئول میراث فرهنگی میرجاوه تاکید کرد: این رویداد گرشگری در جهت معرفی ظرفیت های گردشگری منطقه و احیای لیکو موسیقی سنتی بلوچی برگزار و در پایان از هنرمندان و فعالین گردشگری شهرستان تجلیل شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز در جشنواره لیکو  در تمین، لیکو را یکی از شاخص‌ترین و مهم‌ترین مقام در موسیقی بلوچستان عنوان کرد وافزود:  یکی از ویژگی های لیکو فی‌البداهه سروده شدن و موضوع آن در مورد اتفاقات روزمره است و لیکو شعری نامکتوب است که در طی دوران مختلف تاربخی نسل به نسل و سینه به سینه در میان قوم بلوچ جاری بوده است.

مجتبی میرحسینی ادامه داد: لیکو نمونه شعر بومی بلوچ می باشد که در زمره ادبیات شفاهی قرار گرفته است و با توجه به خاستگاه این نوع از موسیقی، به زودی روستای لیکوی سرحدی جهت حضور گردشگران معرفی خواهد شد.

وی بیان کرد: موسیقی هر قوم هویت و فرهنگ آن قوم است و می تواندنقش زیادی در توسعه گردشگری منطقه  ایفا کند و بدون شک لیکو نقش فراوانی در توسعه گردشگری این منطقه خواهد داشت.

انتهای پیام//




 
Share/Save/Bookmark