با هدف استفاده بهینه از منابع آبی صورت گرفت؛
تولید و پرورش گیاهان زینتی، فرصتی برای سرمایه‌گذاری در نیک‌شهر
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۱۶
کد مطلب: 20005
 
طرح پرورش گیاهان زینتی به عنوان یک فعالیت تولیدی، گامی به سوی افزایش توان تولید و سرمایه‌گذاری در بخش محصولات کشاورزی در شهرستان نیک‌شهر به شمار می رود.
به گزارش لادیز به نقل از عصرهامون، با وجود آب و هوای مساعد در اکثر نقاط کشور، پرورش گل و گیاهان زینتی یکی از حوزه‌های سرمایه‌گذاری در کشاورزی است که فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه را فراهم می‌کند.

امروزه کشت گلخانه‌ای در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های خوبی در آن صورت گرفته، کشت در محیط‌های باز نیز به‌عنوان یکی از فرصت‌های تولید گل و گیاهان زینتی مورد توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و جهادکشاورزی قرار گرفته است.

از مزیت‌های این بخش خصوصا در برخی از مناطق کشور که شرایط آب و هوایی مطلوبی دارند به‌عنوان یک مدل برای سرمایه‌گذاری در تولید و تکثیر گل و گیاهان زینتی مطرح است.

نیک‌شهر در جنوب سیستان و بلوچستان برخلاف تصور همگان منطقه‌ای خشک و کویری نیست بلکه از جاذبه‌های طبیعی متنوعی برخوردار است که در تابستان گرم و خشک و در زمستان معتدل می‌شود.

بادهای باران آور موسمی در فصل تابستان و بادهای باران آور غربی در فصل زمستان در این منطقه موجب شده در بیشتر طول سال، آب و هوایی معتدل با گونه‌های متعدد و نادر گیاهی، طبیعت زیبا و سرسبز برخوردار باشد.

حالا جهادکشاورزی شهرستان نیک‌شهر برای نخستین بار به کشت و تولید گل و گیاهان زینتی روی آورده و پیاز گل‌های نرگس، نسرین و آمارالیس را در این منطقه در ماه مهر کشت کرده است.

روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ شاخه گل زینتی توسط بهره‌برداران برداشت و روانه بازار مصرف می‌شود

عبدالستار سهراب‌زهی، مدیر جهاد کشاورزی نیک‌شهر بیان کرد: برای اولین بار در جنوب سیستان و بلوچستان، طرح تولید گل و گیاهان زینتی با هدف استفاده بهینه از منابع آبی اجرا شده و در این طرح اقدام به تولید انواع گل‌های زینتی شاخه بریده مثل گل نرگس، گل نسرین و آمارالیس کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه طرح تولید و کاشت از ماه مهر آغاز شده است، افزود: پیاز گل‌ها در مهرماه سال جاری کشت و هم‌اکنون این گل‌ها به بار نشسته و روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ شاخه گل توسط بهره‌برداران برداشت و روانه بازار مصرف می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی نیک‌شهر تصریح کرد: گل‌ها با شرایط اقلیمی این منطقه سازگاری مناسبی دارند و از مزایای کشت گل نرگس در شهرستان کم آب بر بودن این گیاه زینتی است که با اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی در شهرستان بتوانیم کشت و کار این گیاه زینتی را در شهرستان ترویج و توسعه دهیم.

سهراب‌زهی ادامه داد: گل‌های شاخه بریده، نرگس که هم اکنون در شهرستان به بار نشسته جنبه تزیینی دارد و در آینده تهیه اسانس و سایر فرآورده آن در دستور کار است که با توسعه گل‌های زینتی به مرور این اقدامات انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه نیکشهر مستعد پرورش انواع گل‌ها و گیاهان زینتی است، اذعان کرد: در صورت توجه و گسترش حوزه تولید و عرضه این محصولات، بازار بالقوه گسترده‌اي براي این تولیدات و صادر با سایر استان‌ها مهیا خواهد شد.

انتهای خبر
Share/Save/Bookmark