تغییر سیاست های آمریکا در حمایت از ایران هسته ای در دوران پهلوی تا نخستین مخالف فعالیتهای هسته ‌ای جمهوری اسلامی ایران/ "برجام "محصول اندیش
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۲
کد مطلب: 4029
 
نخستین کشوری که ایران را به دستیابی به فناوری هسته ‌ای ترغیب و این تکنولوژی را به ایران منتقل کرد (ایالات متحده آمریکا)، نخستین مخالف امروزی ایران در تحقق فعالیتهای هسته ‌ایش، بود.
ل
ل
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ فناوری هسته ای، به توانایی تبدیل اورانیوم طبیعی به اورانیوم غنی شده از طریق شکافت اتم ها و توانمندی هم جوشی اتم ها اطلاق می شود
انرژی هسته ای  کلید تعیین کننده استقلال و عدم استقلال کشورها در دنیای آینده است با توجه به محدودیت منابع خداداد سوخت فسیلی، فناوری اکتسابی در زمینه سوخت پاک و انرژی هسته ای، نقش مهم و برجسته ای در تعیین شاخص های اقتدار و استقلال کشورها ایفا می کنند
از سالهای پایانی دهه1950میلادی موج نگرانی از کاهش و پایان ذخایر سوخت ‌های فسیلی برای تامین انرژی در جهان، سبب شد کشورهای زیادی به دنبال دستیابی به این فناوری اررزشمند باشند و کشور ایران نیز که در زمان پهلوی به عنوان ژاندارم منطقه ای آمریکا محسوب میشد از سوی دولت آمریکا و کشورهای غربی به ‌عنوان نخستین اولویت برخورداری از انرژی اتمی در منطقه خاورمیانه معرفی شد و ، نخستین پروژه عملیاتی فناوری هسته‌ ای در بوشهر توسط کارشناسان آلمانی با پشتیبانی آمریکا کلید خورد.
نخستین کشوری که ایران را به دستیابی به فناوری هسته ‌ای ترغیب و این تکنولوژی را به ایران منتقل کرد (ایالات متحده آمریکا)، نخستین مخالف امروزی ایران در تحقق فعالیتهای هسته ‌ایش، بود.
بعد از آن در سال 1974 میلادی، شرکت زیمنس آلمان، بر اساس قراردادی با دولت وقت ایران، ساخت دو راکتور هسته ای 1200 مگاواتی آب سبک را در بوشهر، بندری در جنوب ایران آغاز کرد و کارشناس آلمانی به همراه کارشناسان ایرانی در احداث این نیروگاه که در آن زمان یکی از بزرگترین نیروگاههای اتمی جهان به شمار می رفت، شرکت داشتند.
ایران یک قرارداد چرخه سوخت هسته‌ای 10 ساله قابل تمدید با آمریکا در سال 1974، آلمان غربی در سال 1976 و فرانسه 1977در سال منعقد کرد و کشور های غربی در این دوره برای ارائه چرخه سوخت هسته‌ای از جمله غنی سازی به ایران با یکدیگر رقابت می‌ کردند همان کشور های که امروزه مخالف دستیابی به برنامه های هسته ای هستند .
دستیابی ایران به فناوری ملی هسته ای
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 57 ، اگر چه آمریکا در ایران پایگاه خود را از دست داد اما دخالت‌ ها و توطئه‌ های این کشور پایان نداشت و ازهیچ تلاشی برای دخالت و سنگ ادازی در مسیر پیشرفت جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرد.  
اما با وجود تمام این دشمنی ها، جوانان غیور و دانشمند ایرانی با دستیابی به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی ، تمام این دسیسه ها و تحریم ها را کنار زدند و موفق به دستیابی به فناوری ملی هسته ای شدند و 20 فروردین سال 1385، خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز در رسانه های ایران و جهان اعلام شد.
پس از این موفقیت بزرگ ملت ایران، ابرقدر ت های جهان که سربلندی و استقلال ایران اسلامی را نمی خواستند و منافع و موقعیت خویش را در خطر می دیدند با شدت و قدرت در مقابل ایران صف کشیدند و بر تحریم ها و فشارهای بین المللی بر علیه ملت ایران افزودند.
هنگامی که دشمنان ملت ایران خود را عاجز از مقابله با پیشرفت هسته ای کشور یافتند دست به جنایاتی ننگین زده و 4 تن از دانشمندان هسته ای کشور را به شهادت رساندند اما حتی این جنایات نتوانست ملت را از حق مسلم خود منصرف کند.
اما تلاش آمریکا های برای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری هسته ‌ای با توجیه برخورداری از منابع نفتی و گازی در حالی ادامه دارد که چهار دهه پیش ایران اولویت یک در خاورمیانه برای استفاده از این فناوری معرفی شده بود و آلمان نیز نیروگاه بوشهر را تقریبا به نیمه رساند.
عملکرد ضعیف دولت یازدهم در موضوع هسته ای
اگر چه دانشمندان جوان ایران زمین ثابت کردند که ایرانی می تواند و با هوش و ذکاوت بالای خود باردیگر گامی بلند در عرصه های علمی و فناوری برداشته و دانش هسته ای را برای ایران و ایرانی بومی کند اما عملکرد دولت یازدهم در موضوع هسته ای که رییس جمهمور آن را  اندیشه اعتدال می نامد ، ضربه سنگینی برپیکره ایران هسته ای بود و به نوعی عقب نشینی در موضع هسته ای کشور قلمداد می شود.
عملکرد دولت یازدهم در موضوع هسته ای و سر سپردن به اجرای برجام به امید لغو تحریم ها علیه ایران به وضوح نشان داد که اعتماد به غربی ها توسط دولت کار درستی نبود چرا که با  وجود اجرای برجام و محدود شدن فعالیت های هسته ای ایران،  امریکایی ها با طرح موضوع  موشکی ایران و یا تحریم های غیرهسته ای ، زیر تعهدات خویش زده و تحریم های جدیدی را علیه کشور وضع کردند.
آمریکا و کشورهای غربی برجام را دستاویزی برای رسیدن به اهداف شوم خود در کشور کرده و سعی دارند پس از لغو فعالیت های هسته ای ایران، فعالیت های موشکی و نظامی ایران را کنترل کنند که البته رهبر معظم انقلاب با مشخص کردن چارچوب ها و خط مشی ها، جای هیچ گونه حرف و اظهار نظری در مورد موضوع موشکی ایران را برای طرف های غربی و آمریکایی و ساده لوحان داخلی نگذاشتند.
دشمن بر این نکته واقف است که ایران اسلامی دنبال سلاح هسته ای نیست و بمب هسته ای در برنامه جمهوری اسلامی قرار ندارد اما اهداف دشمن از این کینه توزی ها رسیدن به اهداف دیگری است که البته دولت نیز خوشبینانه آن را نادیده گرفته و  به دنبال راضی کردن غرب و آمریکا  و پیاده کردن خواسته های آنان در کشور است در حالیکه برجام موجب شده که ملت ایران خیلی چیزها را از جمله فردو  و راکتور  اراک را از دست بدهد و موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در جهان افت کند.
Share/Save/Bookmark