نمایش خانواده هایی علیه بنیان خانواده
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۹
کد مطلب: 2184
 
باتوجه به مفاهیم و الگوهای ترویج شده در سریال های ماهواره ای فارسی زبان، چنین برمی آید که تخریب نظام خانواده در جامعه ایران اسلامی، یکی از اهداف جدی نظام رسانه ای مهاجم است.
ماهواره
ماهواره
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ در حال حاضر بیش از 140 شبکه تلویونی ماهواره ای به زبان فارسی وجود دارد که پهنه آسمان را درنوردیده و به خانه های ایرانیان راه یافته اند.
هم اکنون در میان ده ها شبکه فارسی زبان که نمایش سریال را در میان برنامه های خود قرار داده اند و از این رسانه قدرتمند در جذب مخاطب، انتقال مفاهیم و تغییر سبک زندگی سود می جویند، پانزده شبکه اختصاصی فیلم و سریال به صورت تمام وقت، مستمر و پیوسته، صدها فیلم سینمایی و دهها سریال را را در هزاران قسمت به سوی چشمان مخاطب ایرانی گسیل می دارند.
ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی به همراه تحولاتی ، بسیاری از کارکردهای خانواده را دچار اختلال کرده است. تحولاتی که خود منشأ بروز دگرگونیهای عمیق و اساسی در نوع روابط و ارزشهای خانوادگی می باشند.
از زمانی که ماهواره وارد خانه های ایرانیان شد، طیف گسترده ای از شبکه های ماهواره ای مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفت.در ابتدا به دلیل محدود بودن شبکه های فارسی زبان، شبکه های خارجی مورد توجه بییندگان برنامه های ماهواره ای قرارداشت اما پس از مدتی با گسترش شبکه های فارسی زبان و کاهش سختگیریها نسبت به استفاده از ماهواره، این پدیده به صورت گسترده ای به خانه های ایرانیان راه یافت.
یکی از کارکردهای رسانه های جمعی به ویژه ماهواره، مفهوم سازی و به تبع آن، شکل دادن به هنجارهای مناسب با آن مفهوم است. بر این اساس، ارائه تصویرهای مستهجن و مبتذل و خلاف عفت عمومی از طریق ماهواره و نمایش آنها، یکی از عوامل گسترش بی بند و باری و به فحشا کشاندن جوانان از نوع جرایم جنسی است.دشمن که همواره اشاعه فرهنگ دینی و اعتقاد به خداوند و معنویات را مانع اصلی هدف های خود می بیند، برای کم رنگ کردن این اعتقادات، با ایجاد خلل در اعتقادات قشر جوان، در به انحراف کشاندن و بی هویت کردن آنان می کوشد.
شبکه های ماهواره ای با حضور در خانه ی ایرانیان به خصوصی ترین حوزه های زندگی آنان دسترسی پیدا کرده و با نمایش مناسبات و روابط ناسازگار با زندگی ایرانی الگوهای مختلف زندگی خانوادگی را معرفی می کنند. این در حالی است که محتویات چنین روابط و ارتباطاتی بر اساس واقعیاتی زندگی ایرانی بنا شده و با عناصر دینی و آیین اسلامی فاصله دارد.
سریال های شبکه های فارسی زبان ماهواره، عموما برخاسته از فرهنگ غرب بوده که یا به طور صریح الگوهای خانواده غربی را ترویج می کند یا به طور التقاطی ، خانواده ای با ظواهر شرقی – اسلامی و ساختار درونی برآمده از فرهنگ مدرنیته غرب را رواج می دهند.
باتوجه به مفاهیم و الگوهای ترویج شده در سریال های ماهواره ای فارسی زبان، چنین برمی آید که تخریب نظام خانواده در جامعه ایران اسلامی، یکی از اهداف جدی نظام رسانه ای مهاجم است.
تصاویر، دیالوگ ها، داستان ها و روایت ها در سریال های فارسی زبان ماهواره، مفاهیمی را رواج می دهند که جز تخریب نظام خانواده، ثمری ندارد، مقولاتی همچون گسترش روابط نامشروع، تاکید بر بارداری و تولد فرزند نامشروع، ایجاد میل به خیانت و طلاق و توجه به ارتباطات مجازی از طریق شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک، بیش از همه مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است.
شبکه های ماهواره ای در قالب میان برنا مه ها و آگهی ها ، ارزشهای متفاوتی چون فرهنگ برهنگی ، مصرف گرایی ، تجمل پرستی ، ترویج بی مبادلاتی اخلاقی و ... را به نمایش گذاشته و رفته رفته فرهنگ وقار و پوشیدگی به فراموشی سپرده شده ، رقابت برای عرضه هرچه بیشتر جذابیت های جنسی ، به فرهنگ غالب در کشور تبدیل شده است.
شبکه های ماهاره ای فارسی زبان و برنامه هایی که در سال های اخیر رشد بی سابقه ای پیدا کرده اند، همواره به دنبال تاثیرگذاری بر نظام خانواده در ایران و تخریب بنیان خانواده بوده اند.
یکی از روش های نوین در تضعیف این نظام زیربنایی اجتماع، ایجاد تغییر بنیادی در ساختارهای ان می باشد، از این روست که نظام رسانه ای غرب می کوشد در سریال های خود، اشکال و مدل های جدیدی از خانواده را معرفی کرده و ساختارهای نامتعارفی را به عنوان خانواده عرضه نماید.
برنامه های نامناسب ماهواره به دنبال ترویج احساس آزادی مطلق و یا همان لیبرالیسم جنسی به دنبال ایجاد آزادی برای روابط جنسی مطلق بوده و با ترویج فرهنگ خود ، تمامی افکار مخاطبان خود را متوجه تلذذ جنسی کرده است.
از دیگر تبعات حضور بدون کنترل و حتی با کنترل ماهواره بر خانواده است ورود ماهواره به خانه را می توان به منزله ورود یک فرد نامحرم و لاابالی دانست که دوست ناباب برای فرزندان است، درصدد اختلاف افکنی بین زنها و شوهرهاست ، به ناموس افراد چشم طمع دارد ، دین افراد را می گیرد ، مرزها و حریم های خانواده را می شکند ، به آسانی حقیقت های سیاسی و اجتماعی را وارونه جلوه می دهد.
یکی از مهم ترین راهکارهای مقابله با ماهواره و اثرات آن،ارائه آگاهی های لازم به مردم برای انتخاب رسانه شایسته است و بدین منظور باید سواد رسانه ای مردم را افزایش داد و الگوها و شاخص های اصیل سبک زندگی اسلامی به ویژه در حوزه زنان را به جامعه معرفی کرد.
پیروی از فرهنگ غنی اسلام و معارف حیاتبخش اهل بیت علیهم السلام بهترین راه برای تقویت و استحکام خانواده است. ارتباط قلبی بین زن و شوهر که اساسی ترین ارکان یک خانواده هستند، براساس رهنمودهای معصومین علیهم السلام تداوم می یابد، با توجه به نقش مهم و کلیدی بانوان در تحکیم بنیان خانواه، باید به خانواده و ارزش های اجتماعی به منظور احیای فرهنگ اصیل ایرانی در بین خانواده ها توجه بیشتری شود و برای داشتن جامعه ی ایده آل باید هم فرزند، هم خانواده اصلاح شوند چون با اصلاح شدن یکی راه به جایی نمی توان برد.
وظیفه اصلی مسئولان فرهنگی ، ایمن سازی افراد به ویژه نوجوانان و جوانان در برابر هجوم بیگانگان و افزایش قدرت مقاومت آنان است. ایمن سازی نیز با برنامه ریزی های اساسی برای گسترش شناخت معارف اسلامی و باورهای اعتقادی و مذهبی در جامعه میسر است که می تواند با گذشت زمان ، افراد جامعه را به خودآگاهی و خودباوری برساند.
Share/Save/Bookmark