میرجاوه قطب کشاورزی جنوب شرق کشور/ از تولید 3هزار تن محصولات گلخانه ای تا صادرات به بازارهای جهانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۲
کد مطلب: 16009
 
تنوع آب و هوایی و کشت محصولات مختلف درمیرجاوه، این شهرستان را به قطب کشاورزی جنوب شرق کشور تبدیل کرده است.
میرجاوه قطب کشاورزی جنوب شرق کشور/ از تولید 3هزار تن محصولات گلخانه ای تا صادرات به بازارهای جهانی
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛شهرستان میرجاوه با توجه به تنوع آب و هوایی شگفت انگیز، دارای پتانسیل های منحصربفردی در زمینه کشاورزی است ، 15هزار هکتار از اراضی شهرستان میرجاوه قابل بهره برداری هستند که از این میزان 3 هزار هکتار به محصولات باغی، 7 هزار هکتار به محصولات کشاورزی اختصاص یافته و تاکنون زمینه اشتغال هشت هزار نفر را فراهم کرده است.
بخش لادیز با توجه به آب و هوای معتدل و مطلوب خود زمینه کشت انواع محصولات باغی و گلخانه ای را دارد و در شرایطی و امکان تولیدبرخی محصولات در سایر نقاط کشور وجود ندارد با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی منطقه برای رشد محصولات،کشاورزان و گلخانه داران بخش لادیز اقدام به کشت محصولات ارگانیک و باکیفیت و صادرات آنها به سایر کشورها می کنند.
مسئول جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در بازدید از گلخانه های این شهرستان گفته است که این شهرستان دارای ۲۰هکتار گلخانه در بخش های لادیز و مرکزی است که ۵۰درصد آن زیرکشت گوجه‌فرنگی و مابقی به محصولاتی از قبیل خیار، فلفل وبادمجان اختصاص دارد .
پیری بیان کرده است که در هردوره بیش از سه هزارتن محصولات گلخانه‌ای در این واحدها تولید می شود که علاوه بر مصارف بازارهای داخلی، به خارج از کشور نیز صادر می‌ شود و سال گذشته ماهیانه ۲۰۰تن محصولات گلخانه‌ای به خارج از کشور صادر شده است.

احسان الله ریگی بخشدار لادیز نیز پیش از این در این باره گفته بود که به دلیل شرایط آب وهوایی مناسب و استفاده از روش های نوین کشاورزی و کودهای ارگانیک،گوجه فرنگی تولیدی در این منطقه بسیار باکیفیت بوده و خواهان زیادی در بازارهای جهانی دارد و گوجه فرنگی بخش لادیز هر سال به کشورهای قزاقستان و روسیه صادر می شود.

بخش مرزی ریگ ملک نیز به کشت محصولاتی مانند خرما . چای ترش اختصاص یافته است و کشت خرمای پیارم از دو سال گذشته در 359 هکتار از نخلستان های این بخش آغاز شده است.

محبی استاندار سیستان وبلوچستان در بازدید از نخلستان تازه کشت شده خرمای پیارم میرجاوه  عنوان کرده که باهدف توسعه ارقام تجاری ،صادراتی وموردپسند بازارهای جهانی خرما، اصلاح ونوسازی باغات در بخش ریگ ملک و مرکزی شهرستان میرجاوه انجام شده  و نهال خرمای پیارم کشت بافتی توسط سازمان جهاد کشاورزی تهیه وبصورت یارانه ای به کشاورزان واگذار شده  و  ۲۵هکتار از مزارع مناطق ریگ ملک ومرکزی این شهرستان نیز به زیر کشت چای ترش رفته است.



کهرازهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میرجاوه نیز پیش از این با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی در این شهرستان گفته است که کشت زعفران از سال 94 به صورت آزمایشی در این شهرستان آغاز شده است که  اکنون سطح زیر کشت این محصول از 6 هزار متر مربع در سال گذشته به 20 هزار متر مربع افزایش یافته است.
Share/Save/Bookmark