گزارشی از جولان حیوانات موذی در منازل مردم:
مهمانان ناخوانده ای که سلامت مردم را به خطر انداختند/جای خالی مدیریت پسماند در کریدور ورودی کشور
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۷
کد مطلب: 13219
 
چند ماهیست که ازدیاد کرم های خاکی در یکی از محله های میرجاوه معضلاتی را برای مردم این محله به وجود آورده است.
مهمانان ناخوانده ای که سلامت مردم را به خطر انداختند/جای خالی مدیریت پسماند در کریدور  ورودی کشور
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛تعدادی از اهالی محله شهید حسین بر شهرستان میرجاوه از زیاد شدن کرم های خاکی در محله و حتی منازل خود شکایت دارند و معتقدند زیاد شدن این کرم های خاکی سلامت و بهداشت مردم را به خطر انداخته است.
یکی از اهالی محله در این باره به خبرنگار لادیز، اظهار کرد: چند ماهیست که تعداد کرم های خاکی که شبیه به مارهای کوچک هستند در محله زیاد شده به طوری که بسیاری از اهالی بارها در گوشه و کنار منازل خود شاهد وجود این موجودات هستند.
این شهروند وجودکرم های خاکی را در منازل برای سلامتی کودکان بسیار خطرناک دانست و افزود: والدین بسیار نگرانند که در هنگام خواب این کرم ها وارد گوش کودکان و حتی بزرگسالان شود.
یکی از دیگر از شهروندان نیز در این باره می گوید: تاکنون چند عدد از این کرم ها را در خانه مشاهده کردم، این فقط مشکل ما نیست همه همسایه ها از این موضوع شکایت دارند.
وی با بیان اینکه مرکز بهداشت باید فکری برای این موضوع بکند، خاطرنشان کرد: همسایه ها چندین بار به مرکز بهداشت مراجعه کرده اند اما مسئولین مرکز بهداشت می گویند شما باید سم را تهیه کنید تا سم پاشی محل زندگی تان را انجام دهیم.



انباشت زباله و رهاسازی فاضلاب منازل،سبب پدید آمدن چنین موجوداتی هستند
مسئول بهداشت محیط شهرستان میرجاوه در باره این موضوع به خبرنگار لادیز، اظهار کرد: مسئولین این مرکز با وجود مراجعه به محله، تاکنون از نزدیک چنین موردی را مشاهده نکرده اند تا بتواند نظر قطعی درباره نوع این کرم ها بدهند، این مشکل در دو سه ماه اخیر اتفاق افتاده است و به احتمال زیاد این موجودات از انواع کرم های خاکی هستند.
مهدی براهویی با اشاره به وضعیت بهداشتی محله مورد نظر، افزود: وضعیت بهسازی منازل محله موردنظر مناسب نیست وجود حیاط های خاکی، دیوارهای آجری و سیمان نشده ، انباشت زباله و رهاسازی فاضلاب منازل، احتمال پدید آمدن چنین موجوداتی را در محله زیاد می کند که این مشکلات به شهرداری نیز گزارش شده است.
وی با اشاره به برخورد قانونی با افرادی که فاضلاب منازل خود را در کوچه رها می کنند، خاطرنشان کرد: برخی از شهروندان که چاه فاضلاب ندارند اقدام به رهاسازی فاضلاب منازل خود به کوچه و معابر شهر می کنند که این موضوع علاوه برآلودگی محیط زیست، جمع شدن حیوانات و حشرات موذی در محل زندگی مردم ، سلامتی اهالی را به خطر می اندازد و افراد خاطی در صورت عدم توجه به اخطارهای مرکز بهداشت به دادگاه ارجاع داده خواهند شد.

براهویی با بیان اینکه سم پاشی منازل از وظایف مرکز بهداشت نیست، اذعان کرد: افرادی که این کرم های خاکی را در منازل خود مشاهده کرده اند باید اقدام به سم پاشی منازل خود بکنند و افراد متقاضی به شرکت های خصوصی معرفی می شوند تا از طریق این شرکت ها سم پاشی منازل انجام شود چراکه چند سالیست که سم پاشی را بهداشت محیط انجام نمی دهد.
وی با بیان اینکه سم پاشی محیط برای مقابله با عوامل بیماری زای مالاریا و سالک نیزبا هماهنگی شرکت خصوصی انجام می شود، تصریح کرد: هرگونه سم پاشی محیط و منازل برای از بین بردن حشرات موذی مانند سوسک های کابینت از طریق شرکت های خصوصی انجام می شود و اهالی این محله برای سم پاشی خانه به خانه باید با شرکت های خصوصی هماهنگی کنند چراکه این شرکت ها از سم های استاندارد استفاده می کنند.
مسئول بهداشت محیط شهرستان میرجاوه اذعان کرد: استفاده از سم های غیر استاندارد توسط شهروندان علاوه بر بی کیفیتی، سلامت مردم را به خطر می اندازد و سبب آلودگی زیست محیطی می شود.
وی در باره اقدامات انجام شده برای معدوم سازی سگ های ولگرد، افزود: با توجه به اینکه بیش از 9 نفر درشمال استان در اثر بیماری هاری فوت شده اند جلساتی با شهرداری و ادارات مرتبط برای معدوم سازی سگ های ولگرد شهر انجام شده و بسیاری از سگ های ولگرد توسط شهرداری از بین رفته اند و بهداشت تنها کار نظارت و دفع اجساد سگ های ولگرد را بر عهده داشته است.
براهویی با بیان اینکه ازنزدیک شدن و بازی کودکان با سگ ها و گربه ها اجتناب شود، عنوان کرد: اگر شخصی توسط سگ های ولگرد گاز گرفته شود باید 10 تا 15 دقیقه تمام لایه هایی که حیوان گاز گرفته را با آب و صابون بشوید و از پانسمان محل گازگرفتگی اجتناب کرده و سریع با مراجعه مراکز بهداشتی و درمانی، واکسن هاری و سرم دریافت کند.
Share/Save/Bookmark