اشتغال و امنیت اجتماعی زمینه ساز حفظ کرامت زنان سرپرست خانوار است/ رویکرد بهزیستی ایجاد خودکفایی و پشتیبانی است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۵
کد مطلب: 19663
 
اشتغال زنان سرپرست خانوار یک موضوع مهم و اساسی برای توانمندسازی آنها در جامعه به حساب می آید و سازمان بهزیستی برای کمک به زنان سرپرست خانوار، برنامه‌هایی در نظر گرفته است.
به گزارش لادیز؛به نقل از عصرهامون؛ دفتر توانمندسازی خانواده و زنان دفتری تخصصی و دانش محور است که با بهره گیری از رویکردی کل نگر به ارائه برنامه ها و حمایت های فردی، خانوادگی و اجتماعی می پردازد و موجب ایجاد فرصت های برابر، دستیابی به منابع موجود در جامعه و ارتقاء کیفیت زندگی و سرمایه اجتماعی گروه های هدف شده و در نتیجه توانمندسازی پایدار این اقشار را با مشارکت فعال آنان فراهم می آورد.

زنان سرپرست خانوار از جمله گروه های آسیب پذیر اجتماع هستند که گاه عواملی چون طلاق، فوت و اعتیاد همسر، از کارافتادگی،‌ رها شدگی موجب آسیب پذیرتر شدن این طیف وسیع از جامعه می شود. توانمندسازی این گروه از زنان مستلزم توجه به پیشرفت، قدرت و عاملیت زنان در متن سیاست گذاری است که در برنامه چهارم توسعه جمهوری اسلامی ایران به خصوص در مورد اقشار آسیب پذیر، اشاره شده است.

اهمیت اجرای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در همه ابعاد آموزشی و سلامت ضروری است و با توجه به شرایط جامعه و افزایش هزینه ها و نیاز اقتصادی خانوارها، اولویت برای زنان سرپرست خانوار، موضوع توانمند سازی است و بیشتر روی بحث توانمند سازی اقتصادی و مستمری این افراد باید تمرکز کرد.

اما بحث های سلامت روان، سلامت جسمی، آموزش سرپرست خانوار و فرزندان آنها و پرداخت هزینه کمک تحصیلی فرزندان، در بحث مسکن و جهیزیه فرزندان و حتی آموزش مهارت های زندگی برای سرپرست خانوار را نیز باید به طور مستمر در دستور کار قرار داد.

زنان سرپرست خانوار جزو اقشار آسیب پذیر جامعه به حساب می آیند

مریم نادری نیا؛ معاون امور اجتماعی بهزیستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: زنان سرپرست خانوار جزو اقشار آسیب پذیر جامعه به حساب می آیند، اجرای برنامه توانمندسازی نه تنها به اشتغال، افزایش سطح درآمد و کاهش وابستگی زنان سرپرست خانوار منتهی می شود، بلکه توانایی آن ها در حوزه های روان شناختی را نیز به دنبال دارد.

وی با اشاره به ماموریت های دفتر توانمندسازی خانواده بهزیستی جهت توانمندسازی و ارایه خدمات حمایتی به زنان افزود: افزایش و ارتقاء توانایی ها و مهارت های زیستی، روانی، اجتماعی و کیفیت زندگی این افراد و توانمندسازی خانواده های زن سرپرست برای بهبود شرایط زندگی از مهم ترین ماموریت این دفتر است.

اشتغال و امنیت اجتماعی زمینه ساز حفظ کرامت زنان سرپرست خانوار است

وی ادامه داد: فراهم آوردن زمینه های اشتغال جهت خانوارهای تحت حمایت سازمان، به منظور حفظ کرامت انسانی و ایجاد امنیت اجتماعی، اقتصادی و تأمین شرایط و موقعیت های پایدار برای خودکفایی نسبی آنان را نیز به دنبال دارد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان با اشاره به خدمات سرپرست خانوار تصریح کرد: پرداخت کمک های مستمر و غیر مستمر به جهت پاسخ به بخشی از نیازهای زیستی و ضروریات زندگی این خانواده ها نظیر ودیعه مسکن، مستمری، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان عضو خانواده‌های تحت حمایت آنان پرداخته می شود و خرید لوازم ضروری زندگکی و سرمایه کار انجام می شود.

وی گفت: یک مسیر رشدی از طریق اجرای برنامه های توانمند سازی نظیر غربالگری سلامت جسمی زنان، شرکت زنان سرپرست خانوار و اعضای آنها در دوره های آموزشی مهارتهای فنی و حرفه ای، کسب و کار و آماده سازی شغلی، مهارتهای زندگی در راستای مراقبت از سلامت روانی فرد و اعضای خانواده و دریافت تسهیلات اشتغال زایی و برخورداری از خدمات بیمه تامین اجتماعی و بیمه روستایی و عشایر هموار می شود.

اشتغال زنان سرپرست خانوار یک موضوع اساسی برای توانمندسازی آنها است

نادری نیا درخصوص اشتغال زنان اذعان کرد: اشتغال زنان سرپرست خانوار یک موضوع مهم و اساسی برای توانمندسازی آنها است و سازمان بهزیستی برای کمک به زنان سرپرست خانوار، برنامه‌های توانمندسازی در نظر گرفته است تا با اشتغالزایی و کسب درآمد و پایداری اشتغال، خروج آنها از چرخه حمایت با موفقیت انجام پذیرد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ با مشارکت خیرین به پنج هزار مددجوی سرپرست خانوار بسته های آموزشی و ماسک توزیع شد و از دیگر خدمات قابل ارائه به خانواده های تحت حمایت معافیت سربازی فرزندان ذکور، معافیت از پرداخت حق انشعاب آب، برق و گاز است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان خاطرنشان کرد: اولویت دولت بیشتر بر حمایت از زنان سرپرست خانواری است که به دلیل عدم توانایی مالی تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار می گیرند و رویکرد سازمان بهزیستی خودکفایی و ایجاد اشتغال پایدار این زنان است.


انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark