کمبود سرم؛ آخرین زخم دولت روحانی بر پیکر نظام سلامت کشور
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب: 18286
 
حسن روحانی در آخرین نطق تلویزیونی از اقدامات خود در امر مقابله با کرونا سخن میگفت؛ این در حالیست که شواهد و قرائن حاکی از آن است که وی نه تنها برای بهبود وضعیت کاری نکرد بلکه با سوء مدیریت کرونا را در کشور ماندگار و اوضاع را بدتر کرد.

 به گزارش لادیز؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز گذشته روحانی دفتر کارش را در پاستور تحویل رئیس جمهور جدید داد. مردم با توجه به گرانی های بی سابقه و مشقت در معیشت، از روز گذشته نفس آسوده ای کشیدند و شب گذشته سر راحت بر بالین نهادند.

حجت الاسلام حسن روحانی در حالی به واسطه اتمام دوره ریاست جمهوری هشت ساله اش رفت که به معنای واقعی کلمه برای حل و فصل معضلات کرونا در کشور که هر روز ابعادی تازه به خود می‌گیرد، کاری نکرد؛ فارغ از اینکه خود او در آخرین نطق تلویزیونی(12مرداد) و در سخنان ثقیل گذشته‌اش اقدامات بسیاری در حوزه مقابله با کرونا انجام داده؛ اما حقایق موجود که مثال انوار خورشید غیر قابل انکارند؛ حاکی از کم کاری، اهمال و بی خیالی او نسبت به وضع موجود در حوزه بحران کرونا است!

برای مثال به چند نمونه از کم‌کاری‌های او اشاره می شود که این تصور به اذهان مخاطبان متبادر نشود که این وجیزه متاثر از بغض و عداوت نوشته و منتشر شده؛ برای رفع این تصور در ادامه به سخنان، هشدارها و اظهارات برخی از دولتمردان و مسئولان با محوریت سوء مدیریت کرونا استناد خواهیم کرد.

 

ماجرای یک میلیارد یورو صندوق ذخیره؛ محکی برای شناخت 

اولین فاجعه ای که در زمینه مدیریت کرونا رخ داد پنهان کاری در تخصیص یک میلیارد یورویی بود که در روز 18 فروردین99 با موفقت مقام معظم رهبری از صندوق ذخیره ارزی به ستاد مدیریت و مقابله با کرونا برای مقابله با این بیماری اختصاص یافت.

اما در زمانی که حسن روحانی به عنوان رئیس و بالاترین مقام در ستاد ملی مقابله با کرونا حتی یک دقیقه را نباید از دست میداد؛ با اهمال کاری های فاحش زمان را از دست داد

عملکرد روحانی سعید نمکی وزیر بهداشت را به واکنش واداشت. وی در روز 15 اردیبهشت از تاخیر در پرداخت یک میلیارد یورو از صندوق ذخیره ارزی برای مقابله با کرونا که با موافقت مقام معظم رهبری و ابلاغ رییس جمهوری اعلام شده بود، گلایه کرد و در حساب توییتر خود نوشت: به لطف خدا و با جان‌فشانی همکارانم درمبارزه با کرونا از قدرتمندترین کشورها جلو افتادیم،  اما در مضیقه مالی و در مقایسه با آنها که میلیاردها دلار هزینه کردند، (همکارانم)  با حال خراب می‌پرسند حداقل یک میلیارد یورو صندوق (ذخیره ارزی)  چه شد؟ خبرش خراب‌تر کرد جراحت جدایی / چو خیال آب روشن که به تشنگان نمایی.

این ماجرا به خودی خود نشاندهنده این است که رئیس جمهور وقت مملکت تا چه اندازه برای صیانت و حفاظت جان هموطنان خود که با وعده های به سرانجام نرسیده به او رای داندن؛ مهم و حیاتی است.

تا به جایی که پنهان کاری در هزینه کرد این مبلغ تفحص از رئیس جمهور و مسئولان دست اندرکار در این داستان را رقم زد و در نهایت دیوان محاسبات مامور تدوین گزارشی در این مورد شد که ادامه ان موجب اطاله کلام است و...

 

 

چراغ سبز روحانی به مسافرت ها به رغم هشدار و مخالفت متخصصان

نکته بعدی رویکرد وی نسبت به سفرهایی بود که کارشناسان انجام سفرها را موجب اشاعه و گسترش بیماری دانسته بودند. روحانی در نشست 14 اسفندماه99 روسای کمیته‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا گفته بود که توصیه جدی متخصصان و مسئولان بهداشتی کشور عدم رفت و آمد غیر ضرور به ویژه برای افراد خطر پذیر است و بسیاری نگرانی ها که در خصوص شیوع بیماری با توجه به رفت و آمدهای نوروز وجود دارد؛ اما می‌توان با اتکا به مسئولیت پذیری جامعه و مردم حساسیتی که نسبت به حفظ سلامت وجود دارد و امیدوار بود که با رعایت دستورالعمل ها امکان تردد در ایام نوروز به شهرها با وضعیت آبی و زرد فراهم شود.

درنهایت سفرهای نوروزی و مناسبتی در چند نوبت و هر کدام با چراغ سبزی که روحانی در ابتدا نشان می داد موجب رخداد موج های مختلف در کشور شد به گونه ای که در حال حاضر سراسر کشور روزهای تلخ پیک پنجم را میگذرانند.

 

بی توجهی به هشدار مسئولان مبنی بر شیوع کرونای دلتا

در روزهای پایانی سال99 که خبر ورود کرونای انگلیسی از مرز خوزستان به کشور خبر ساز شد، اتخاذ تصمیم های عجیبی که موجب اعتراض متخصصان پرزشکی شد، مسافرت نوروزی به این منطقه را تسهیل کرد و همین عملکرد بخشی از شهرهای و استان های دیگر کشور را به کرونای انگلیسی مبتلا کرد و ایضا بی توجهی حسن روحانی به هشدار مسئولان و کارشناسان نسبت به حرکت کرونای دلتا از استان های جنوبی به سمت مرکز موجب همه گیری دلتا در بسیاری ازشهرهای کشور شد.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این رابطه گفته است:  6 اردیبهشت ماه نامه‌ای از طرف کمیسیون بهداشت و درمان به آقای روحانی رئیس جمهور نوشتیم و تاکید کردیم که مرزهای جنوبی و شرقی برای جلوگیری از ورود ویروس کرونای هندی بسته شود، اما متأسفانه به این هشدار ما نیز توجهی نکردند؛ تاکید کردیم که محدودیت‌ها در استان تشدید شود و حتی در نامه‌ای به وزیر بهداشت نسبت به عملکرد استاندار سیستان و بلوچستان در این حوزه انتقاد کردیم.

این بی توجهی به جایی رسیدکه به واسطه شیوع کرونا دلتا در اکثر شهرهای کشور ایرج حریر چی در روز 11 مرداد ماه عنوان کرد که در روزهای آینده شمار جان باختگان کرونایی در کشور از 200 تن به حدود 600 تا 800 تن خواهد رسید که می توان نتیجه این فاجعه را از کم کاری و بی توجهی رئیس کابینه و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا دانست.

 

وعده زمین مانده حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا

عدم حمایت از مشاغل آسیب دیده، کارگران روزمزد و غیر بیمه یکی دیگر از وعده های روحانی بود که با رفتن او روی زمین ماند است. در این مورد نیز بارها نمایندگان مجلس و سایر فعالان حوزه کارگری و بیمه با تذکرات شفاهی و مکتوب ضعف مدیریت دولت را یاد آوری کردند و هیچ پاسخی نشنیدند!

 

ادعای تعامل با جهان و بدعهدی کشورها در تحویل واکسن

یکی از شعارهای حسن روحانی تعادل و تعامل با جهان بود. این در حالی است که برخلاف اخباری که از خرید واکسن توسط دولت از کشورهایی مانند هند و چین حکایت داشت و مسئولان آمارهایی را براساس جدول زمانبندی برای واکسیناسیون عمومی اعلام می کردند؛ اما هرگز این اتفاق نیفتاد به گونه ای که بسیاری از افرادی که دوز اول واکسن را تزریق کرده بودند برای دریافت دوز دوم که دوهفته تا یک ماه بعد بود، به مشکل برخوردند و این مشکل گذشته از تشکیل صف های طولانی متقاضیان دریافت واکسن موجب انتقال و چرخش ویروس در بین افرادی می شد که در صف های طولانی چندین ساعت وقت تلف می کردند.


در نهایت مدیران و متولیان این حوزه از جمله رئیس جمهور در نطق های خود از بدعهدی طرف های قراداد مانند دولت هند و چین سخن می گفتند که به رغم دریافت مبالغ خرید واکسن برای تحویل واکسن از تعهد خود شانه خالی کرده اند!

 

صف های واکسیناسیون، جلوه ای از سرانگشت تدبیر رئیس دولت 

در رابطه با صف های طویل واکسیناسیون حجت الاسلام احمدحسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در سخنانی گفته بود: دولت باید برای جبران ضرر و زیان کسب و کارها در اثر شیوع کرونا اقدامات حمایتی لازم را انجام دهد؛ متاسفانه دولت به وظایف حمایتی خود از اصناف و مشاغل بیمه‌ای و غیر بیمه‌ای به خوبی عمل نکرده و خیلی از خانوارها و کسب و کارها در اثر شیوع کرونا متضرر شده اند.

در روز هفتم تیرماه، جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مردم تربت‌جام ، تایباد، باخرز و صالح آباد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توئیتی نوشته بودآمار افرادی که بطور کامل واکسن دریافت نموده اند به ۱/۵ میلیون نفر هم نمی رسد و موج پنج کرونا با ویروس هندی در حال گسترش است و صف های خجالت بار واکسن سالمندان  دیده می شود.

 

اوج سوءتدبیر و نا امیدی نایاب شدن سرم و دارو 

سوء تدبیر در مدیریت کرونا در دولت روحانی به جایی رسید که در آخرین روهای مسند نشینی او قبل از اتمام دوره اش در دولت دوازدهم زمزمه های کمبود و گرانی دارو به گوش می رسید. به طور طبیعی خود او و سایر مسئولان دولتی هر از گاهی با توسل به پوشش رسانه ها این اخبار را تکذیب می کردند و برخی تحریم های را علت مشکل دارو و کمبودها را به داروهای وارداتی منتسب می کردند.
اما این حقیقت تا به جایی عیان شد که چندی پیش خود مسئولان وزارت بهداشت نه تنها به کمبود دارو؛ بلکه نایاب شدن سرم را هم اذعان کردند. سرم هایی که همگی با امکانات موجود داخلی تولید می شدند. بنابراین مشخص شد که علت کمبود دارو سرم ، تحریم و بهانه های دیگر نیست، بلکه سوء مدریت است. سوءمدیریتی که در نهایت جان باختن هزاران شهروند بیگناه و بی دفاع را در پی داشت.
این در حالی است که زندگی و سلامت بسیاری از بیماران کرونایی تنها به واسطه نبود سرم در خطر است و بیمارستان ها مملو از بیمارانی است که همراهان آنها سراسر شهرها را زیر پا گذاشته اند به امید تهیه چند سرم !

 

اعتراض برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس به روحانی

ششم تیرماه سال جاری مرتضی محمودوند، نماینده خرم آباد در تذکر شفاهی خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه مردم در مدیریت کرونا بی‌پناه هستند،گفت: روزانه شاهد فوت بیش از صد نفر از هموطنان در اثر کرونا هستیم و این نشانه بی‌تدبیری در سیاست‌گذاری‌ها و عدم مدیریت است که باید به آنها رسیدگی شود.

 

حرف آخر

با این احوال باید از حسن روحانی سوال کرد که در کسوت رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا برای برون رفت از این بحران چه کاری انجام داده ای؟ تازه به نظر می رسد که اگر او دست بر روی دست می گذاشت و به سکوت اختیار می کرد به مراتب اوضاع کرونا در کشور به مراتب بهتر بود تا اینکه با ممانعت در پرداخت یک میلیارد دلار کمک صندوق ذخیره ارزی و باز گذاشتن راه برای مسافران در نوروز مناسبت ها یک تنه آمار کرونا را در جهت عکس ارتقا دهد!

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark