گزارشی از مرگ تدریجی یک زندگی
مواد مخدر صنعتی سوغات مرگبار سوداگران مرگ برای تباهی جوانان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۱
کد مطلب: 12155
 
امروزه تغییر گرایش نوع مصرف از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی تهدیدی بسیار جدی برای جامعه محسوب می شود.
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در زمینه ‏هاى مختلف مى‌ شود.
عوامل اجتماعی بسیار زیادی در گسترش اعتیاد دخیل هستند که در ذیل به صورت مجزا مورد بررسی قرار می گیرند . بررسی مجزای این عوامل به معنی عدم ارتباط آنها با یکدیکر نیست بلکه این عوامل کاملاً درهم تنیده اند و صرفاً به منظور تسهیل بررسی بین آنها چنین تفکری به عمل آمده است .
بیکاری به عنوان یک مسئله اجتماعی زمینه مساعدی برای انحرافات اجتماعی به ویژه اعتیاد است . افراد بیکار بیشتر وقت خود را در قهوه خانه ، تریا و مراکز تفریحی می گذرانند و بر اساس آمار این اماکن بهترین و مناسبترین جا برای فروش و مصرف مواد مخدر است . از طرف دیگر مواد مخدر گروه زیادی را به عنوان توزیع کننده به خدمت می گیرد که این افراد اکثراً بیکار هستند . دسترسی آسان به مواد مخدر در کنار ضعف شخصیتی ، هنجارهای نادرست و زندگی در محیط های آلوده از نظر وجود شرایط جرم زا دست به دست هم داده و باعث کشیده شدن فرد به سوی استعمال مواد مخدر می شود .
امروزه تغییر گرایش نوع مصرف از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی تهدیدی بسیار جدی برای جامعه محسوب می شود.
اصلی‌ترین راه مبارزه با مواد مخدر، خشکاندن ریشه اعتیاد و برچیدن زمینه و انگیزه آن در نسل جوان است. وقتی جامعه‌ای آگاهانه از مصرف مواد مخدر رویگردان شود و با شبکه های فروش و توزیع مواد مخدر به مبارزه برخیزد و دست به افشاگری بزند، بازار مواد مخدر، مشتریان خود را از دست می‌دهد و پدیده خانمان سوز اعتیاد به عنوان یک ضد ارزش از جامعه رخت برمی بندد.
  مفیدترین و ثمربخش ترین نهاد اجتماعی برای دور نگهداشتن جوانان از اعتیاد، خانواده است. دولت باید نسبت به آموزش خانواده ها اقدامات لازم را به عمل آورد.
آگاه ساختن فرزندان، غنی سازی اوقات فراغت جوانان، توجه به خواسته های منطقی نسل جوان، برقراری رابطه عاطفی در خانواده و تشویق فرزندان به انجام فرایض دینی  از جمله راه کارهای پیشگیری از اعتیاد جوانان است.
عبدالحمید ریگی دوست ناباب من را اولین بار خودش مداد بعد پول کی گرفت  و معتاد شدم 9 سال اعتیاد دارم کعتاد کراک هستم به اخر خط رسیده بودم تصمیم گرفتم ترک کنمنمی خوام کارتن خواب بشم در خرابه ها افتاده بودم بیکاری باعث معتاد شدنم شد تا ابتدایی خواندم  کسانی گه اعتیاد دارند برای ترک به کمپ مراجعه کنن
(ع- ریگی) جوانیست که بیش از 9 سال در دام اعتیاد گرفتاربوده است واکنون برای نجات از این بلای خانمان سوز به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کرده تا بتواند دوباره سلامتی خود را بدست آورد.
وی درباره چگونگی روی آوردنش به اعتیاد می گوید: دوستان ناباب عامل اصلی بدبختی من شدند وقتی به خاطر بیکاری به خوشگذرانی با دوستانم روی آوردم برای اولین بار مصرف کراک را به من پیشنهاد کردند روز های اول مواد را رایگان در اختیارم می گذاشتند اما پس از معتاد شدن برای هر بار مصرف باید پول آن را پرداخت می کردم.
وی افزود: اعتیاد باعث روی گردانیم از خانواده شد به خرابه های اطراف شهر پناه بردم و در خرابه ها زندگی می کردم زندگی که نمی شود گفت در واقع روز به روز به مرگ نزدیکتر می شدم.
وی خاطرنشان کرد: خوشحالم که اکنون برای ترک به کمپ آمدم نور امیدی تازه برای ادامه زندگی در دلم روشن شده است،میخواهم اشتباهاتم را جبران کنم و امیدوارم باز هم خانواده و بستگانم من را بپذیرند.
Share/Save/Bookmark