انتقاد اصلاح طلبان از دولت بالا گرفت/ فعالیت زیر پوستی پروژه "عبور از روحانی"
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۹
کد مطلب: 15521
 
عده ای از اصلاح طلبان معتقد هستند که برای شانه خالی کردن از زیر اشتباهات دولت باید از تا می توانند عملکرد دولت را نقد کنند؛ این گروه در برخی موارد حتی یک گام هم از منتقدان دولت جلوتر برداشته و خود را در کانون مطالبات مردم از دولت قرار می دهند.
به گزارش پایگاه خبری لادیز،طی ماه های گذشته و از اوایل سال 97 با افزایش قیمت ها و عدم مدیریت صحیح بازار از سوی دولت نارضایتی های مردمی از دولت بالا گرفت؛ بسیاری از بازیگران و فعالین در عرصه سیاست از رای خود به روحانی اعلام پشیمانی کردند.

در همین راستا اصلاح طلبان که قبل از این اتفاقات همواره از دولت و سیاست های روحانی حمایت کرده بودند در یک چرخش 180 درجه موضع خود در قبال دولت را تغییر دادند؛ به اعتقاد بسیاری از آنها یان چرخش برای بقای اصلاحات ضروری به نظر می رسد.

برای حفظ بدنه اجتماعی ناگزیر از انتقاد هستیم

سعید شریعتی یکی از فعالین سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصلاح طلبان تلاش می‌کنند با انتقاد از دولت بدنه اجتماعی خود را حفظ کنند اذعان داشت: تا جایی که من اطلاع دارم تمام تلاش اصلاح‌طلبان برای حفظ بدنه اجتماعی خود است  این خصلت مخصوص همه جریان‌های سیاسی است که برای جذب آرای مردم و پایگاه اجتماعی خود در هر شرایطی تلاش کنند.

این عضو مرکزی جبهه منحله مشارکت با اشاره به وعده هایی که دولت قبل از روی کار آمدن خود به مردم داده بود عنوان کرد: حل مشکلات اقتصادی امروز در گروه عمل کردن دولت به وعده های خودش است.

شریعتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر دولت از اعضای کابینه خود گلایه دارد چرا آنها را تاکنون تغییر نداده و یا با آنها برخورد نکرده است اظهار داشت:  به هر حال دولت مجموعه ای از اولویت ها را در دستور کار خود قرار داده است؛ این سوال اصلاح طلبان از دولت هم هست که وقتی دولت نسبت به وزرای خود انتقاد دارد چرا آنها را تغییر نمی‌دهد.

وی همچنین گفت: ما هم میشنویم که دولت از تعدادی از اعضای کابینه خود ناراضی است و آن ها را در راستای پیشبرد اهداف خود نمی بیند، ولی مجموعه شرایط کشور را باید مد نظر قرار داد به طوری که در ماه‌های اخیر با مشکلات فراوانی مواجه بوده ایم. و شاید تغییرات عمده در دولت به این مشکلات بیافزاید.

 

عملکرد روحانی در یک سال اخیر تغییر کرده است/ اصلح طلبان «حامی-منتقد» روحانی اند

علی باقری، رئیس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی هم در تشریح عملکرد دولت و نارضایتی های اصلاح طلبان از دولت گفته است: عملکرد روحانی به‌خصوص در یک سال اخیر، از نگاه اصلاح‌طلبان، نقاط ابهام و اشکال فراوانی وجود دارد. یعنی آن چه در یک سال اخیر انجام دادند، در نوع چیدمان کابینه و نوع ادبیات و مواضع، نقدهای جدی به روحانی وارد می‌کند. تصور می‌کنیم که روحانی در همین شرایط، محدودیت‌ها و «هر روز یک بحران» که از دوره اصلاحات هجمه‌ها سخت‌تر و سنگین‌تر شده است، می‌توانست با انتخاب‌های درست‌تر چه انتخاب وزرا و معاونان، چه انتخاب سیاست‌ها و چه انتخاب صحیح ادبیات و دیالوگ و... بهتر عمل کند؟

وی با بیان اینکه از این منظر، اصلاح‌طلبان «حامی-منتقد» روحانی و دولت هستند گفته است: اصلاح‌طلبان در عمل، بی کم و کاست باید سیاست اتحاد و انتقاد را پیگیری کنند. نحله‌هایی از اصلاح‌طلبان به عرصه اتحاد کامل با دولت روحانی غلتیده‌اند، اما به خود اصلاح‌طلبان هم نقد وارد است که هنوز نتوانسته‌اند در مناسباتشان با دولت، به یک نقطه درست و صحیحی برسند. به نوعی همچنان رودربایستی دارند. در این بین برخی به ورطه اتحاد کامل با دولت وارد شدند و عده‌ای هم بدون توجه به شرایط کشور غیرمنصفانه به نقد دولت روی آورده‌اند که اکنون هر دو طیف‌ها را در اصلاح‌طلبان داریم.

جهانبخش خانجانی، فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه دولت باید یاد بگیرد به خاطر اشتباهاتی که داشته از مردم عذرخواهی کند عنوان کرد: هنوز اصلاح طلبان از دولت فاصله نگرفته اند ولی انتقاداتی هم به دولت دارند؛ اعتقاد ما این است که هنوز هم پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان در میان مردم قوی است ولی اینکه اگر دولت به تعهداتی که به مردم داده عمل نکند پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان لطمه می بیند امری مسلم است.

خانجانی خاطرنشان کرد: اصلاح طلبان ناگزیر هستند دولت را به واسطه خطاهایی که دارد نقد کنند تا از یک طرف هم دولت خطاهای خود را جبران کند و از طرف دیگر پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان از دست نرود.

 

بار اصلی مشکلات بر دوش قشر ضعیف و متوسط جامعه قرار دارد

مرتضی سجادیان فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم در مصاحبه ای مدعی شده است که آزمون و خطا کردن دولت در شرایط اقتصادی امروز کشور که  بار اصلی مشکلات بر دوش قشر ضعیف و متوسط جامعه قرار دارد، قابل قبول نیست.

سجادیان با ابراز اینکه آزمون و خطا کردن دولت در شرایط اقتصادی امروز کشور که  بار اصلی مشکلات  بر دوش قشر ضعیف و متوسط جامعه قرار دارد، قابل قبول نیست، گفت: بی‌تدبیری دولت در هر بخشی موجب می‌شود که مردم این بی‌تدبیری را از چشم نظام ببینند که این موضوع مسئولیت دولت را برای ساماندهی چالش‌های پیشِ‌روی کشور سنگین‌تر می‌کند، چراکه این نظام و انقلاب حاصل خون شهدایی است که برای استحکام و بقای آن از خانواده و جان خود گذشتند.

در چند ماه گذشته شدت انتقادات از دولت از سوی اصلاح طلبان زیاد شده است؛ اما چند دیدگاه میان اصلاح طلبان قابل تأمل است؛ عده ای از اصلاح طلبان معتقد هستند که برای شانه خالی کردن از زیر اشتباهات دولت باید از تا می توانند عملکرد دولت را نقد کنند؛ این گروه در برخی موارد حتی یک گام هم از منتقدان دولت جلوتر برداشته و خود را در کانون مطالبات مردم از دولت قرار می دهند.

اما عده ای دیگر معتقد هستند نباید همه پل های پشت سر را خراب کرد و به صورت کج دار و مریز اگرچه در برخی موارد از سیاست های دولت حمایت و پشتیبانی می کنند اما لازم است گاهی دولت طعم انتقادغیر مستقیم را هم بچشد.

با توجه به مشکلات و درگیری هایی که در شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان به وجود آمده است هنوز مشخص نیست که راهکار اصلاح طلبان برای انتخابات پیش رو چه خواهد بود؛ آنها تلاش می کنند از زیر بلیط اعتدال خارج شوند اما آیا خروج از دایره اعتدال می تواند باعث استقلال اصلاح طلبان بشود و یا خیر؟

انتهای پیام/ط

Share/Save/Bookmark