کارشناس سیاسی:
تحقق عدالت و مطالبه‌گری از اهداف اصلی بیانیه گام دوم انقلاب است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۴
کد مطلب: 19446
 
جواد سرگلزائی با بیان اینکه بیانیه گام دوم، نقشه راهی است که باید تبیین و تفسیر شود، گفت: امید بخشی، اعتماد و عزت نفس، فهم استقلال و آزادی، تحلیل واقعی کارنامه انقلاب اسلامی، رواج سبک زندگی انقلابی از جمله مؤلفه‌های گام دوم انقلاب است.
به گزارش لادیز؛ به نقل از عصرهامون؛ با اشاره به تولید علم و پژوهش با احساس مسولیت و بمثابه یک جهاد در گام دوم انقلاب افزود: حوزه علم و پژوهش دارای فرایندی پویا و فعال است از طریق علم به سوالات جامعه پاسخ داده می‌شود.

وی افزود: جامعه ای که می‌خواهد پیشرو و الگو قرار گیرد نیازمندی های جدید را شکل می دهد علم می‌تواند با پاسخ های خود به این نیازها باعث ریل‌گذاری و متمرکز شدن تلاش‌ها و کوشش‌های ها برای ساخت جامعه پیشرو شود احساس مسئولیت و تعهد جهت پاسخ به نیازهای جامعه و رفع آنها همان تلاش و کوششی است که انسان در راه خدا و برای رضای او که همان جهاد است جهت نیل به جامعه سعادتمند انجام می دهد.

این کارشناس سیاسی با اشاره به برجسته کردن ارزش های معنوی و اخلاقی که یکی از موارد مهم در رسیدن به گام دوم انقلاب در جامعه است، تصریح کرد: ارزش ها و هنجارهای اخلاقی با توجه به تاثیرات فراوان آنها در خَلق و خُلق انسان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است هرگونه عمل که در آن فرد نیت خود را جز خدا خالص کند نتیجه آن منفعتی عام برای جامعه است.

وی ادامه داد: چنانچه اگر فرد در ابتدای مسیر، خود را یکه و تنها ببیند این توکل به خدای متعال است که می تواند به یاری او بیاید اعتقاد و ایمان راستین داشتن به توکل و اخلاص، انسان را هیچ موقع از حالت ثبات خارج نمی کند و این عزت نفس راهگشای حل مشکلات فردی و اجتماعی خواهد شد.

سرگلزائی ایجاد اقتصاد قوی، درون زا و مولد با تکیه بر اقتصادهای دانش بنیان را بعنوان یک نکته کلیدی تعین کننده عنوان کرد و گفت: جوامع پیشرو بشری تاکنون مدل های اقتصادی گوناگونی مثل کشاورزی و یا اقتصاد صنعتی را پشت سر گذاشته اند و اکنون به سمت اقتصاد دانش بنیان در حال حرکت هستند، اقتصادی که در آن بر اهمیت مهارت در اقتصاد خدماتی تاکید می کند.

وی اذعان کرد: در این نوع اقتصاد کسب و کارها مبتنی بر فناوری است و برای ایجاد ارزش افزوده از دانش استفاده می شود بر اساس آمارها بازگشت سرمایه در اقتصاد های دانش بنیان حدود ۳ برابر اقتصادهای مبتنی بر کشاورزی و دوبرابر اقتصادهای صنعتی است حرکت جامعه به سمت اقتصادی با بازدهی بالا زمینه را برای رفاه و دارا شدن از اقتصادی پویا فراهم می کند. امروزه اقتصاد نقش تعیین کننده ای را در بعد داخلی و خارجی کشورها ایفا می کند.

وی با اشاره به عدالت، رفع محرومیت ها و مبارزه با فساد در گام دوم انقلاب تاکید کرد و ادامه داد: عدالت به معنای هر چیزی را در جای خودش گذاردن است که بعضاً با تعریف تساوی و مساوات اشتباه گرفته می‌شود.

کارشناس سیاسی یادآورشد: رعایت عدالت در تخصیص منابع برای رفع نیاز بخش های مختلف جامعه باعث رفع محرومیت ها خواهد شد اما متاسفانه زمانی که تعریف عدالت با تعریف تساوی اشتباه گرفته می‌شود تغییری را نمی تواند شکل دهد چرا که رفع عقب ماندگی یک بخش جامعه و رساندن آن به بخش پیشرو جامعه با تخصیص مساوی منابع امکان پذیر نیست از طرف دیگر فساد زمانی رخ می‌دهد که از این منابع درست تخصیص داده نشده ظرفیت‌هایی را برای مقاصد شخصی ایجاد کنیم خلاف ِکاری که خود باعث و بانی ایجاد محرومیت ها است.

وی اظهار کرد: استقلال و آزادی از خواسته های فطری و درونی انسان است که طبعا همه انسان‌ها به صورت غریزی به دنبال آن هستند 2 گوهری که برای رسیدن به آن حاضرند مشقت های فراوانی را تحمل کنند در بعد اجتماعی هم اکثر جوامع از این قاعده مستثنا نیستند و برای رسیدن به این آرمانها از هیچگونه تلاشی دریغ نخواهند کرد و برای حفظ آن از جان خود مایه می‌گذارند.

وی ادامه داد: در طول تاریخ موارد بسیاری را داریم که برای آزادی و آزادی خواهی تلاش های فراوانی را بروز داده اند به طور مثال می توان به کشور های مستعمره در تاریخ معاصر اشاره کرد که برای کسب آزادی و استقلال راه بسیار دشواری را طی کرده اند.

سرگلزائی با اشاره به عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن به عنوان شاخه هایی از اصل عزت، حکمت و مصلحت در روابط بین الملل، بیان کرد: دیپلماسی بازوی تنظیم کننده روابط بین الملل برای کشورهاست دیپلماسی هنر مدیریت تعامل با کشورهای نظام بین الملل و حل اختلافات با آنان می باشد تا از طریق آن بیشترین منافع برای کشور به دست آید اصل قرار دادن عزت، حکمت و مصلحت به مانند فانوس‌دریایی که مسیر ساحل را به کشتی های گرفتار در تلاطم دریا نشان می‌دهد، چهارچوب و اسلوب دستیابی به منافع ملی را نمایان می کند.

وی گفت: منشأ سبک زندگی جوامع بشری ریشه در اعتقادات و باورهای آنان دارد سبک زندگی اسلامی که مبتنی بر آموزه های دین مبین اسلام است توانسته نزدیک به پانزده قرن خود را حفظ کند و هویت مشخصی را شکل دهد یکی از مولفه‌های جوامع مسلمان همین هویت اسلامی است که بعد از نزدیک به ۱۵ قرن هنوز فعال و پویا باقی مانده است.

کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: سبک زندگی و هویت اسلامی بعد از رنسانس خود را مواجه با سبک زندگی غربی دیده است که به دنبال شکل دادن هویت جدید در جوامع خارج از مرزهای خود می باشد تلاش های هویت سازی بر اساس سبک زندگی غربی در جوامع اسلامی متاسفانه منجر به بحران هویت در بین جوانان مسلمان شده که زمینه انحرافات اجتماعی را مساعد خواهد کرد برای مقابله با این پدیده باید سبک زندگی با عزت اسلامی به صورت عملیاتی در میان جوانان جامعه تعریف و تبیین شود تا از این رهگذر جوان جامعه بتواند هویت‌یابی درستی منطبق بر عقلانیت و ارزش ها و و هنجارهای جامعه انجام دهد.

انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark