سیلاب شهر پلدختر را از دسترس خارج کرد/ همه امکانات سپاه در اختیار ستاد بحران لرستان قرار گرفت/ قربانیان سیل در لرستان به 5 نفر رسید+فیلم و عکس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۵۲
کد مطلب: 17097
 
مرکز لرستان در محاصره سیل قرار دارد، پلدختر زیر آب رفته است، دورود در انتظار سیلاب سیلاخور بر خود می‌لرزد، سیل 5 کشته به‌جای گذاشته، تعداد زیادی از اهالی لرستان در محاصره قرار دارند و آسمان همچنان می‌بارد.
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛با آغاز سامانه بارشی شاهد بارش های شدید برف و باران در بسیاری از شهرستان های استان لرستان هستیم به طوری که طغیان رودخانه ها، سرریز شدن سدها سبب شده تا بسیاری از روستاها و خانه ها در محاصره سیلاب قرار گیرند.

امدادرسانی بی‌وقفه نیروهای بسیجی و گروه‌های جهادی به مناطق سیل زده لرستان

بر اساس این گزارش پس از بارندگی شدید و طغیان رودخانه ها، سیل در شهرها و روستاهای استان لرستان جاری شد که وضعیت این استان را به مرز بحران رسانده است.

در همین راستا سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج اعلام کرد: همه نیروهای بسیج در استان لرستان و گردان‌های عملیاتی و گروه‌های جهادی و امدادی که از روز های قبل در حالت آماده باش بودند بی وقفه در حال امداد رسانی به مناطق سیل زده لرستان هستند.

وی با اشاره به شدت یافتن بارندگی ها در ساعات گذشته در این استان تصریح کرد: سپاه های استانی معین لرستان هم وارد عمل شده اند و تمام تلاش خود را برای خدمت رسانی به مردم در این استان به کار بسته اند.

سردار غیب پرور با بیان اینکه حضور به موقع نیروهای بسیج و سپاه در برخی استان‌ها مانع از بالا رفتن خسارت ها شده است تصریح کرد: همزمان در استانهای سیل زده شمال و جنوب غرب کشور روند امداد و خدمت رسانی ادامه دارد و وارد فازهای جدید متناسب با پیشرفت کار شده است.

 

سیلاب شهر پلدختر را از دسترس خارج کرد؛ هیچ خبری از حال مردم نیست

نماینده ویژه استاندار و ستاد بحران در شهرستان پلدختر گفت: بر اساس اعلام هواشناسی تا ساعت ۵ صبح بارندگی است، شدت بارندگی به‌گونه‌ای است که علی‌رغم نیاز به امدادرسانی از طریق بالگرد، امکان پرواز بالگرد وجود ندارد.

وی افزود: متأسفانه از ساعت ۳ بامداد ارتباط خطوط تلفن و بی‌سیم شهرستان پل‌دختر قطع شد و بیش از نیمی از بخش غربی شهرستان پل‌دختر زیرآب رفته است.

نماینده ویژه استاندار همچنین گفت: تعدادی از خانواده‌های روستای بابازید علی‌رغم هشدارها و اطلاع‌رسانی متأسفانه به این هشدارها توجه نکردند و به علت آبگرفتگی روستا به پشت‌بام خانه‌ها پناه برده‌اند و در محاصره سیلاب هستند.

وی با بیان اینکه هنوز آمار و ارقامی از تلفات در شهرستان پل‌دختر وجود ندارد، تصریح کرد: جهت نجات افرادی که در روستای بابازید در سیلاب محاصره‌شده‌اند، شرایط جوی اجازه پرواز بالگرد را نمی‌دهد این در حالی است که کلیه دستگاه‌های امدادی برای نجات جان این افراد باید تلاش کنند.

 

قربانیان سیل در لرستان به 5 نفر رسید

 بر اثر سیلاب و بارش های شدید باران و سیلابی شدن، متاسفانه تعداد جانباختگان سیل در لرستان به 5 نفر رسید و همچنان وضعیت در برخی از شهرستان ها بحرانی اعلام شده است. 

 

سیل

اکثر محورهای استان مسدود شده است

سرهنگ مرتضی چغلوند رئیس پلیس راه لرستان با اشاره به آخرین وضعیت راه های استان افزود: بر اثر وقوع سیلاب و رانش کوه اکثر محورهای استان مسدود شده است.

وی اضافه کرد: محور خرم‌آباد- کوهدشت، خرم‌آباد- چگنی، خرم‌آباد- پل‌دختر، پل‌دختر- کوهدشت و بلعکس، خرم‌آباد- بروجرد و بلعکس و همچنین بخش ازنا به خرم‌آباد ، محور سپیددشت- خرم‌آباد، خرم‌آباد- زاغه، الیگودرز- دورود، ازنا- دورود، الیگودرز- اصفهان و ازنا- شازند،آزادراه خرم‌آباد- پل زال و همچنین محور پل‌دختر به آزادراه نیز بر اثر ریزش کوه مسدود شده است.

به گفته وی در گردنه‌های استان بارش شدید برف سبب انسداد این مسیرها شده است.

سیل

بحران در دورود و پلدختر

اما بحران اصلی در شهرستان دورود است به طوری که سد مروک سرریز شد و نماینده ویژه استاندار لرستان در دورود از سرریز کردن سد «مروک» خبر داد و گفت: بحران در شهرستان دورود طی دو تا سه آینده آغاز می‌شود.

وضعیت در شهرستان پلدختر و معمولان بحرانی اعلام شده و بارندگی های سیل آسا و طغیان رودخانه کشکان ارتباط تلفنی شهر پلدختر را با سایر نقاط به طورکامل قطع کرد.

سیل

همچنین بر اثر سیلاب روستای ناصروند از توابع بخش مرکزی خرم آباد به دلیل طغیان رودخانه های تاف و کاکاشرف در محاصره کامل آب قرار گرفته است و راه دسترسی به این روستا کامل قطع شده و  لوله آب شرب این روستا قطع شده است.

 

فیلم/ سیل شدید در دره کوروش خرم آباد

 

فیلم/  وضعیت شهر پلدختر و معمولان بحرانی است

خسارت به بیش از ۳۶۰۰ واحدمسکونی

مسعود رضایی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان عنوان داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان در راستای انجام  وظایف و رسالت خود در زمان وقوع بحران همگام با ستاد مدیریت بحران استان با تمام توان و تجهیزات خود وارد عمل شده است.

رضایی افزود: ماشین‌آلات سنگین بنیاد مسکن لرستان در ساعات اولیه وقوع سیل در اختیار ستاد مدیریت بحران استان قرار گرفته و بمنظور بازگشایی و پاکسازی محورهای مسدود شده بر اثر سیل در شهرستان‌های خرم آباد، دلفان، پلدختر، رومشکان و منطقه گردشگری بیشه به محورهای آسیب دیده از سیل اعزام شدند.

 

سیل

وی عنوان داشت: کار ارزیابی خسارت واحدهای آسیب دیده ازسیل در ۱۱ شهرستان لرستان به انجام رسیده که جمعا بالغ بر سه هزار و ۶۰۰ واحد از سیل اخیر دچار خسارت شده‌اند که از این تعداد ۷۷۳ واحد آن مربوط به واحدهای شهری بوده که یکصد و دو واحد آن احداثی و مابقی تعمیری می‌باشند.

مدیر کل بنیاد مسکن لرستان با اشاره به آسیب دیدن بالغ بر دو هزارو ۸۰۰ واحد مسکونی روستایی در سیل اخیر افزود: از این تعداد یک هزارو ۷۲۰ واحد احداثی و یک هزار و ۱۶۵ واحد آن نیازمند تعمیر می باشند.

رضایی با اشاره به موج دوم بارندگی در استان لرستان افزود: پیش بینی می‌کنیم آمارهای اعلام شده از خسارات وارده به ۲ برابر افزایش یابد.

وی ادامه داد: تعداد خانوارهای روستایی در لرستان یکصد و ۷۳ هزار بوده که یکصدو ۵۳ هزار مسکن روستایی در روستاهای استان موجود می باشد که از این تعداد یکصدو سه هزار واحد از تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی بهرمند شده اند و تعداد ۵۰ هزار واحد مسکن روستایی نیازمند مقاوم سازی می باشند .

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با این عنوان که تعداد ۴۹ روستا در لرستان دچار رانش شده‌اند افزود: بمنظور جلوگیری از بروز تلفات جانی تعداد ۶ روستا تخلیه شده که با استفاده از چادرهای هلال احمر اسکان موقت شده‌اند.

رضایی عنوان داشت: در بخش زیرساخت‌های اجرای طرح هادی،بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان خسارت وارد شده است که امیدواریم با اعتبارات پیش بینی شده دولت، خسارات وارده به زیرساخت‌های طرح هادی در روستاهای استان جبران شود.

 

همه امکانات سپاه در اختیار ستاد بحران لرستان قرار می‌گیرد

سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران در سفر به استان لرستان و در بازدید از سر مروک در جمع خبرنگاران اظهارداشت: همه امکانات سپاه پاسداران و موسسات قرارگاه سازندگی سپاه در اختیار مدیریت بحران لرستان قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه وضعیت نگران کننده‌ای وجود ندارد و ضروری است تا با توجه به وضعیت بارشها و سیلابی شدن در برخی از استانها و شهرستانها، مردم با مسئولان همکاری کنند.

سردار سلامی تصریح کرد: همه تجهیزات سپاه و نیروی انسانی در قرارگاه سازندگی، نیروی زمینی، هوا و فضا برای خدمت رسانی بسیج شده‌اند.

به گفته وی دستگاه‌های مسئول تلاش می کنند که جریان آب به نحو مناسب مدیریت شود که کمترین خسارت را داشته باشیم و این نیازمند همکاری با همدیگر و هوشیاری به موقع و توجه به هشدارهاست.

وی بیان کرد: نیروی بسیج و سپاه در استان هایی که درگیر سیل شده اند از همان ابتدا وارد عمل شده و برای کمک به سیل زدگان همه تلاش خود را به کار گرفته اند.

سیل

استاندار لرستان: عدم اراده جدی وزارت نیرو برای سد معشوره

سید موسی خادمی در جلسه ستاد مدیریت بحران که با حضور معاون اول رئیس جمهور در استانداری برگزار شد اظهار داشت: در تخصیص آب به استان لرستان ظلم شده چرا که 105 میلیون متر مکعب آب را نمی توان خارج کرد.

وی اضافه کرد: 12 میلیون متر مکعب ظرفیت، نیازمند 2 هزار میلیارد تومان است  و با این حال ظرفیت باز هم به 500 میلیون متر مکعب نمی رسد.

به گفته وی وزارت نیرو اراده جدی برای سد معشوره ندارد و امسال 25 میلیارد تومان اگر برای این سد اعتبار در نظر گرفته می شد با حجم ذخیره 270 میلیون متر مکعب قطعا اثر گذار بود.

استاندار لرستان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع سیل افزود: در خرم آباد اگر پل های موقت برداشته نمی شد حجم آب بر اثر بالا آمدن ممکن بود خسارت های بسیار سنگینی را وارد کند.

به گفته وی در حال حاضر بیشترین مشکل سیلاب مربوط به شهرستان های پلدختر، کوهدشت و چگنی است که باید برای رفع مشکلات در این شهرستان اقدامات جدی صورت گیرد و در همه شهرستان های استان لرستان آبها از طریق چشمه ها تامین می شود و متاسفانه هیچ سدی برای تامین آب شرب نداریم.

وی بیان کرد: تامین آب اراضی کشاورزی حدود 46 درصد است و 23 درصد حفظ سدهای پایین دست نیاز اصلی ماست و ضروری است تا پروژه سدسازی در استان لرستان آغاز شود.

به گفته وی هم اکنون بهترین هدیه از سوی معاون رئیس جمهور، دستور سریع به وزارت نیرو در تخصیص اعتبارات برای حوزه کرخه و کانون است.

خادمی تصریح کرد: مصوبه توسعه مناطق شرق و غرب سود تسهیلات بانکی 50 درصد و دوره بازگشت سرمایه نیز 5ساله است که استان لرستان جزء سه استان توسعه نیافته است اما متاسفانه جزء این مصوبه نیست.

وی بیان کرد: ضروری است تا تسهیلات مورد نیاز به استان لرستان پرداخت شود تا بخشی از این مشکلات برطرف شود.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان: دولت برای پرداخت خسارت لرستان را نادیده نگیرد

آیت اله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان در جلسه ستاد مدیریت بحران که در استانداری برگزار شد اظهار داشت: سیل های اواخر اسفند و فروردین ماه امسال در برخی از استانها و لرستان خسارت هایی را بر جای گذاشت اما در استان لرستان آمادگی دستگاه ها، اطلاع رسانی مداوم و آگاهی ها سبب شد تا تلفات جانی کاهش یابد.

وی اضافه کرد: در استان لرستان بر اثر سیلاب چند روز گذشته خسارت های زیادی به زیرساختها وارد شد و میزان خسارتها بیش از آن چیزی است که اعلام شده است.

به گفته وی وقوع سیل سبب شد تا ضعف ها، کمبودها و موارد آسیب زا و کارهای غیر کارشناسی مشخص شود و در برخی از شهرستانها کمترین امکانات برای مقابله با بحران و سیل وجود دارد که ضروری است از این تجربه و امتحان درس گرفت و کمبودها و ضعفها جبران شود.

آیت اله میرعمادی تصریح کرد: در سیل اخیر نیروهای مسلح، مردمی و نیروهای جهادی وارد عمل شدند و به کمک سیل زدگان شتافتند.

آیت اله میرعمادی خاطر نشان کرد: با 2 یا سه میلیون تومان وام بلاعوض مشکلی حل نمی شود و نیاز است که یک مصوبه امیدبخش برای مردم استان لرستان در نظر گرفته شود.

به گفته وی در استان لرستان از همان ابتدا اقدامات جهادی صورت گرفت اما نباید این اقدامات مانع شود که لرستان در مقایسه با سایر استانها نادیده گرفته شود.

وی بیان کرد: مردم انتظار دارند که به مشکلات آنها رسیدگی شود و باید جواب نجابت مردم را نجیبانه و کریمانه داد و مشکلات آنها بررسی و رسیدگی شود.

 

معاون رئیس جمهور: از مردم لرستان عذرخواهی می کنم

اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهور در سفر به لرستان برای بازدید از مناطق سیل زده، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در استانداری برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از استان های کشور درگیر سیل هستند به طوری که سیستان و بلوچستان که کم ترین بارشها را در کشور داشته، هم اکنون بر اثر بارشها راه های زیادی از روستاها قطع شد و بیشترین بارشها مربطو به جنوب غرب و جنوب کشور بود و استان لرستان نیز درگیر سیلاب شده است.

به گفته وی تلاش کردیم وزراء به استان سفر کنند و رئیس جمهور با علاقه زیادی دوست دارد که به همه استان ها برود و در سختی ها با مردم همدردی کند و اگر در راستای سفر مسئولین به لرستان تاخیر شده، از مردم لرستان عذخواهی می کنم و در دولت هیچ کس نیست که بین مردم لرستان و مردم سایر نقاط کشور تفاوت قائل شود و ما وظیفه داریم که مشکلات را حل و فصل کنیم.

 وی تصریح کرد: باید تلاش کرد تا میزان خسارتها کاهش یابد و اولویت اول این است که تلفات جانی و انسانی نداشته باشیم چرا که جان مردم برای ما مهم است.

 

سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان به میدان آمد

نیروی های وظیفه، بسیجی و پاسدار ازهمان ابتدا برای امدادرسانی به مناطق خسارت دیده ناشی از بارندگی های سیل آسا وارد عمل شده و برای کمک به سیل زدگان همه تلاش خود را به کار گرفته اند.

فرماندهان سپاه های شهرستانی به همراه تمام پاسداران و بسیجیان در مناطق آسیب دیده حضور دارند و در حال ارائه خدمات امدادی به مردم هستند.

در حال حاضر گردان های بیت المقدس و امام علی(ع) به مناطق سیل زده اعزام شده است؛ همچنین تیپ 57 سپاه حضرت ابوالفضل(ع) و ماشین آلات راه سازی جهت امداد رسانی به مناطق سیل زده اعزام شده اند.

بخشی از کار خدمات‌دهی در روستاها و ترمیم جاده‌ها و پل‌های آسیب‌دیده روستایی به سپاه سپرده شده است و علاوه بر آن سپاه لرستان با تمام توان خود برای تخلیه آب از معابر و منازل و همچنین توزیع البسه، خوراک و دارو استفاده می‌کند.

 

انتهای پیام/

Share/Save/Bookmark