گرارشی از ثروتی نهفته در دل کوه های جنوب شرق کشور؛
معادن فرصتی طلایی برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۰۲
کد مطلب: 16781
 
شهرستان میرجاوه دارای معادن زیادی است که می تواند زمینه اشتغالزایی و پیشرفت و توسعه اقتصادی منطقه را فراهم کند.
معادن فرصتی طلایی برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛معادن به عنوان مهم‌ ترین محرک عرصه اقتصادی کشور نقشی تعیین‌کننده در ایجاد اشتغال پایدار و به تبع آن افزایش تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی دارند،معادن، موتور محركه اقتصاد كشور و عاملی موثر در رسيدن به رشد و شكوفايی اقتصادی، اشتغال پايدار و افزايش توليد ناخالص خواهد بود.
رشد و توسعه ی معادن ،نقش انکارناپذیری در اقتصاد دارد و به ارتقای سطح زندگی مردم آن جامعه کمک می کند، معادن می تواند یکی از منابع مهم صادراتی و کسب درامد ارزی برای کشور محسوب شوند و با توجه به قرار گرفتن اکثر معادن در مناطق محروم، معضل بیکاری مناطق محروم را نیز تا حدود قابل ملاحظه‌ای می‌تواند حل کند.

شهرستان میرجاوه دارای معادن زیادی از جمله معدن آلومینیوم، منیزیم، آهک، گرانیت ، طلا و مس است،معادنی مانند سنگ گرانیت، کرومیت ،منگنز، پالت و مس در بخش لادیز این شهرستان وجود دارد که در حال اکتشاف هستند و وجود این معادن می تواند زمینه اشتغالزایی و پیشرفت و توسعه اقتصادی میرجاوه و سیستان و بلوچستان را فراهم کند اما این شهرستان با وجود این معادن غنی و ظرفیت های اقتصادی فراوان همچنان از پیشرفت اقتصادی محروم مانده است.

محدوده اکتشافی "پلی متال " سیاه جنگل شهرستان میرجاوه با مساحت 32.5 کیلومتر مربع توسط سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران جهت کشف طلا، مورد بررسی قراردارد و تمرکز در این محدوده برای کشف ذخایر فلزی با محوریت طلا است.
همچنین معادنی مانند سنگ گرانیت، کرومیت ،منگنز، پالت و مس در بخش لادیز وجود دارد که در حال اکتشاف هستند و وجود این معادن می تواند زمینه اشتغالزایی و پیشرفت و توسعه اقتصادی میرجاوه را فراهم کند.
براساس تحقیقات باستان شناسی انجام شده، معادن موجود در ایران و به ویژه سیستان و بلوچستان سبب پیشرفت منطقه بین النهرین بوده است.
بخشدار لادیز دراین باره گفته است که پیشرفت منطقه بین النهرین مدیون معادن موجود در ایران است بین النهرین فاقد معادن فلز بوده و فلزات از معادن ایران به بین النهرین منتقل می شدند که از جمله این مناطق ، منطقه ای معروف به کمربند تایتان است که از کرمان گذر گذشته و وارد سیستان و بلوچستان و سپس میرجاوه و لادیز می شود.
احسان الله ریگی با اشاره به وجود معادن غنی در بخش لادیز، بیان کرده است که 3 منطقه پلی متال کلک، خارستان و دربیابان در بخش لادیز واقع شده است که در این مناطق انواع کانی های فلزی از جمله طلا یافت می شود و سه معدن طلای کلک، خارستان و دربیابان در این منطقه وجود دارد، کار اکتشاف معدن طلای کلک توسط شرکت ایمیدرو انجام شده و به عیارهای مطلوبی نیز دست پیدا کردند که در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.
ریگی ادامه داده است که  در حال حاضر تمام پوزولان مصرفی سیمان سیستان از بخش لادیز تامین می شود و روزانه 50 تا 100 کامیون پوزولان از لادیز بارگیری و به مقصد سیمان سیستان ارسال می شود و همچنین معادنی مانند سنگ گرانیت، کرومیت ،منگنز، پالت و مس در این منطقه وجود دارد که در حال اکتشاف هستند.
واحد فرآوری کانسنگ مس میرجاوه یکی دیگر از معادن این شهرستان است که در سال 92 کشف شده و با ظرفیت تولید 150 تن کانسنگ ورودی در روز برای 50 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی می کند.
نیکبخت مجری طرح واحد فرآوری کانسنگ مس میرجاوه در این باره گفته است که این کارخانه با ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی به اقتصاد منطقه کمک زیادی می کند و می تواند زمینه راه اندازی و فرآوری محصول سایر معادن کوچک منطقه را فراهم آورد،محصول تولیدی این واحد در فاز اول کنسانتره مس و در فاز دوم شمش مس است که علاوه بر مصرف داخلی جهت صادرات به خارج از کشور نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
Share/Save/Bookmark