بیکاری معضل اول اقتصاد کشور / اقتصادمقاومتی و افزایش تولید راه مقابله با بیکاری است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۹
کد مطلب: 13072
 
نامگذاری‌ سال 96 از سوی رهبر انقلاب به عنوان « اقتصاد مقاومت،تولید و اشتغال» بیانگر حساسیت ایشان به این سه مقوله مهم و حیاتی کشور است.
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ علام هشدار و نگرانی مسئولان عالی رتبه کشور از ورود حدود 13 میلیون متقاضی کار به بازار کار طی ده سال آینده، نشان می دهد که بیکاری معضل اول اقتصاد کشور شده است، بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در کل کشور به تفکیک فصول مختلف از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۶ نشان می‌دهد این نرخ در بهار ۹۶ به بالاترین حد خود رسید به طوریکه نرخ بیکار فصلی جوانان در بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ ساله در بهار امسال ۲۸.۸ درصد اعلام شد.
نامگذاری‌ سال 96 از سوی رهبر انقلاب به عنوان « اقتصاد مقاومت،تولید و اشتغال» بیانگر حساسیت  ایشان به این سه مقوله مهم و حیاتی کشور است چراکه نامگذاری های مقام معظم رهبری مبتنی بر اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور است و ایشان تحقق اقتصاد مقاومتی را در گرو توسعه تولید داخلی و توجه ویژه به اشتغال و رهایی از بیکاری را در تکیه بر تولید داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی می دانند.
شهرستان میرجاوه به عنوان شهری مرزی و با وجود ظرفیت منحصربفرد مرز باید از کمترین آمار بیکاری برخوردار باشد این در حالیست که بسیاری از جوانان تصیلکرده این شهرستان به دلیل بیکاری و فقدان امکانات لازم مجبور به مهاجرت از این شهر شده و یا با درد بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.

ظرفیت منحصربفرد مرز می تواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند

امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد: بیکاری معضلی است که زندگی جوانان میرجاوه را مانند بسیاری از جوانان دیگر تحت الشعاع قرار داده است چراکه جوان بیکار نمی تواند تشکیل زندگی دهد و در معرض خطر انواع آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد قرار می گیرد.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور با اشاره به جوان بودن شهرستان میرجاوه و نیاز این شهرستان مرزی به توجه بیشتر مسئولین، افزود:اکنون چند سالیست که در جذب نیرو در ادارات از جوانان تحصیلکرده بومی میرجاوه استفاده نشده با وجود اینکه ادارت میرجاوه با کمبود نیرو مواجه هستند اما جوانان شایسته و تحصیلکرده شهر بیکارند و یا ناچارهستند برای جستجوی کار به سایر شهرها سفر کنند.
وی با بیان اینکه شهرستان میرجاوه از ظرفیت های زیادی برای اشتغالزایی برخوردار است، خاطرنشان کرد:این شهرستان شاید بیش از 500 جوان تحصیلکرده بیکار داشته باشد و این سزاوار شهر کوچک و مرزی مانند میرجاوه نیست، مسئولین مربوط باید راهکاری برای استفاده از ظرفیت های منطقه ارائه دهند همچنین دولت می تواندبرای کاهش بیکاری در این شهرستان مرزی با سرمایه گذاری در منطقه، زمینه اشتغال را برای جوانان فراهم کند.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت منحصربفرد مرز می تواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان شهرستان را فراهم کند، تاکید کرد:ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و استفاده از ظرفیت گذرها و بازارچه مرزی می تواند بسیاری از جوانان را از بیکاری رهایی بخشد ، در سال گذشته قرار بود وام بلاعوض برای ایجاد کارگاه های بازده به مردم مناطق مرزی تعلق بگیرد و بسیاری از مردم از این طرح استقبال کردند اما این طرح به سرانجام نرسید و مردم ناامید شدند.
مولوی ریگیان پور اقتصادمقاومتی در کنار افزایش تولید را راهکار مقابله با بیکاری و افزایش اشتغال دانست و بیان کرد: شهرستان میرجاوه ظرفیت های زیادی دارد این شهرستان همه ساله میزبان چندین هزار زائر پاکستانی است که می توان با ایجاد اماکن رفاهی هم زمینه خدمات رسانی به زوار را فراهم و برای جوانان منطقه اشتغالزایی کرد.
Share/Save/Bookmark