هدیه شیرین که برای زوجین گران تمام می شود
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۴
کد مطلب: 12261
 
هزینه های سنگین درمان ناباروری باعث شده تا آن دسته از زوجین نابارور که قدرت مالی ندارند، گاهی طعم شیرین بچه دار شدن را برایشان تلخ کند.
به گزارش پایگاه خبری لادیز،زمانی که کلمه ناباروی را که تکرار می کنیم شاید برخی ها یاد سریالی به نام "خدا حافظ بچه" که در ماه مبارک رمضان پخش می شد بیفتند سریالی که در آن زوج همواره تلاش های زیادی برای بچه دار شدند کردند تلاش هایی که اگر از همان آغاز راه صرف راه درست و منطقی آن می شد حتما نتیجه ای دیگر می گرفتند .

ناباروری مشکلی است که امروزه زوج های بسیاری با آن درگیر هستند ، مشکلی که اگر درست به آن توجه و پیگیری نشود شاید در مواردی هم به جدایی زوجین ختم شود همانطور که درسال های گذشته نیز بعد از مدتی درمان های سطحی و نتیجه نگرفتن اخرین راه را انتخاب می کردند.

 ناباروی مشکلی است که مرد و زن  بعد از ازدواج به آن پی می برند که آیا توانایی فرزند دار شدن را دارند یا خیر که البته بر اساس پیشرفت های علمی امروزه می توانیم حتی قبل از ازدواج متوجه شویم که آیا هر کدام از زوجین می توانند صاحب فرزند شوند یا خیر.

عکس العمل افراد نابارور در رویارویی با مشکل خود چگونه باید باشد

گاهی افرادی که در مراجعه خود به پزشکان متوجه ناباروی خود می شوند با خود احساس می کنند که دیگر افراد توانمندی نیستند وحتی ممکن است کوچکترین رفتار اطرافیان خود را به منظورهای مختلف برداشت کنند و در نهایت سعی در جبهه گرفتن در مقابل دیگران کنند .

در کنار مشکلاتی که خود افراد نابارور دارند دید منفی و عکس العمل مردم و اطرافیان نیز گاهی موجب بروز مشکلاتی نیز می شود .

هدیه شیرین که برای زوجین گران تمام می شود

متاسفانه گاهی در جامعه دید منفی در مورد ناباروری وجود دارد و این دید منفی ممکن است خیلی زود به فرد نابارور انتقال داده شود و زندگی او را بر هم زند. مثلا پیشنهاد جدایی یا ازدواج مجدد که معمولا از سوی خانواده فرد سالم مطرح می‌شود ، عکس العمل هایی به این شکل می تواند مشکلاتی را برای افراد نابارور به وجود آورد و چگونگی حل مشکلات بعد از ناباروری نیز خود تبدیل به دغدغه ای در بین این زوجین می شود.

اما در این بین با وجود تمام مشکلاتی که افراد نابارور دارند باید به وجود راه هایی درمان ناباروری بیشتر توجه کرده و امید خود را قطع نکنند.

 امروزه برای درمان ناباروری از روش های نوین ابداعی استفاده می شود. این تکنیک ها که بسته به علت ناباروری در زوجه به کار گرفته می شوند. تنوع زیادی دارند. 

پس از انجام اقدامات تشخیصی، جمع آوری نتایج آزمایشات و بررسی های به عمل آمده و تشخیص علل ناباروری، متخصصین زنان و زایمان، آندرولوژیست و جنین شناس در یک جلسه نتایج بررسی های انجام شده بر روی زوج را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده و روش های درمانی مؤثر را برای زوجین پیشنهاد و فواید و معایب آن ها را به طور کامل شرح می دهند. در پایان تصمیم نهایی توسط زوجین و با راهنمایی گروه متخصص گرفته خواهد شد. واضح است که هر زوج بر اساس علت ناباروری، درمان مخصوص خود را خواهد داشت.

هدیه شیرین که برای زوجین گران تمام می شود

اما در این بین، این هدیه شیرین برای این افراد گران تمام می شود و با مراجعات خود به پزشکان متخصص این امر متوجه هزینه های سنگینی می شوند که به قول معروف " کار هر کس نیست خرمن کوفتن " و همه مرد رفتن این راه به دلایل مالی نیستند .

هزینه بالای درمان باروری راه رفتن را سخت می کند

 دکتر مشهدی، متخصص زنان ، زایمان و ناباروری در مرکز ناباروری رویان جهاد دانشگاهی اراک گفت: هزینه درمان ناباروری زوجین در مراکز ناباروری با توجه به عمل هایی که روی این افراد صورت می گیرد بسیار بالاست .


وی افزود: این هزینه ها معمولا از 50 میلیون ریال اغاز می شود و بستگی به نوع عمل و تعداد دفعات مراجعه فرد برای باروری متغیر است و افزایش پیدا می کند.


وی گفت: در روش ivf زوجینی که نمی توانند باردار شوند تحت عمل های مخصوص قرار گرفته و باید متحمل هزینه های سنگین شوند.
دکتر غفاری مسئول مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز درباره هزینه نگهداری فریز جنین گفت: هزینه اولیه براساس ویژگی جنین یک میلیون ریال و نیز برای شارژ سالانه از متقاضیان گرفته می شود.

هدیه شیرین که برای زوجین گران تمام می شود


دکتر غفاری افزود: هنگام فریز  2 تا سه جنین روی یک نی قرار داده می شوند که بعدها هنگام انتقال قابل مصرف باشند و از ذوب خارج نشوند.


این در حالی است که با توجه به بیانات رهبری مبنی بر افزایش جمعیت باید هزینه های درمان ناباروری کاهش پیدا کند و یا تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
کار ساخت و تجهیز مرکز فوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی از سال 89 آغاز شده و اکنون این مرکز به متقاضیان درمانی از استان های قم، لرستان و خوزستان خدمات ارائه می دهد.

بر اساس پژوهش های پزشکی 20درصد زوج های ایرانی به دلایل مختلف از جمله اختلالات هورمونی نابارورند. این آمار البته از آمار 16درصدی دنیا که در بعضی کشورهای پیشرفته به 11 درصد هم می رسد، بیشتر است اما خوشبختانه درمان ناباروری در ایران نسبت به کشورهای اروپایی و حتی کشورهای منطقه ارزان تر است و پیشرفت های علمی در سال های اخیر می تواند مشکل خیلی از خانواده های نابارور را حل کند. با تمام این ها، درمان ناباروری در همه دنیا جزو درمان های گران قیمت به حساب می آید که ارزان بودن آن در کشور ما، می توان گفت باز هم برای اکثریت مردم گران است.

معمولا هزینه های درمان ناباروری در ایران بعد از تشخیص نوع ناباروری معین می شود. تعداد کمی از بیمه های تکمیلی هزینه های مربوط به ناباروری را پوشش می دهند. دلیل آن هم هزینه های سنگین و کاهش سود آوری برای مراکز بیمه است که تعداد کمی از آنها تمایل پیدا می کنند هزینه ها را متقبل شوند.

خبرهای خوش وزارت بهداشت برای درمان ناباروری

اما محمد آقاجانی معاون درمان وزارت در نشست خبری وزارت بهداشت که به مناسبت هفته دولت در 9 شهریور سال 95 برگزار شد خبر جدیدی را در حوزه ناباروری به عنوان مژده‌ای به زوج‌های نابارور اعلام کرد و گفت: از امروز همه زوج‌های نابارور می‌توانند از پوشش طرح تحول نظام سلامت برای هزینه‌هایشان بهره مند شوند و در قالب این برنامه 85 درصد تعرفه دولتی خدمات ناباروری برای همه زوج‌های نابارور در سراسر کشور پرداخت می‌شود ، البته این اقدام با رعایت جنبه‌های طبی و تخصصی که در دستورالعمل آمده است، انجام می‌شود و در عین حال باید توجه کرد که خدمات ناباروری شامل خدمات دارویی و خدمات تشخیصی - درمانی است که ما خدمات تشخیصی، درمانی آن را پوشش می‌دهیم.

همچنین در ادامه اضافه کرد : در قالب این برنامه ما 85 درصد هزینه‌های تشخیصی - درمانی ناباروری را پوشش می‌دهیم، یعنی مثلا به ازای یک IVF یک میلیون و 700 هزار تومان یارانه می‌دهیم و چیزی حدود 300 هزار تومان را هم بیماران پرداخت می‌کنند. این در حالیست که در گذشته کل هزینه را مردم می‌دادند. البته این تعرفه دولتی است یعنی اگر به مرکز دولتی یا خصوصی طرف قرارداد با دانشگاه مراجعه شود این هزینه به زوج‌ها پرداخت می‌شوند و هر خدمت نیز تا سه نوبت تحت پوشش قرار می‌گیرد.

حمایت مالی درمان ناباروری باید از سوی دولت باشد اما در واقیعت چیزی که میبینیم اینطور نیست یا به این شکل انجام نمی شود و گاهی درمان آن به صورت خصوصی انجام می گیرمد که این هم به نوبه خود کار درمان را برای  افراد سخت می کند.

مشاور وزیر بهداشت در نشستی در سال 95 اعلام کرد بر اساس آمار، حدود ۲۰ درصد خدمات پیشرفته درمان ناباروری در مراکز دولتی انجام می شود. این در حالی است که مردم تمایل بیشتری برای مراجعه به مراکز خصوصی در این موضوع دارند؛ چرا که نگرش بخش غیر دولتی بر “خدمات بهتر، نتیجه بهتر” است و در این مسیر حق انتخاب مرکز درمانی باید برای زوج های نابارور حفظ شود.

 در نهایت باید اعتراف کرد درمان ناباروری تبدیل به معضلی برای زوجین شده که هم طی کردن راه های درمان آن و هم تهیه هزینه های درمان، خود نیازمند تلاش مضاعف و اعصابی فولادین است.

انتهای پیام/ب

Share/Save/Bookmark