در گفت و گو با کارشناس مسائل اقتصادی مطرح شد؛
اثبات واژه خودکفایی در بیش از ۴ دهه عمر انقلاب اسلامی/تلاش ۴۰ ساله استکبار برای ضعیف نشان دادن ایران و بایکوت دستاوردهای انقلاب
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۳
کد مطلب: 19336
 
عبدالمجید شیخی گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بن بست فکری حاکم بر نخبگان سیاست و اقتصاد شکسته شد، انقلابی که خودكفایی و شكوفایی آفرید.
به گزارش لادیز،به نقل از عصرهامون ؛ با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بن بست فکری حاکم بر نخبگان سیاست و اقتصاد شکسته شد، بن بستی که تصور می شد دنیا دو راه بیشتر در پیش ندارد یا وابستگی به نظام سلطه سرمایه داری یا نظام کمونیستی.

به گفته وی، انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی را به دنیا معرفی کرد. فرهنگ استقلال همه جانبه را انتشار و اصلاح سبک زندگی، الگوی مصرف و تولید صحیح را نشان داد. با شکل گیری این انقلاب عظیم و حکومت مردمی بعد از یک دوره چند هزار ساله پادشاهی اولین بار عزت و منزلت ایرانی در بین مردم دنیا مطرح شد و جا افتاده است.

شیخی اضافه کرد: احیای بخش مولد و روستاها، خودکفایی، ایجاد خود اتکایی، حرکت در مسیر اهدافی که در قانون اساسی و سند چشم انداز مطرح شده بودند، کشور را در مسیر پیشرفت قرار داد. اکنون در بسیاری از بخش های با فناوری بالا جزو رتبه های برتر دنیا هستیم، در بسیاری از سکوی های اقتصادی در پله های یک تا ده ایستاده ایم و رشد علمی ۱۱ برابری متوسط جهانی را احراز کرده ایم.

رتبه های بالای ایران در صنایع مختلف

وی اظهار کرد: رتبه های بالایی در صنعت انرژی هسته ای، صنعت هوا فضا، صنعت نانو و سلول های بنیادی، صنایع دفاعی، صنایع نظامی و بسیاری از زمینه های دیگر به خود اختصاص داده ایم، پیشرفت هایی که توقف نشده و  سرعت رشد آن فزاینده است. مردم مرتب در اخبار روزمره رسانه ملی شاهد خلق و انتشار دستاوردهای جدید دانشمندان جوان کشور مان هستند.

این کارشناس اذعان کرد: در بسیاری از فعالیت ها توانسته ایم زنجیره تولید را از صفر تا صد، یعنی تولید محصول نهایی را تکمیل کنیم و زنجیره تولید را با طراحی اکثر حلقه های مفقوده، خودمان جای گذاری و تکمیل کنیم که این روند و فرایند همچنان با رشد فزاینده ای ادامه دارد و توانستیم در بسیاری از زمینه های بخش کشاورزی و صنعت و خدماتی خودکفا شویم و الگوهایی را به دنیای علم و پژوهش مانند جهاد سازندگی، هدفمندی یارانه ها، بسیج نیروهای مردمی و ... معرفی کنیم.

وی گفت: ایران و انقلاب ما نهادهای بین المللی را به حیرت وا داشته است، به خصوص با اجرای طرح مشارکت های مردمی توانسته ایم دستاورهای خوبی را به دنیا معرفی کنیم، یکی از الگوهایی که به تازگی به دنیا معرفی شده و جهانیان منتظر نتایج آن هستند، طرح الگوی اقتصاد مقاومتی رهبری معظم انقلاب است.

معرفی بزار های مالی غیر ربوی برای اولین بار به دنیا

شیخی ادامه داد: ایران اولین کشوری است که ابزار های مالی غیر ربوی مثل اوراق مشارکت را به دنیا معرفی و صنعت بانکداری بدون ربا را ایجاد کرده، هرچند به عملکرد نظام بانکی انتقاد داریم اما این مشکل به کلیات طرح بر می گردد، چراکه اگر درست اجرایی شود، کاملا منطبق با نظام اقتصاد اسلامی است.

وی با بیان این که افتخار می کنیم که در سال ۱۳۶۲ الگوی عملیات بانکی بدون ربا را پایه گذاری و حرف های جدیدی از حکمرانی خوب در قالب نظام جمهوری اسلامی ایران را به دنیا مخابره کردیم، افزود: هرجا بر اساس دستورات اسلام عمل کردیم موفق بوده ایم، هر چند بعضی جاها هم شعار دادیمو نتوانستیماجرایی کنیم، اما در زمینه هایی که هم خوب شعار دادیم هم خوب عمل کردیم، الگو شده ایم. هر چند دولت های رفسنجانی، خاتمی و حسن روحانی خیانت هایی کرده و بد عمل کردند.

داشتن نظامی با رهبری عادل، مدبر و بالغ، آرزوی دنیاست

این استاد دانشگاه با بیان این که نظام رهبری ولایت فقیه را به دنیا معرفی کردیم که این برای مردم یک پدیده جدید و سودمند شناخته شده است، اذعان کرد: بسیاری از ملل دنیا داشتن چنین رهبری را برای خودشان طلب می کنند و آرزوی داشتن نظام حکومتی را می کنند که رهبر آن عادل، مدبر، عاقل، بالغ، حی  و متقی است، چراکه دنیا اکنون درگیر رهبران فاسدی شده که منافع خود را به منافع مردم ارجحیت می دهند.

وی اظهار کرد: یکی از دلایل خباثت های آمریکایی انگلیسی اسرائیلی، استقرار نظام جمهوری اسلامی با منشاء خدا محوری است، با استقرار این نظام بسیاری از دستاوردها، خود باوری ها، خودکفایی ها شکل گرفت و بعد از چهل و سه سال همچنان رونق و دستاورهای علمی جدیدی را مشاهده می کنیم. البته مشکلاتی هم داریم که علت آن ایجاد توطئه از سوی همین خبیثان عالم است.

الگوی اسلامی حکمرانی نظام سلطه غرب را بهم ریخت

شیخی با اشاره به این که در برخی موارد سوال می شود به رغم اینکه این همه دستاورد داشته ایم، چرا همچنان باز مشکلات بسیاری داریم؟! اضافه کرد: دلیل آن واضح است. زیرا الگوی حکومتی که ما به دنیا معرفی کردیم، نظام و شالوده چیده مان شده نظام سلطه غرب را بهم ریخته است و این سلطه گران با تمام قوا در این چهل و سه ساله گذشته تا توانسته اند با ابزار و لوازم جدید، حیله ها و سیاست های مخرب سعی کردند علیه ما توطئه کنند و مانع پیشرفت و حرکت مان باشند تا دنیا نتواند الگوی اسلامی حکمرانی را ببیند و بر علیه فاسدان شورش نکند.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سنت الهی این است که نظام جمهوری اسلامی به دست مصلح جهان برسد و دشمنان موفق نخواهند شد و اکنون ما توانسته ایم از بسیاری از موانع عبور کنیم و حرف اول منطقه و حتی قاره را بزنیم و کشور ما الگویی برای کشورهای اسلامی و مستضعف بوده که اکنون به قدرت بلا منازع در منطقه تبدیل شده است.

 وی با اشاره به قدرت تخریب گری سلطه گران اذعان کرد: شاخص شیطنت های اصحاب سلطه وجود ۱۶۰ رسانه بین المللی است که علیه نطام  ما توطئه می کنند و در این چهل ساله گذشته حتی دو سه بار توطئه های میدانی علیه ما داشته اند و این امر  نشان می دهد که ما معادلات آنها را بهم ریخته ایم که نشان از قدرت و تاثیر گذاری ما دارد.

شیخی اضافه کرد: ایران بر قدرت های سلطه گر خیلی تاثیر گذاشته، می گذارد و خواهد گذاشت و اینها تمام نیروها، سرمایه ها و امکانات خود را جمع کرده اند تا اجازه ندهند ما پیشرفت کنیم. زیرا دلیل این انقلاب مبارک ایجاد حکومت مصلح جهانی است که به دست امام خمینی (ره) بنا نهاده شده و با هدایت و تدابیر مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای مدظله العالی در مقابل مستکبرین قد علم کرده و وجه خوبی از خود را نشان داده است.

نابودی تولیدات داخلی با نهادینه سازی فرهنگ غربی توسط رژیم پهلوی

وی با اشاره به خباثت های خاندان پهلوی بیان کرد: اما اگر گریزی به دوران پهلوی بزنیم مشاهده می کنیم که این خاندان چه در حکومت ۲۰ ساله رضا خان قلدر و چه بعد از آن در زمان محمد رضا پسرش با حاکمیت ۳۷ ساله، در طول ۵۷ سال، خیانت ها و خباثت های شدیدی در حق مردم ایران انجام دادند. از مهمترین و اثر گذارترین خیانت پهلوی در اقتصاد می توان به نهادینه کردن سبک زندگی غلط، الگوی مصرفی وارداتی و استیلای فرهنگ منحط غربی بر مردم اشاره کرد، یکی از نتایج برجسته این فعل، تغییر نگرش مردم از تولید کنندگی به مصرف گرایی بود که تغییرات اساسی و ویژه ای در فرهنگ و سبک زندگی و الگوی مصرف مردم ایران با این نهادینه سازی فرهنگی غربی ایجاد کرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: رژیم پهلوی، یک الگوی مصرف گرایی تجملاتی وابسته و متمایل به مصرف کالاهای وارداتی را رواج داد و در مقابل آن هم الگوی تولید را خراب کرد و حس کم بینی و تلقی نامرغوب بودن کالای داخلی را در اذهان عمومی و در بین مردم رواج داد و نهادینه کرد، همین امر سبب نابودی تولیدات داخلی شد.

وی اضافه کرد: رژیم پهلوی برای متمدن نشان دادن خودش، در حالی که صنایع تولیدات داخلی را از بین برده بود، با ظاهر سازی باید حفظ آبرو می کرد، بنابراین شروع به ایجاد و واردات صنایعی کرد که عمده صنایع مونتاژ بود، بر این اساس صنایع وابسته به آمریکا و غرب را جایگزین تولید داخلی و حمایت از صنایع ایرانی کرد، در عمل کار کارگر ما در داخل فقط متصل کردن قطعات به هم بود.

به گفته شیخی، رژیم پهلوی با بهره گیری از پول های هنگفتی که از فروش نفت، به خصوص در سال ۱۹۷۳ به بعد بر مبنای افزایش قیمت نفت در بازار جهانی به دست می آورد، درآمد های دولتی اش افزایش یافت که بدون تردید حدود ۵۰ درصد از این رشد درآمدی صرف ولخرجی دربار و شخص شاه می شد و باقیمانده اش را هم برای حفظ وجهه رژیم شاهی نیز گاهی صرف ساخت تاسیساتی می کرد که ظاهر قضیه را حفظ کند.

دزدی اموال کشور و دست درازی به ثروت های ملی

وی با بیان این که رژیم پهلوی کشور را به صادرات نفت خام وابسته کرد و بیگانگان را بر صنعت نفت ایران مستولی ساخت و در عمل نفت را در تملک انگلیسی های خبیث و بعد هم آمریکای مستکبر درآورد، اظهار کرد: همان بیگانگانی که چون زالو به جان مردم افتادند و حتی وقتی مهره های خود را سوخته شده دیدند، بعد از اینکه مورد نیازشان نبود، از جرگه نوکری حذف کردند. رضا خان قلدر را انگلیسی ها و محمد رضا را آمریکایی ها سر کار آوردند و به ترتیب رها کردند.

این استاد دانشگاه با بیان این که اقدامات اصلی رژیم پهلوی در راستای وابسته کردن کشور به واردات بود، پول نفت را برای خرید کالاهای مصرفی تجملی خرج می کردند، اضافه کرد: البته ریشه این نگاه اقتصادی به دوره سلطنت منحط قاجاریه بر می گردد، در دوره پهلوی مهار اقتصاد به دست دو کشور انگلیس و آمریکا افتاد، شاهان خائن پهلوی اموال زیادی را صرف خود و درباریانشان کردند که حاصل غارت و دزدی اموال کشور و دست درازی به ثروت های ملی بود.

وی گفت: در حالی که جلوه های گسترده فقر و محرومیت در کشور وجود داشت، رژیم پهلوی بخشی از اموال را بدون هیچ شائبه ای به بیگانگان می بخشید و تلاشی برای رفع فقر و محرومیت واقعی ملت نمی کرد، بخش صنعت و نظامات بهره برداری کشاورزی را تخریب کرد و نظام جایگزینی هم نیاورد و در عمل کشاورزی کشور را نابود کرد و کشور در زمان ریاست جمهوری ترومن در آمریکا وابسته به واردات گندم از خارج شد، در حالی که ایران تا سال ۱۳۳۴ صادر کننده خالص گندم و غلات بود.

رواج فساد، قاچاق و رانت خواری توسط شاه

شیخی اظهار کرد: خباثت های پهلوی در عرصه کشاورزی بر هیچ کس پوشیده نیست. از اقدامات این رژیم، تخریب بخش مولد در یک کفه و در کفه مقابل ترازو رونق بخش غیر مولد بود، این بخش مبتنی بر فعالیت های توزیعی خدماتی با سطح پایینی از مهارت همچون دست فروشی بود.

به گفته وی، نیروهای کار حوزه کشاورزی و بخشی از نیروهای کار شهری را تبدیل به نیروهای شاغل بیکار پنهانی کردند که فقط واسطه گری و دست فروشی می کردند، رواج فساد، قاچاق، رانت خواری و پور سانت گیری توسط شخص شاه و خواهر شاه، وابستگان و درباریان از بیگانگان از طریق ودر برابر واگذاری امتیازات اقتصادی داخلی و دادن پروسانت های بزرگی توسط امتیاز گیرندگان از عوامل، عدم توجه به اقتصاد مردم و محرومیت زدایی بود زیرا همه به دنبال پر کردن جیب خود بودند.

این کارشناس اضافه کرد: شاه ملعون موقع فرار بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از اموال کشور را غارت کرده بود و با خودش به خارج از کشور برد، بیکاری گسترده و تورم افسار گسیخته، وابستگی اقتصادی از آن زمان شکل گرفت و هنوز هم متاسفانه به واسطه تغییر نگاه فرهنگی دچار مشکلات عدیده ای هستیم و رفع کردن آن زمان زیادی می برد  که ریشه اصلی آن در دوره ۵۷ ساله رژیم منحوس پهلوی است.



انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark