گزارش نیویورک تایمز: آزمایش‌های موشکی ایران، گواهی بر استمرار خصومت تهران با واشینگتن
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب: 2693
 
به نوشته نیویورک تایمز، تهران و واشینگتن تاکنون اجازه نداده‌اند تنش‌های اخیر میان دو کشور، بر توافق هسته‌ای وین اثر منفی بگذارد.
lll
lll
به گزارش پایگاه خبری لادیز، پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی ادعا کرد: ایران با آزمایش موشک‌های بالستیک در هفته‌های اخیر ثابت کرد قصد ندارد از قطع‌نامه‌های سازمان ملل در خصوص ممنوعیت چنین آزمایشهایی پیروی کند. از همین رو، دولت اوباما لیستی از تحریم‌های جدید را علیه این کشور برای بررسی و تصویب به کنگره آمریکا فرستاد. 
  به ادعای مقامات آمریکایی، تحریم‌های جدید به قصد کاهش فعالیت‌های منطقه‌ای ایران اعمال می‌شود تا خیال کشورهای عرب منطقه را نسبت به تحرکات این کشور راحت کند. هدف دیگر این تحریم‌ها، خاموش کردن صدای منتقدان آمریکایی و عرب اوباما است که او را به چشم‌پوشی از اقدامات به گفته آن‌ها تحریک‌آمیز ایران متهم می‌کنند تا به هر قیمتی شده است توافق هسته‌ای ایران را به ثمر برساند.   در ادامه این گزارش آمده است: تردیدی در اجرایی شدن این توافق وجود ندارد؛ اما با توجه به شواهد اخیر می‌توان گفت نباید انتظار داشت دو کشور به همکاری کامل با یکدیگر دست یابند یا دست‌کم از شدت خصومت میان آن‌ها کاسته شود.   به نوشته نیویورک تایمز، هفته گذشته کنگره آمریکا قانون محدودیت صدور روادید برای مسافران ایران را در بودجه این کشور گنجاند. هدف از این قانون به وضوح صدمه زدن به تجارت ایران و دلسرد کردن شرکت‌ها و تجار خارجی از انجام معامله با تهران است. ایران نیز روز شنبه با پرتاب راکت‌هایی در فاصله حدود 1370 متری در تنگه هرمز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی و ناوچه فرانسوی را در خطر قرار داد.    نمایندگان دو کشور روزها در وین بر سر قطعنامه شورای امنیت درباره ممنوعیت ساخت و آزمایش موشک مذاکره می‌کردند. با این وجود، به ادعای این روزنامه، ایران به سرعت این بخش توافق را نقض و اعلام کرد: هیچ چیز نمی‌تواند ما را از حق مسلم خود برای ساخت تجهیزات دفاعی به منظور مقابله با عربستان و رژیم صهیونیستی منع کند.   در پایان این گزارش آمده است: گرچه توافق هسته‌ای وین به بهبود روابط ایران و آمریکا نیانجامیده است، هیچ یک از دو طرف تاکنون اجازه نداده‌اند خصومت‌های اخیر بر روند توافق هسته‌ای ایران تأثیر بگذارد. اقدامات دو کشور در هفته‌های اخیر برای پیشبرد این توافق به خوبی مبین این مسئله است. ایران روز دوشنبه بخشی از اورانیوم غنی‌شده خود را به روسیه ارسال کرد. از طرف دیگر دولت اوباما نیز می‌کوشد 100 میلیارد دلار پول بلوکه‌شده ایران را آزاد و این کشور را وارد بازار جهانی نفت و تجارت کند. لغو تحریم‌های گذشته به اندازه‌ای برای ایران تأثیرگذار است که تحریم جدید علیه چندین شخص و شرکت ایرانی را بی‌اهمیت جلوه می‌دهد.   
Share/Save/Bookmark