شب یلدا ۹۷ چند شنبه است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۶
کد مطلب: 16220
 
برای آگاهی از اینکه شب یلدای سال ۱۳۹۷ چه روزی است و امسال شب یلدا چند شنبه است و آشنایی با آداب و رسوم شب چله این خبر را بخوانید.
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛شب چله از جمله جشن های باستانی ما ایرانیان است که همه ساله توسط میلیون ها ایرانی جشن گرفته می شود. سال 97 هم به مانند سال‌های گذشته این شب فرخنده جشن گرفته خواهد شد و با دورهمی های دوستانه و خانوادگی‌مان شب یلدا هم به شادمانی خواهد گذشت.  اما شب یلدا 97 چند شنبه است؟

شب چله 1397 چند شنبه است؟

امسال باید شب چله را شامگاه جمعه به مورخه  30 آذر الی بامداد شنبه 1 دی ماه جشن بگیریم و به دلیل این که فردا روز این شب فرخنده شنبه است، احتمال دارد خیلی هایمان برای رسیدن به کارمان شب زودتر بخوابیم ولی هر چه و هر روزی که هست جشن‌تان را بگیرید و یک خاطره به یادماندنی برای خودتان و عزیزانتان رقم بزنید.

آداب و رسوم ایرانیان در شب یلدا چیست؟

چله یا یلدا به غروب آخرین روز پائیز تا طلوع آفتاب اولین روز زمستان تعلق می گیرد و از گذشته تا به کنون آداب  و رسوم خاص خودش را دارد. یکی از اصلی ترین رسم های این شب زیبا دورهمی خانوادگی، فامیلی و دوستانه است. در این دورهمی شام و میوه هایی خاص مانند هندوانه و انار صرف می شود. بعد از صرف خوراکی ها معمولاً  بزرگان مجلس یعنی مادربزرگ ها و پدربزرگ ها برای سایر اعضای دورهمی قصه گفته و فال حافظ می گیرند.

همچنین از دیگر آیین های شب یلدا می توان  به خوردن آجیل، هندوانه، انار، پشمک و... اشاره داشت.  علاوه بر این ها نوعروس ها نیز از طرف داماد هدایایی را به مناسبت شب چله دریافت می‌کنند. از جذاب‌ترین رسم‌های شب یلدا نشستن دورتادور کرسی هست ولی با توجه به زندگی های مدرن امروزی این امر برای همه ممکن نیست. شب چله 97 هم مانند همه سال ها بهانه ای برای دلگرمی و دور هم بودن و شادی کردن است، امید که این شب یلدا بهترین و خوش‌ترین اتفاقات برایتان رقم بخورد.


 

شب یلدا ۹۷ چند شنبه است


 

تا به حال به این فکر کرده اید ریشه نام یلدا از کجا می آید؟

جدا از این که شب یلدا 97 چند شنبه است باید اشاره ای هم به ریشه اسم این شب طولانی کنیم. جالب است بدانید که یلدا برگرفته شده از واژه سریانی به معنی  تولد و زایش است. ایرانی های باستان با باور به این که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید روزها طولانی تر می گردد و تابش نور ایزدی افزایش پیدا می کند، شب چله را جشن می گرفتند و بر این اساس دی نام ماه تولد خورشید انتخاب شد. همچنین ایرانیان باستان شب را مظهر تاریکی  می دانستند و اغلب با روشن کردن آتش و افزودن نور خانه را روشن می ساختند تا پلیدی و تباهی در آن راه نیابد. چله نیز طولانی ترین شب سال است و این به معنای تسلط تاریکی بر روی زمین است ولی به دلیل اینکه فردای این شب خورشید و نور تابانش بر تاریکی چیره می شود. ایرانی ها تولد مجدد خورشید را که نماد روشنایی است، جشن و شادمانی می گیرند. جنگ فرشته خوبی و بدی، رفع نحس بودن بلند ترین شب سال، وقایع کیهانی و... از عناوینی هستند که بر این چیرگی نور بر تاریکی و به پاس جشن شب یلدا گذاشته می شوند.


 

Share/Save/Bookmark